Följ oss             Nyhetsbrev

Nyheter

Ett steg närmre premiär

Publicerad: 24 september 2017

Tiden flyger förbi här på Kristianstad teater!

Kostymer skapas, rekvisita inhandlas, scenografi målas, ett extra orkesterdike är byggt och det repeteras för fullt. I år kommer över 40 personer att befinna sig på scen och tillsammans leverera den storslagna historia som Chess innebär. Innan vi tar plats på scen kommer vi att röra oss runt om i Kristianstad och bjuda på några smakprov ur föreställningen, så om du inte kan vänta kan du hålla utkik efter dessa. Nu senast var Frida och Johan på ABKs kulturdag i Gamlegård och sjöng några låtar från föreställningen.

Audition

Publicerad: 24 september 2017

CHESS på svenska på Kristianstad Teater hösten 2017!

Audition för CHESS på svenska på Kristianstad Teater hösten 2017! Missa inte chansen att få vara med om detta fantastiska äventyr. Vi söker medverkande amatörer!
1. Sångare till vår kör- du ska vara en bra sångare med god förmåga att sjunga i stämmor, kören kommer att medverka på scen, men i egenskap av kör. Från 16 år.
2. Sångare och dansare till vår ensemble, från 16 år.
3. En flicka som ser ut som 5 år och en pojke som ser ut som 9 år.

Repetitionerna kommer att starta den 12 augusti. Vi repeterar måndagar och tisdagar kl 18.00-22.00 samt lördagar och söndagar 10.00-16.00 fram till premiären den 23/9. Därefter ges 40 föreställningar. Det kommer även att vara några repetitionstillfällen i vår.
Audition den 26 & 27 februari på Kristianstad Teater, anmäl er till: audition@underhallningspatrullen.se
För audition till kören kommer du att få sjunga en valfri sång, ackompanjerad av piano. Om du söker ensemble kommer det även att vara ett dansprov.

Nu är schackpjäserna uppställda inför Chess

Publicerad: 24 september 2017

Drygt 3 000 biljetter är redan sålda till Underhållningspatrullens uppsättning av Chess på svenska nästa höst. Nu är det också klart vilka artister som ska göra rollerna i musikalen. Skånska Dagbladet 9/12. Läs hela artikeln

De ger "Chess" i Kristianstad

Publicerad: 24 september 2017

De ger "Chess" i Kristianstad".
"Vi kommer att göra den bästa 'Chess' någonsin. Det måste jag tro – och det tror jag verkligen." Säger Ola Hörling, regissör, när han presenterar solisterna som ska lyfta UnderhållningsPatrullens hittills största satsning på Kristianstads teater. Kristianstadsbladet den 9/12 2016 Läs mer

Succé för älskad nyaktuell saga

Publicerad: 24 september 2017

Recension Kristianstadsbladet 24/9 - Christer Nilsson
" Succé för älskad nyaktuell saga"
" Till den stora framgången bidrar kostymören Fredrika Lilius fantasieggande scenkläder, scenografen Leif Perssons effektfulla avskalade stämningsskapande, Bo Wastessons nyanserade musik och Ture Rangströms sångtexter i närasymbios med Astrid Lindgrens intentioner. Eskalerat ihärdigt berikandeensemblenummer som triumfatoriska solistutrymmen. Här i roller som är mer starka karaktärer än närliggande stereotypa schabloner. Närmast då Markus Christensen som Jonatan och alternerande Maja Magnusson/Ängla Sigfridsson som "Skorpan" i trovärdig personkemisk närhet och berörande sånger. Detta gäller i ännu högre grad Maria Fermgård som sångligt tar ut svängarna med sensibel auktoritet i bland annat "Sofias sång" och "Vårkörsbärsdal". Vidare David Rix, som alltid i "en klass för sig", i de utlevelserika dubbelrollerna Pjuke & Orvar. Jisses, vilken dramatisk intensitet och berörande vokal desperation! Var stolt över att ha en dylik skådespelarekraft i Kristianstad!
Två onda men profilerade vakter, Veder och Kader, görs av de rollperfekta Amelie Haegeman och Anton Salvin som verkligen kan ta in scenbilden i till exempel rytmiskt häftiga "Jag såg en räv". Betydligt lugnare framtoning utgör trygge Ingmar Jonssons Mattias som vet sångligt i ljus livston hur man "väntar" in publiken. Hörling är tillika uppsättningens koreograf och briljerar i denna egenskap genom de strålande dansarna Mia Gisselsson och Sandra Lundgren vars talanger visuellt bidrar till helhetsintrycket. Liksom traditionellt musikaliskt ansvarige kapellmästaren Jonas Svenssons nyanserade orkestrering.
Ett härligt teateräventyr för alla åldrar, som gör en emotionellt rikare än då man kom!"

Poetiskt vacker och härlig kemi

Publicerad: 24 september 2017

Recension i Norra Skåne - Sophi Lossing 24/9
Poetiskt vacker och härlig kemi
"Som klippt och skuren för sin roll, precis så ädel, snäll och karismatisk som Astrid Lindgrens skapat honom, var Marcus Christensen som Jonatan. Från den första tonen i öppningsscenen ägde han oss i publiken. Med fantastisk röst och oslagbar närvaro tog han tag i pjäsen och behöll den till den sista skälvande sekunden. Dessutom skapade han en härlig kemi i duetterna med Maja Magnusson som spelade Skorpan."
" Scenen där Orvar är fängslad i Katlagrottan gjorde David Rix väldigt otäck och berörande. Oavbrutet bra var också Maria Fermgård som Sofia. Med Helen-Sjöholmkvalitet i rösten förmedlade hon både rädsla, ilska och hopp. Men det var den unga Antonia som överraskade mest. Maja Ottossons källklara röst gick rakt in i hjärtat. Henne hade jag gärna hört mer av.En som på ett lite mer lågmält, men inte desto mindre effektivt vis drog in en i pjäsen var ”farfar” Mattias gjord av Ingmar Jonson. Med små åthävor och en genuin känsla trodde man på vartenda ord och varenda ton han framförde. Hans och Skorpans förhållande var helt enkelt på riktigt. Ja, som ni märker, var både de individuella och de gemensamma sånginsatserna utmärkta i denna filosofiska pjäs om ondska och godhet, feghet och mod." Läs hela recensionen HÄR

Ny hemsida i samarbete med Intendit

Publicerad: 24 september 2017

Vi har nu blivit klara med vår nya hemsida. Den är utvecklad i samarbete med Intendit i Malmö.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå