Följ oss             Nyhetsbrev

Nyheter

Tack för i år!

Publicerad: 25 februari 2018

Nu har vi spelat vår sista föreställning av Chess på svenska, och vilken höst det har varit! Över 16 500 personer har besökt Kristianstad teater för att se vår tolkning av den älskade föreställningen, och det har verkligen blivit en succé.

Vi riktar ett varmt tack till publiken som tog emot föreställningen med öppna armar och jublade i takt med oss själva, till Charlotte Teaterförlag och Björn och Benny som gav oss förtroendet, och till alla medverkande som skapat föreställningen.

Hösten 2018 tar vi oss an en annan klassiker, Singin' in the rain. Den har kallats världens bästa musikalfilm, och det ska bli ett sant nöje att göra den till vår. Varmt välkomna tillbaka till landets mysigaste teater då, vi hoppas att få möta er igen!

Recension Kristianstadsbladet

Publicerad: 25 februari 2018

"En musikal som förtjänar att spelas mer"
"När "Chess på svenska" nu får urpremiär i Eljas nya arrangemang för bantad orkester på Kristianstads teater är det inget mindre än en nationell musikalhändelse av stora mått." "Vad som Hörling framför allt lyckas med är att skapa ett stycke musikteater med ett inre lugn, som förstår att ta fasta på den dramatiska utvecklingen och inte lockas att luta sig för mycket mot raden av framträdande solister."
"Att lyfta fram enskilda insatser är lätt eftersom det finns många. Här väljer jag att dels peka på Peter Järnstedts mycket solida tal- och sånginsatser som Anatolijs KGB-skugga Molokov, dels på den särskilda laddning som uppstår när Frida Modén Treichl och Johan Wikström möts. Deras scener tillsammans är genomgående höjdpunkter i föreställningen. Båda är vassa aktörer och deras sångduetter naglar verkligen fast berättelsens kärna – det klingar lika bra som det berör på djupet. Och vad gäller Wikström själv, så vet jag ingen av dagens svenska musikalartister som har en lika tät och bärig röst från mörkt till ljust, en röst som går igenom den tjockaste av ljudkulisser. Han slår fast sin roll som Musikalsveriges bäst bevarade hemlighet." "Chess" är en musikal som förtjänar att spelas mer. I Kristianstad finns det just nu en vacker teater med en uppsättning, som är flera nummer större än den lilla teaterbyggnad som rymmer den."
Kristianstadsbladet Anders E Larsson 24/9 Läs hela recensionen HÄR

Recension Skånska Dagbladet

Publicerad: 25 februari 2018

"Ett storverk i mindre format"
"I det nya diket under scenen i Kristianstad sitter en orkester under ledning av Nils-Petter Ankarblom och låter fantastiskt fint genom hela föreställningen. Mer nyanserat än stort och bombastiskt, det mer än fungerar utmärkt i samklang med sångarna på scenen." "Johan Wikström gör Anatolij, den ryske schackspelaren som känner sig fast i systemet och har tröttnat på sin tillvaro på många olika sätt. Något som framgår tydligt i Där jag ville vara, som regissören och koreografen Ola Hörling har gjort till en dans där Anatolij nästan slits itu. Wikström briljerar i vackra Anthem – I mitt hjärtas land – fint iscensatt med en dans med mörka paraplyer. Frida Modén Treichl river välförtjänt ner applåder så fort hon öppnar munnen i sång, inte minst i partynumret Lämna inga dörrar på glänt och i Inte jag. Hon gör Florence till en intensivt utlevande, sorgsen och passionerad kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Patrik Martinsson som den arrogante, olycklige amerikanske schackspelaren Freddie är ytterligare en fullträff i castingprocessen. När Freddie berättar om sin olyckliga barndom i Vem ser ett barn får han hela publiken att sitta på helspänn. Ett av andra aktens absoluta höjdpunkter tillsammans med Jag vet vad han vill.
"Underhållningspatrullens regissör och koreograf Ola Hörling och producenten Åsa Jensen har uppenbarligen haft Chess som ett hjärteprojekt länge – och de ror det i hamn med bravur. Chess på svenska i mindre orkesterformat kunde inte fått en bättre start än den i Kristianstad."
Skånska Dagbladet/Norra Skåne ​Yvonne Erlandsson 24/9 Läs hela recensionen HÄR

Recension Blekinge Läns Tidning

Publicerad: 25 februari 2018

"En avskalad "Chess på svenska" skapad med kärlek"
"Chess är ändå en musikal som håller hög musikalisk klass, och Underhållningspatrullen har hittat riktigt bra huvudrollsinnehavare samt en stark och entusiastisk ensemble. Starkast lyser Frida Modén Treichl i rollen som Florence, där hon lyckas porträttera karak­tärens balanserande på gränsen till sammanbrott i både tal och gåshudsskapande sång." "Patrik Martinsson lyfter rollen som Freddie och briljerar särskilt i grälscenerna – och de är många.""...en kompetent framförd musikal med en grupp artister, och inte minst arrangörer, som verkligen vill ge sitt allra bästa."
Blekinge Läns Tidning 25/9 Elin Thornberg Läs hela recensionen HÄR

Ett steg närmre premiär

Publicerad: 25 februari 2018

Tiden flyger förbi här på Kristianstad teater!

Kostymer skapas, rekvisita inhandlas, scenografi målas, ett extra orkesterdike är byggt och det repeteras för fullt. I år kommer över 40 personer att befinna sig på scen och tillsammans leverera den storslagna historia som Chess innebär. Innan vi tar plats på scen kommer vi att röra oss runt om i Kristianstad och bjuda på några smakprov ur föreställningen, så om du inte kan vänta kan du hålla utkik efter dessa. Nu senast var Frida och Johan på ABKs kulturdag i Gamlegård och sjöng några låtar från föreställningen.

Audition

Publicerad: 25 februari 2018

CHESS på svenska på Kristianstad Teater hösten 2017!

Audition för CHESS på svenska på Kristianstad Teater hösten 2017! Missa inte chansen att få vara med om detta fantastiska äventyr. Vi söker medverkande amatörer!
1. Sångare till vår kör- du ska vara en bra sångare med god förmåga att sjunga i stämmor, kören kommer att medverka på scen, men i egenskap av kör. Från 16 år.
2. Sångare och dansare till vår ensemble, från 16 år.
3. En flicka som ser ut som 5 år och en pojke som ser ut som 9 år.

Repetitionerna kommer att starta den 12 augusti. Vi repeterar måndagar och tisdagar kl 18.00-22.00 samt lördagar och söndagar 10.00-16.00 fram till premiären den 23/9. Därefter ges 40 föreställningar. Det kommer även att vara några repetitionstillfällen i vår.
Audition den 26 & 27 februari på Kristianstad Teater, anmäl er till: audition@underhallningspatrullen.se
För audition till kören kommer du att få sjunga en valfri sång, ackompanjerad av piano. Om du söker ensemble kommer det även att vara ett dansprov.

Nu är schackpjäserna uppställda inför Chess

Publicerad: 25 februari 2018

Drygt 3 000 biljetter är redan sålda till Underhållningspatrullens uppsättning av Chess på svenska nästa höst. Nu är det också klart vilka artister som ska göra rollerna i musikalen. Skånska Dagbladet 9/12. Läs hela artikeln

De ger "Chess" i Kristianstad

Publicerad: 25 februari 2018

De ger "Chess" i Kristianstad".
"Vi kommer att göra den bästa 'Chess' någonsin. Det måste jag tro – och det tror jag verkligen." Säger Ola Hörling, regissör, när han presenterar solisterna som ska lyfta UnderhållningsPatrullens hittills största satsning på Kristianstads teater. Kristianstadsbladet den 9/12 2016 Läs mer

Succé för älskad nyaktuell saga

Publicerad: 25 februari 2018

Recension Kristianstadsbladet 24/9 - Christer Nilsson
" Succé för älskad nyaktuell saga"
" Till den stora framgången bidrar kostymören Fredrika Lilius fantasieggande scenkläder, scenografen Leif Perssons effektfulla avskalade stämningsskapande, Bo Wastessons nyanserade musik och Ture Rangströms sångtexter i närasymbios med Astrid Lindgrens intentioner. Eskalerat ihärdigt berikandeensemblenummer som triumfatoriska solistutrymmen. Här i roller som är mer starka karaktärer än närliggande stereotypa schabloner. Närmast då Markus Christensen som Jonatan och alternerande Maja Magnusson/Ängla Sigfridsson som "Skorpan" i trovärdig personkemisk närhet och berörande sånger. Detta gäller i ännu högre grad Maria Fermgård som sångligt tar ut svängarna med sensibel auktoritet i bland annat "Sofias sång" och "Vårkörsbärsdal". Vidare David Rix, som alltid i "en klass för sig", i de utlevelserika dubbelrollerna Pjuke & Orvar. Jisses, vilken dramatisk intensitet och berörande vokal desperation! Var stolt över att ha en dylik skådespelarekraft i Kristianstad!
Två onda men profilerade vakter, Veder och Kader, görs av de rollperfekta Amelie Haegeman och Anton Salvin som verkligen kan ta in scenbilden i till exempel rytmiskt häftiga "Jag såg en räv". Betydligt lugnare framtoning utgör trygge Ingmar Jonssons Mattias som vet sångligt i ljus livston hur man "väntar" in publiken. Hörling är tillika uppsättningens koreograf och briljerar i denna egenskap genom de strålande dansarna Mia Gisselsson och Sandra Lundgren vars talanger visuellt bidrar till helhetsintrycket. Liksom traditionellt musikaliskt ansvarige kapellmästaren Jonas Svenssons nyanserade orkestrering.
Ett härligt teateräventyr för alla åldrar, som gör en emotionellt rikare än då man kom!"

Poetiskt vacker och härlig kemi

Publicerad: 25 februari 2018

Recension i Norra Skåne - Sophi Lossing 24/9
Poetiskt vacker och härlig kemi
"Som klippt och skuren för sin roll, precis så ädel, snäll och karismatisk som Astrid Lindgrens skapat honom, var Marcus Christensen som Jonatan. Från den första tonen i öppningsscenen ägde han oss i publiken. Med fantastisk röst och oslagbar närvaro tog han tag i pjäsen och behöll den till den sista skälvande sekunden. Dessutom skapade han en härlig kemi i duetterna med Maja Magnusson som spelade Skorpan."
" Scenen där Orvar är fängslad i Katlagrottan gjorde David Rix väldigt otäck och berörande. Oavbrutet bra var också Maria Fermgård som Sofia. Med Helen-Sjöholmkvalitet i rösten förmedlade hon både rädsla, ilska och hopp. Men det var den unga Antonia som överraskade mest. Maja Ottossons källklara röst gick rakt in i hjärtat. Henne hade jag gärna hört mer av.En som på ett lite mer lågmält, men inte desto mindre effektivt vis drog in en i pjäsen var ”farfar” Mattias gjord av Ingmar Jonson. Med små åthävor och en genuin känsla trodde man på vartenda ord och varenda ton han framförde. Hans och Skorpans förhållande var helt enkelt på riktigt. Ja, som ni märker, var både de individuella och de gemensamma sånginsatserna utmärkta i denna filosofiska pjäs om ondska och godhet, feghet och mod." Läs hela recensionen HÄR

Ny hemsida i samarbete med Intendit

Publicerad: 25 februari 2018

Vi har nu blivit klara med vår nya hemsida. Den är utvecklad i samarbete med Intendit i Malmö.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå