Följ oss             Nyhetsbrev

Guys and Dolls

Guys and Dolls - den perfekta underhållningsmusikalen!

Guys and Dolls tillhör de mest spelade musikalerna och det är lätt att förstå varför. Med sin oemotståndliga kombination av komiska scener, medryckande dansnummer och odödliga sånger som Sitt down, you´re rockin´the boat, I´ve never been in love before och If I were a bell är den en populär publikfavorit. Den har vunnit otaliga Tony awards och är en ständigt återkommande musikal på såväl Broadway som i London.1955 blev den film med Marlon Brando och Frank Sinatra och även om Brando sjöng den i filmen, blev Luck be a lady tonight senare att av Sinatras paradnummer. Sinatra fick dessutom en hit med Adelaide, som skrevs speciellt åt honom för filmen.
Om ni går på teater för att bli roade, få skratta och njuta av bra musik och härliga dansnummer.
Om ni vill ha kärlek med hinder.. men ett lyckligt slut. Någon att sympatisera med och någon att ogilla. Och gå ut med en glad känsla i kroppen.
Då ska ni komma till Kristianstads Teater i höst.

Ni får se om Frälsningssoldaten Sarah kommer falla för den notoriske kvinnokarlen och storspelaren Sky. Om Adelaide ska bli gift innan hon går i pension och om Nathan ska lyckas hitta en spelplats för sitt olagliga tärningsspel. Eller är principer starkare än kärlek och polisen den smartaste? Kom till oss i höst och få svar på frågorna och en härlig kväll i musikalens tecken på köpet!

Vi kommer att ge er en rapp, rolig föreställning med varierad –fantastisk- musik, coola dansnummer och härliga karaktärer. VÄLKOMNA

Regissör & koreograf – Ola Hörling, Producent – Åsa Jensen, Musikaliskt ansvarig & kapellmästare – Lukas Elgmo, Kostymör – Fredrika Lilius, Scenograf & rekvisitör – Rigmor Grönwall, Ljusdesigner & ljustekniker – Rikard Persson, Ljuddesigner & ljudtekniker – Martin Sventorp, Ljustekniker & scentekniker – Jesper Cederholm, Produktionsassistent - Johanna Axerup, Koreografassistent – Mimmi Wikdahl, Smink och håransvarig & kostymassistent – Lina Axerup, Föreställningsfotograf – Håkan Röjder, Porträttfotograf – Stefan Johansson, Art Director – Jonatan Månsson, Ljudtekniker – Christoffer Karlsson, Scentekniker – Henrik Säfström & Pixie Nordstrand. Mer information finns här.

Johan Wikström

Nathan Detroit

Johan är uppvuxen i Leksand där han musikaldebuterade som 15-åring som Johannes Döparen i musikalen Godspell. 34 år senare gick en dröm i uppfyllelse när han fick sjunga Anatolij i Chess på Kristianstad Teater. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och har medverkat i musikaler på Värmlandsoperan, Malmö Opera, GöteborgsOperan och Theater des Westens i Berlin. Han gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder och Athos i 3 Musketiere. På Kristianstad teater har Johan spelat Sky Masterson i Guys & Dolls och Georg von Trapp i Sound of Music. Han skar halsen av Londonborna i titelrollen Sweeney Todd i hösten 2011, han tog av sig allt i musikalen Allt eller inget hösten 2012. Året därpå begicks operadebuten i Barberaren i Sevilla som Don Bartolo. Stenrik magnat i musikalen Annie, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz , odödlig vampyr i titelrollen Dracula och fackpampen Big Davey i Billy Elliot och Judge Turpin i Sweeney Todd på Dalateatern 2019 är några andra roller han gjort. Wallanderfilmen Hämnden och Camilla Läckbergs Predikanten är ett par av hans insatser framför kameran.

Malin Karlsson

Adelaide

Malin är utbildad på musikallinjen på Eslövs folkhögskola och Kulturamas musikallinje i Stockholm. Därefter har hon arbetat som showartist i Europa för 2Entertain, spelat diverse roller på Astrid Lindgrens värld från 2015 samt spelat musikal runtom i Skåne. På Nöjesteatern i Malmö har hon setts i rollen som Åsnan i föreställningen Shrek och på Lunds stadsteater har hon gjort roller i bland annat Spelman på taket och En julsaga. På Kristianstad teater har hon setts i roller som Lovis i Ronja Rövardotter, Ozzy i We Will rock you, Lilly i Annie och förra hösten spelade hon stumfilmsdivan Lina Lamont i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Singin´ in the rain.

Erik Espinoza

Sky Masterson

Erik är utbildad på Högskolan för Scen och musik, Artisten. Han har han spelat Fjedka i Spelman på taket på Malmö Opera och gjort US Marius i Les Miserables på Wermlandsoperan.

Karoline Dons

Miss Sarah Brown

Karoline har gått två år musikalutbildning på Kulturama i Stockholm. Hon har gjort roller som Maria i West Side Story, Veronica Sawyer i Heathers The Musical och Jonna i den nyskrivna svenska musikalen Närmare Kanten.Karoline går sista året på musikal-utbildningen på Högskolan för scen och musik i Göteborg och gör sin praktik hos oss på UnderhållningsPatrullen.

David Rix

Tipp-Topp Johnson

David har arbetat som skådespelare sedan 2001 och arbetar även som elevcoach på Antonskolan. Han är också författare, kompositör och frilansande artist. David har varit med i flera av UnderhållningsPatrullens uppsättningar sedan uppsättningen av Oliver!. Senast medverkade han som Pjuke och Orvar i "Bröderna Lejonhjärta. David har regisserat Emil Sigfridssons produktioner på Kristianstads Teater sedan man satte upp The Sound of Music 2011, senast arbetade han med Ronja Rövardotter. David har även spelat Beadle Bamford i Pipedream Productions uppsättning av Sweeney Todd på Lunds stadsteater och Buddy Keno i Good Show Produktions uppsättning Allt eller inget på Hässleholms Kulturhus. Därutöver sysslar han bland annat med modellteater, maskspel, gyckel, historiska guidningar och musikteater.

Max Hansen

Södra Benny

Teatern är ett ganska nyfunnet intresse för Max. Han spelade skolteater på högstadiet men valde att lägga det åt sidan till förmån för musiken. För ett par år sedan återfann Max teatern och har sedan dess varit med i UnderhållningsPatrullens uppsättningar av Chess och Singin´ in the Rain. Till vardags jobbar Max som chef för en grupp duktiga ingenjörer på Volvo Cars.

Ingmar Jonson

Arvide Abernathy

Ingmar har medverkat i UnderhållningsPatrullen uppsättningar av Bröderna Lejonhjärta, Annie, Cats, I Hetaste Laget och Oliver här på Kristianstads Teater. Dessutom har det blivit en hel del sommarlustspel, farser och nyårsrevyer. Förutom att vara pensionär sysslar Ingmar med reklam/marknadsföring på deltid.

Torsten Andersson

Kommissarie Brannigan

Torsten har medverkat i uppsättningar av teaterföreningen Parnass i Helsingborg under åren 1994–1995 och han har även gått utbildningar i form av kurser på Folkuniversitet under ledning av Veronica Sinclair på 1980-talet. Torsten har gjort statistroller i bl a Bron och Wallanderfilmerna och till vardags är han adjunkt i affärsinformatik på Högskolan Kristianstad, där han mestadels undervisar studenter på distans.

Daniel Pihl

Big Jule

Daniel har gått musikallinjen på Lunds Dans- och Musikal Gymnasium där han medverkade i Helsingborgs Stadsteaters produktion av Mio min Mio som praktik. Det senaste året har Daniel gått på Östra Grevie Folkhögskolas musikteater-linje.

Cecilia Johnfors

General Matilda B. Cartwright & ensemble

Cecilia har sjungit i många olika körer och även uppträtt som solist. På Kristianstad Teater har hon varit med i olika operetter och musikaler som Sköna Helena, En natt i Venedig, Kiss me Kate, Läderstudenten, Lilla Helgonet, Läderlappen, Vita hästen samt Singin´ in the rain. Till vardags jobbar hon som lärare.

Karna Palmquist

Agatha & ensemble

Detta blir Karnas andra uppsättning på Kristianstad Teater, hon var med i UnderhållningsPatrullens Singin´ in the rain förra hösten. Till vardags arbetar som administratör.

Lisa Nilsson

Martha & ensemble

Lisa var med i kommunala musikskolans musikalgrupp Flash i 5 år. Med Flash spelade hon bland annat Hairspray, Footloose och Little shop of horrors. Lisa har tidigare medverkat i Trollkarlen från Oz och Singin´ in the rain med UnderhållninsgPatrullen. Senast sågs hon i rollen som jazzsångaren Walter i Axerup Productions uppsättning av Hon jazzade en sommar och till våren syns hon i ensemblen i Fantomen på operan på Kristianstad teater. Till vardags jobbar hon som resurs på lågstadiet på en skola i Kristianstad.

Rickard Andersson

Calvin, konferencier & kypare

Rickard har spelat teater sedan han var 10 år gammal. Bland annat på ScenForum och Rickarums Byateater. Rickard har gått teaterlinjen på C4-gymnasiet i Kristianstad och sågs senast i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Singin´ in the Rain.

Adrian Öjvindsson

Häst-Harry

Adrian har precis tagit studenten från C4 gymnasiet med inriktning estetisk teater. Han har medverkat på Kristianstads teater tidigare i musikalerna Chess och All shook up samt producerat och skrivit eget under skolgången. Adrian jobbar som skådespelare och spelar just nu in säsong 2 av SVT ungdomsserien Eagles där han har en av huvudrollerna.

Christer Arwidson

Rostiga Charlie

Christer har medverkat i uppsättningar med Skånska Operan, Operafabriken, Lilla Operan, Trelleborgsrevyn, Opera i Ystad, Lunds Kammaropera med flera. Han har även stor vana från olika konsertsammanhang och tvekar inte att ta ett gig som trubadur när tillfälle ges. Till vardags jobbar han som projektledare.

Simon Juth

Oxen Angie

Simon har spelat skolföreställningar på Mallorca av We Will Rock You, Hair och Moulin Rouge samt medverkat i nyårsrevyer och sommarlustspel. Han studerar till ämneslärare i historia, spanska och matematik för högstadiet.

Leo Carlsson

Greken

Leo har gått gymnasiet med teater- och musikinriktning och har tidigare medverkat i Underhållningspatrullens uppsättningar av Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, Chess och Singin´ in the rain.

Alexander Malina

Society-Max

Alexander har medverkat i två musikaler med Kristianstads kommunala musikskolas musikalgrupp ”Flash”. Han läser naturvetenskap med musikprofil på Lars-Erik Larsson gymnasiet i Lund.

Jacob Andersson

Smugglar-Bates

Detta blir fjärde året Jacob medverkar i UnderhållningsPatrullens uppsättningar, senast var Singin´ in the rain. Jacob har medverkat i Axerup Productions uppsättning av Hon Jazzade en Sommar, där han hade rollen som Fred. Han går nu sista året på Lunds Dans och Musikalgymnasium där han studerar deras musikalutbildning.

Rickard Gomes Göthe

Sam Storslam

Ricky har dansat i snart 19 år och gått danslinjen på Lunds dans- och musikal gymnasium. Han medverkade i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Singin´ in the rain förra året. Till vardags jobbar han på PostNord som skåpbils-chaufför.

Elsa Wiman

Mimmi & ensemble

Elsa har sysslat mycket med sång, dans och teater. Men hennes största scenvana kommer från när hon jobbade på Astrid Lindgrens Värld som barnskådespelare. Sysselsättning: Just nu går hon sitt andra år på musikallinjen på Lunds Dans- och musikalgymnasium.

Ella Elversson

Kubanskan & ensemble

Ella har medverkat i balettföreställningar med Rhodins dansstudio och hon har även medverkat i olika konserter med körer och dansföreställningar. Hon läser på Lars-Erik Larsson gymnasiet, natur/musik-linjen samt studerar balett och andra dansstilar. Spelar även piano och tar sånglektioner.

Adlaine Mårtensson

Ensemble

Adlaine har medverkat i flertalet musikaler på Kristianstad teater bl a Annie, Trollkarlen från Oz och Singin´ in the rain. Hon har också spelat Elle Woods i Legally Blonde med Kristianstads kommunala musikskolas musikalgrupp Flash och studerar nu andra året på Lunds Dans- och musikalgymnasium. Adlaine jobbar också extra på ROXY i Kristianstad som servitris.

Filippa Svendsrud

Ensemble

Filippa har tidigare medverkat i Annie, Trollkaren från Oz och Singin´ in the rain med UnderhållningsPatrullen. Hon har även varit med i olika sångtävlingar. Nu går hon första året på gymnasiet på frisörprogrammet. På fritiden gillar hon att sjunga, dansa och vara med kompisar.

Sonya Zlatev

Ensemble

Sonya tog i våras studenten från Lars-Erik Larsson-gymnasiet där hon sista året tillsammans med sin årskurs satte upp Anything Goes på Lunds Stadsteater. Hon har sjungit mycket i kör men det här är hennes premiär på Kristianstad teater. Sonya är även student på Lunds Universitet där hon läser en fristående kurs i psykologi.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå