Följ oss             Nyhetsbrev

Nyheter

Alice i Underlandet flyttad till hösten 2021

Publicerad: 28 juli 2020

På grund av Covid-19 är höstens uppsättning av Alice i Underlandet flyttad till hösten 2021.

Audition för Alice i Underlandet

Publicerad: 2 februari 2020

Nu söker vi medverkande till Alice i Underlandet - Hösten 2020

Rep och spelperiod: Hösten 2020 på Kristianstad Teater. Rep 10 aug-24 sep, Spelperiod 25 sep - 22 nov.
Anmälan & Info: audition@underhallningspatrullen.se

Vi söker medverkande till Alice i Underlandet!
Är du sugen på att vara med i en musikal och stå på Kristianstad Teaters scen i höst? Då ska du anmäla dig till UnderhållningsPatrullens uppsättning av Alice i Underlandet. Det är en rolig och fantasifulla föreställning med många roller och mycket ensemblenummer. Vi söker alla roller utom Mamman/Drottningen samt ensemble samt en barn & ungdomsensemble 7-15 år. Sist men inte minst så söker vi Alice - spelålder ca 12 år, verklig ålder 10-20 år.

Audition den 23 feb på Kristianstad Teater samt 25/2 på Kulturhuset Barbacka (kväll).

Vid audition önskar vi att du sjunger en valfri sång samt har med dig noter till denna. Vi har en pianist som ackompanjerar dig. Vi har även ett gemensamt dans och rörelseprov, till vilket man inte behöver förbereda sig. Vid anmälan så får du en individuell sångtid samt tid för det gemensamma dansprovet.

Lättsam komedi i sakta mak - Skånskan Sophie Lossing

Publicerad: 24 september 2019

"Nathan är utmärkt gestaltad av Johan Wikström som alltid levererar. Sjunga fantastiskt kan han ju också, och han gör en Adelaide, Adelaide som inte står Sinatra långt efter. Nathans fästmö sedan fjorton år är Adelaide, roligt och tufft gestaltad av Malin Karlsson. Hon har en typisk jobbig-flickvänsroll, men hon gör den riktigt bra, genomsnäll och ilsket rolig om vartannat. Likt ett gammalt gift par får de till en gnabbig relation som trots motsättningar känns varm och kärleksfull. Och så har vi kärleksparet med förhinder, mellan spelaren Sky Masterson och frälsningssoldaten Sarah Brown. Där slår det gnistor direkt, både på scenen och i pjäsen. Erik Espinoza gör en självsäker tolkning av en man som inte bara spelar om pengar, utan också om människors känslor.Och hans röst står inte skådespelandet efter. I Jag har aldrig varit kär, en av duetterna med Sarah kommer hans härliga röst riktigt till sin rätt. Och Sarah Brown, ja vad ska jag säga om Karoline Dons prestation? Hänförande, äkta, fantastiskt komisk och med en underbar, källklar röst." Läs hela recensionen HÄR

”Guys and dolls” roar och berör - KB Johan Bentzel

Publicerad: 22 september 2019

"Med ”Guys and dolls” har Underhållningspatrullen förärat Kristianstad med ytterligare en uppsättning som är en fröjd för alla sinnen. ”Underhållningspatrullen presenterar lite stolt” står det på programbladet. De kan gott vara mycket stolta. I ”Guys and dolls” smälter artistprestationer, musik, texter, dekor, ljus och alla andra beståndsdelar ihop till en ljuvlig helhet. Jag sitter med ett konstant leende på läpparna. ”Guys and dolls” är precis som Underhållningspatrullens många tidigare uppsättningar en välkänd musikal av klassiskt snitt, som de sätter sin egen prägel på. Och vilken prägel sedan!"
" Men allra bäst är kemin mellan frälsningssoldaten Sarah Brown och storspelaren Sky Masterson, i Karoline Dons respektive Erik Espinozas gestalt. ”Guys and dolls” är en lättsmält feelgoodmusikal, avsedd att få publiken att dra på smilbanden, men dessa två lyckas också beröra på djupet. De blir föreställningens klarast lysande stjärnor. I synnerhet Karoline Dons imponerar med osviklig tajming i både sång och komik. Att hon bara är praktikant är svårt att förstå. Hon känns redan som ett helgjutet proffs. En annan som berör och roar på djupet är Ingmar Jonson som Arvide Abernathy, som får sitt eget bejublade sångnummer i ”Men mest av allt”. Annars är det David Rix som Tipp-Topp Johnson som stjäler varenda scen han medverkar i, med en mimik som är som en sällsam korsning mellan Stan Laurel (Halvan), Buster Keaton och den svenske komikern Per Andersson. Han får också ett pluspoäng för sin klingande skånska. När han tar ton i ”Sitt ner i båten” vill man inget hellre än att ställa sig upp."
Läs hela recensionen här: http://www.kristianstadsbladet.se/noje/guys-and-dolls-roar-och-beror/?fbclid=IwAR2FrhS7tuJKpoaPDNl15KAXKHQlTyCVqUdFtEnr5qrV2rH25qB4nJeMVxo

Tillbaka till 50-talets Broadway

Publicerad: 28 augusti 2019

Läs artikeln i Kristianstadbladet om vår uppsättning av Guys and Dolls som har premiär 21 september på Kristianstad Teater.

http://www.kristianstadsbladet.se/noje/tillbaka-till-50-talets-broadway/?fbclid=IwAR2Cot7INriI9-_yGQtceNopvbAWdzdbTbn9URSLzdGAe6bqE2qrKnIuCGw

Guys and Dolls-huvudroller

Nu är huvudrollerna klara för Guys and Dolls!

Publicerad: 15 februari 2019

Nu har vi glädjen att presentera de fyra huvudrollsinnehavarna i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Guys and Dolls på Kristianstad Teater med premiär 21 september 2019.

Sky Masterson kommer spelas av Eric Espinoza

Miss Sarah Brown kommer spelas av Karoline Dons

Nathan Detroit kommer spelas av Johan Wikström

Miss Adelaide kommer spelas av Malin Karlsson

Gå in HÄR för att läsa mer om våra huvudrollsinnehavare.

Nu förlänger vi!

Publicerad: 28 oktober 2018

Nu har vi över 10.000 sålda biljetter och publiksuccén är ett faktum. Vi förlänger och ger två föreställningar den 24/11, kl 15.00 & 19.00

Glädje och energi smittar hela salongen

Publicerad: 26 september 2018

"Underhållningspatrullen satsar hårt och väljer i stor grad den konventionella vägen och det gör de förmodligen rätt i. Jag tror nämligen att publiken förväntar sig det förväntade. Man vill ha dans, humor, skönsång och regn i massor, och det får man." "...massor av glädje och energi som smittar hela salongen. Dansnumren är överlag riktigt bra, och steppen sitter som en smäck.Och så det ofrånkomliga – regnet. Det strilade snyggt och publiken tjoade lyckligt." Skånska Dagbladet 24/9 Sophie Lossinghttp://www.nsk.se/2018/09/24/391859/

Sevärd regndans med schwungfull dynamik

Publicerad: 24 september 2018

"Det är förstås Underhållningspatrullen – med det rutinerade produktionsteamet Ola Hörling (regi) och Åsa Jensen (produktion) i spetsen – som traditionsenligt intar teaterhuset för att liva upp oss i höstrusket. Till den storsatsande uppsättningen har man vaskat fram en frisk blandning av erfaret och ungt, riksstjärnor och regionala förmågor, i rollbesättningen. Några sceniska Broadway-resurser besitter man inte; alltså inga 250 dansare, en halv miljon spotlights och full orkesterbesättning. I gengäld har man en relativt stor ensemble som med skådespeleri, sång och dans (läcker koreografi av Hörling) lyckas skapa det nödvändiga myller och den schwungfulla dynamik som krävs för det här slags föreställning. Och kapellmästare Jonas Svensson visar tydligt att även en reducerad orkester – två keyboards, två trä- och bleckblås, kontrabas och slagverk – kan göra underverk och fylla ut ljudrummet med en förbluffande klangrikedom.

Eva Follins funktionella scenrum (utrymme för dans!) och Rikard Perssons subtila ljusdesign ramar effektivt in den medryckande storyn, medan Fredrika Lilius tidstypiska 20-talskostymer bidrar till den nostalgiska tidsresan. Under de här yttre omständigheterna är det inte så märkligt att det svänger fint mellan de tre Hollywood-hjältarna Don Lookwood (en patenterat tvålfager och skönsjungande Erik Höiby), Cosmo Brown (i Viktor Johnssons gestalt en dansant och rappkäftad spjuver) och Kathy Selden (en kongenialt balanserad och sympatisk Sissela Persson). Och mellan dem, som musikalens komiska kil, förstås den spåndumma stumfilmsdivan Lina Lamont, med sin hopplöst skärande röst (en obetalbar Malin Karlsson). Hur skall man kunna göra talfilm med hennes gällt disharmoniska bondskånska?! Det undrar oroligt också den konflikträdde filmdirektören Simpson (Max Hansen) och den överspände regissören Roscoe Dexter (en dråplig och repliksnabb David Rix).

Den här uppsättningen skall ni med andra gå och se, kära läsare. När ni upprymda sedan går hem i höstregnet, glöm inte att fälla ned paraplyerna innan ni dansar och sjunger er väg genom Tivoliparken!"
Läs hela recensionen HÄR
Kristianstadsbladet 24/9 Martin Lagerholm

Skånska Operan ger La Bohème

Publicerad: 3 juli 2018

Vi som driver UnderhållningsPatrullen står också bakom Skånska Operan. Till helgen har vi premiär på årets sommaropera La Bohème av Puccini på Bäckaskog Slott. Vi spelar 7 juli kl 19.00, 8 juli kl 16.00 och 10 juli kl 19.00. Om man önskar går det att äta operabuffé innan föreställningarna. Vi kommer även till Hovdala Slott den 28 juli kl 19.00 och 29 juli kl 16.00. Vi hoppas att vår musikalpublik även är sugna på lite opera. Vi spelar nära publiken på svenska och det här kommer att bli kärnfullt, intimt och fantastiskt bra! Biljetter bokas på vår hemsida www.skanskaoperan.se och 040-187595.
Hoppas att vi ses! Åsa Jensen & Ola Hörling

Erik tävlar för Moldavien

Publicerad: 11 maj 2018

Erik Höiby som i höst gör rollen som Don Lockwood tävlar på lördag för Moldavien i Eurovision. På plats i Portugal fick han Singing in the rain feelings!

Roller släppta till Singin' in the rain

Publicerad: 3 maj 2018

Nu är rollerna tillsatta för årets produktion, och vi ser fram emot en höst fylld av regn.

I huvudrollen kommer vi se Erik Höiby som Don Lockwood och Viktor Johnsson ikläder sig rollen som Cosmo Brown. Erik är en av Sveriges mest lovade unga musikalartister och har tidigare setts i bli Evita, Jesus Christ Superstar och senast Bullets over Broadway på Göta Lejon. På Göteborgsoperan har han medverkat i Cracy for you, Sunset Boulevard, My fair lady och Guys and dolls. Viktor är Skånepåg och nyligen utexaminerad från Balettakademin, hans första roll var i Spelman på taket på Uppsala Stadsteater, i vintras medverkade han i The Elf på Tivoli i Köpenhamn och i sommar syns han på Fredriksdalsteater och i höst är vi glada att ha honom som den spralliga, galna och skönsjungandes Cosmo. I rollen som den koleriska regissören syns Kristianstads egen stolthet David Rix. Den kvinnliga huvudrollen Kathy Selldon görs av Sissela Persson från Österlen som precis går ut Performing Arts School i Göteborg. Lina Lamont görs av Malin Carlsson som tidigare bland annat setts som Lovis i Ronja Rövardotter på Kristianstads Teater.

Vi ses till hösten!

Tack för i år!

Publicerad: 6 december 2017

Nu har vi spelat vår sista föreställning av Chess på svenska, och vilken höst det har varit! Över 16 500 personer har besökt Kristianstad teater för att se vår tolkning av den älskade föreställningen, och det har verkligen blivit en succé.

Vi riktar ett varmt tack till publiken som tog emot föreställningen med öppna armar och jublade i takt med oss själva, till Charlotte Teaterförlag och Björn och Benny som gav oss förtroendet, och till alla medverkande som skapat föreställningen.

Hösten 2018 tar vi oss an en annan klassiker, Singin' in the rain. Den har kallats världens bästa musikalfilm, och det ska bli ett sant nöje att göra den till vår. Varmt välkomna tillbaka till landets mysigaste teater då, vi hoppas att få möta er igen!

Recension Kristianstadsbladet

Publicerad: 25 september 2017

"En musikal som förtjänar att spelas mer"
"När "Chess på svenska" nu får urpremiär i Eljas nya arrangemang för bantad orkester på Kristianstads teater är det inget mindre än en nationell musikalhändelse av stora mått." "Vad som Hörling framför allt lyckas med är att skapa ett stycke musikteater med ett inre lugn, som förstår att ta fasta på den dramatiska utvecklingen och inte lockas att luta sig för mycket mot raden av framträdande solister."
"Att lyfta fram enskilda insatser är lätt eftersom det finns många. Här väljer jag att dels peka på Peter Järnstedts mycket solida tal- och sånginsatser som Anatolijs KGB-skugga Molokov, dels på den särskilda laddning som uppstår när Frida Modén Treichl och Johan Wikström möts. Deras scener tillsammans är genomgående höjdpunkter i föreställningen. Båda är vassa aktörer och deras sångduetter naglar verkligen fast berättelsens kärna – det klingar lika bra som det berör på djupet. Och vad gäller Wikström själv, så vet jag ingen av dagens svenska musikalartister som har en lika tät och bärig röst från mörkt till ljust, en röst som går igenom den tjockaste av ljudkulisser. Han slår fast sin roll som Musikalsveriges bäst bevarade hemlighet." "Chess" är en musikal som förtjänar att spelas mer. I Kristianstad finns det just nu en vacker teater med en uppsättning, som är flera nummer större än den lilla teaterbyggnad som rymmer den."
Kristianstadsbladet Anders E Larsson 24/9 Läs hela recensionen HÄR

Recension Skånska Dagbladet

Publicerad: 25 september 2017

"Ett storverk i mindre format"
"I det nya diket under scenen i Kristianstad sitter en orkester under ledning av Nils-Petter Ankarblom och låter fantastiskt fint genom hela föreställningen. Mer nyanserat än stort och bombastiskt, det mer än fungerar utmärkt i samklang med sångarna på scenen." "Johan Wikström gör Anatolij, den ryske schackspelaren som känner sig fast i systemet och har tröttnat på sin tillvaro på många olika sätt. Något som framgår tydligt i Där jag ville vara, som regissören och koreografen Ola Hörling har gjort till en dans där Anatolij nästan slits itu. Wikström briljerar i vackra Anthem – I mitt hjärtas land – fint iscensatt med en dans med mörka paraplyer. Frida Modén Treichl river välförtjänt ner applåder så fort hon öppnar munnen i sång, inte minst i partynumret Lämna inga dörrar på glänt och i Inte jag. Hon gör Florence till en intensivt utlevande, sorgsen och passionerad kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Patrik Martinsson som den arrogante, olycklige amerikanske schackspelaren Freddie är ytterligare en fullträff i castingprocessen. När Freddie berättar om sin olyckliga barndom i Vem ser ett barn får han hela publiken att sitta på helspänn. Ett av andra aktens absoluta höjdpunkter tillsammans med Jag vet vad han vill.
"Underhållningspatrullens regissör och koreograf Ola Hörling och producenten Åsa Jensen har uppenbarligen haft Chess som ett hjärteprojekt länge – och de ror det i hamn med bravur. Chess på svenska i mindre orkesterformat kunde inte fått en bättre start än den i Kristianstad."
Skånska Dagbladet/Norra Skåne ​Yvonne Erlandsson 24/9 Läs hela recensionen HÄR

Recension Blekinge Läns Tidning

Publicerad: 25 september 2017

"En avskalad "Chess på svenska" skapad med kärlek"
"Chess är ändå en musikal som håller hög musikalisk klass, och Underhållningspatrullen har hittat riktigt bra huvudrollsinnehavare samt en stark och entusiastisk ensemble. Starkast lyser Frida Modén Treichl i rollen som Florence, där hon lyckas porträttera karak­tärens balanserande på gränsen till sammanbrott i både tal och gåshudsskapande sång." "Patrik Martinsson lyfter rollen som Freddie och briljerar särskilt i grälscenerna – och de är många.""...en kompetent framförd musikal med en grupp artister, och inte minst arrangörer, som verkligen vill ge sitt allra bästa."
Blekinge Läns Tidning 25/9 Elin Thornberg Läs hela recensionen HÄR

Ett steg närmre premiär

Publicerad: 28 augusti 2017

Tiden flyger förbi här på Kristianstad teater!

Kostymer skapas, rekvisita inhandlas, scenografi målas, ett extra orkesterdike är byggt och det repeteras för fullt. I år kommer över 40 personer att befinna sig på scen och tillsammans leverera den storslagna historia som Chess innebär. Innan vi tar plats på scen kommer vi att röra oss runt om i Kristianstad och bjuda på några smakprov ur föreställningen, så om du inte kan vänta kan du hålla utkik efter dessa. Nu senast var Frida och Johan på ABKs kulturdag i Gamlegård och sjöng några låtar från föreställningen.

Audition

Publicerad: 7 februari 2017

CHESS på svenska på Kristianstad Teater hösten 2017!

Audition för CHESS på svenska på Kristianstad Teater hösten 2017! Missa inte chansen att få vara med om detta fantastiska äventyr. Vi söker medverkande amatörer!
1. Sångare till vår kör- du ska vara en bra sångare med god förmåga att sjunga i stämmor, kören kommer att medverka på scen, men i egenskap av kör. Från 16 år.
2. Sångare och dansare till vår ensemble, från 16 år.
3. En flicka som ser ut som 5 år och en pojke som ser ut som 9 år.

Repetitionerna kommer att starta den 12 augusti. Vi repeterar måndagar och tisdagar kl 18.00-22.00 samt lördagar och söndagar 10.00-16.00 fram till premiären den 23/9. Därefter ges 40 föreställningar. Det kommer även att vara några repetitionstillfällen i vår.
Audition den 26 & 27 februari på Kristianstad Teater, anmäl er till: audition@underhallningspatrullen.se
För audition till kören kommer du att få sjunga en valfri sång, ackompanjerad av piano. Om du söker ensemble kommer det även att vara ett dansprov.

Nu är schackpjäserna uppställda inför Chess

Publicerad: 7 februari 2017

Drygt 3 000 biljetter är redan sålda till Underhållningspatrullens uppsättning av Chess på svenska nästa höst. Nu är det också klart vilka artister som ska göra rollerna i musikalen. Skånska Dagbladet 9/12. Läs hela artikeln

De ger "Chess" i Kristianstad

Publicerad: 7 februari 2017

De ger "Chess" i Kristianstad".
"Vi kommer att göra den bästa 'Chess' någonsin. Det måste jag tro – och det tror jag verkligen." Säger Ola Hörling, regissör, när han presenterar solisterna som ska lyfta UnderhållningsPatrullens hittills största satsning på Kristianstads teater. Kristianstadsbladet den 9/12 2016 Läs mer

Succé för älskad nyaktuell saga

Publicerad: 2 oktober 2016

Recension Kristianstadsbladet 24/9 - Christer Nilsson
" Succé för älskad nyaktuell saga"
" Till den stora framgången bidrar kostymören Fredrika Lilius fantasieggande scenkläder, scenografen Leif Perssons effektfulla avskalade stämningsskapande, Bo Wastessons nyanserade musik och Ture Rangströms sångtexter i närasymbios med Astrid Lindgrens intentioner. Eskalerat ihärdigt berikandeensemblenummer som triumfatoriska solistutrymmen. Här i roller som är mer starka karaktärer än närliggande stereotypa schabloner. Närmast då Markus Christensen som Jonatan och alternerande Maja Magnusson/Ängla Sigfridsson som "Skorpan" i trovärdig personkemisk närhet och berörande sånger. Detta gäller i ännu högre grad Maria Fermgård som sångligt tar ut svängarna med sensibel auktoritet i bland annat "Sofias sång" och "Vårkörsbärsdal". Vidare David Rix, som alltid i "en klass för sig", i de utlevelserika dubbelrollerna Pjuke & Orvar. Jisses, vilken dramatisk intensitet och berörande vokal desperation! Var stolt över att ha en dylik skådespelarekraft i Kristianstad!
Två onda men profilerade vakter, Veder och Kader, görs av de rollperfekta Amelie Haegeman och Anton Salvin som verkligen kan ta in scenbilden i till exempel rytmiskt häftiga "Jag såg en räv". Betydligt lugnare framtoning utgör trygge Ingmar Jonssons Mattias som vet sångligt i ljus livston hur man "väntar" in publiken. Hörling är tillika uppsättningens koreograf och briljerar i denna egenskap genom de strålande dansarna Mia Gisselsson och Sandra Lundgren vars talanger visuellt bidrar till helhetsintrycket. Liksom traditionellt musikaliskt ansvarige kapellmästaren Jonas Svenssons nyanserade orkestrering.
Ett härligt teateräventyr för alla åldrar, som gör en emotionellt rikare än då man kom!"

Poetiskt vacker och härlig kemi

Publicerad: 2 oktober 2016

Recension i Norra Skåne - Sophi Lossing 24/9
Poetiskt vacker och härlig kemi
"Som klippt och skuren för sin roll, precis så ädel, snäll och karismatisk som Astrid Lindgrens skapat honom, var Marcus Christensen som Jonatan. Från den första tonen i öppningsscenen ägde han oss i publiken. Med fantastisk röst och oslagbar närvaro tog han tag i pjäsen och behöll den till den sista skälvande sekunden. Dessutom skapade han en härlig kemi i duetterna med Maja Magnusson som spelade Skorpan."
" Scenen där Orvar är fängslad i Katlagrottan gjorde David Rix väldigt otäck och berörande. Oavbrutet bra var också Maria Fermgård som Sofia. Med Helen-Sjöholmkvalitet i rösten förmedlade hon både rädsla, ilska och hopp. Men det var den unga Antonia som överraskade mest. Maja Ottossons källklara röst gick rakt in i hjärtat. Henne hade jag gärna hört mer av.En som på ett lite mer lågmält, men inte desto mindre effektivt vis drog in en i pjäsen var ”farfar” Mattias gjord av Ingmar Jonson. Med små åthävor och en genuin känsla trodde man på vartenda ord och varenda ton han framförde. Hans och Skorpans förhållande var helt enkelt på riktigt. Ja, som ni märker, var både de individuella och de gemensamma sånginsatserna utmärkta i denna filosofiska pjäs om ondska och godhet, feghet och mod." Läs hela recensionen HÄR

Ny hemsida i samarbete med Intendit

Publicerad: 20 maj 2016

Vi har nu blivit klara med vår nya hemsida. Den är utvecklad i samarbete med Intendit i Malmö.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå