Följ oss             Nyhetsbrev

Guys and Dolls

Guys and Dolls - den perfekta underhållningsmusikalen!

Guys and Dolls tillhör de mest spelade musikalerna och det är lätt att förstå varför. Med sin oemotståndliga kombination av komiska scener, medryckande dansnummer och odödliga sånger som Sitt down, you´re rockin´the boat, I´ve never been in love before och If I were a bell är den en populär publikfavorit. Den har vunnit otaliga Tony awards och är en ständigt återkommande musikal på såväl Broadway som i London.1955 blev den film med Marlon Brando och Frank Sinatra och även om Brando sjöng den i filmen, blev Luck be a lady tonight senare att av Sinatras paradnummer. Sinatra fick dessutom en hit med Adelaide, som skrevs speciellt åt honom för filmen.
Om ni går på teater för att bli roade, få skratta och njuta av bra musik och härliga dansnummer.
Om ni vill ha kärlek med hinder.. men ett lyckligt slut. Någon att sympatisera med och någon att ogilla. Och gå ut med en glad känsla i kroppen.
Då ska ni komma till Kristianstads Teater i höst.

Ni får se om Frälsningssoldaten Sarah kommer falla för den notoriske kvinnokarlen och storspelaren Sky. Om Adelaide ska bli gift innan hon går i pension och om Nathan ska lyckas hitta en spelplats för sitt olagliga tärningsspel. Eller är principer starkare än kärlek och polisen den smartaste? Kom till oss i höst och få svar på frågorna och en härlig kväll i musikalens tecken på köpet!

Vi kommer att ge er en rapp, rolig föreställning med varierad –fantastisk- musik, coola dansnummer och härliga karaktärer. VÄLKOMNA

I rollerna:

Sky Masterson - Erik Espinoza

Erik debuterade som 11-åring som Nicely-Nicely Johnson i Guys and Dolls Jr. på Ystad Teater. Nu återvänder han i huvudrollen Sky Masterson på Kristanstad Teater. Sedan han tog sin examen på Högskolan för scen och musik i Göteborg har han bl a medverkat i Spelman på taket i rollen som Fjedka på Malmö Opera och varit understudy för Marius i "Les Misérables" på Wermland Opera.

Miss Sarah Brown - Karoline Dons

Karoline är 23 år gammal och kommer från en liten stad i norra Norge, Tromsø. Redan som tonåring började Karoline skriva och spela revyföreställningar där kärleken till komedi föddes. Hon har studerat musikal vid Kulturama i Stockholm och läser nu en kandidat i musikal vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Under sin utbildning har hon bland annat gjort rollerna Maria i West Side Story och Veronica Sawyer i Sverigepremiären av Heathers The Musical. Nu gör hon sin praktik hos oss på UnderhållningsPatrullen.

Nathan Detroit - Johan Wikström

Johan behöver kanske ingen närmre presentation för Kristianstadpubliken. Han sågs senast i en bejublad rolltolkning som ryssen Anatolij i CHESS med UnderhållningsPatrullen på Kristianstad teater, där hans tolkning av Anthem fick publiken att resa sig upp och jubla. Johan har faktiskt medverkat i Guys and Dolls på Kristianstad Teater tidigare men då i rollen som Sky Masterson, även då stod Ola Hörling för regin men det var en produktion av Björn Forsberg den forna operettkungen. Johan har även gjort rollerna Georg von Trapp i Sound of Music, Mr Warbucks i Annie, Lejonet i Trollkarlen från Oz och titelrollen i Dracula på Kristianstad Teater. Han har även medverkat i produktioner på bl a Malmö Opera, Värmlandsoperan, Göteborgsoperan mfl. Just nu återfinns han i Sweeney Todd på Dalateatern.

Miss Adelaide - Malin Karlsson

Malin gjorde i höstas stor succé som den tondöva divan Lina Lamont i Singin in the rain på Kristianstad Teater, nu syns hon återigen i en komisk roll, fast denna gången får hon sjunga snyggt. Malin är frilansande musikalartist och har tidigare medverkat i Annie med UnderhållningsPatrullen och varit med hos Emil Sigfridsson som Lovis i Ronja Rövardotter och Regina i Rock of ages. Hon gjorde även åsnan i SHREK på Nöjesteatern i Malmö/Lunds Stadsteater.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå