Följ oss             Nyhetsbrev

Vanities

UnderhållningsPatrullen är stolta över att få presentera Nordenpremären på musikalen Vanities. En musikal om tre kvinnor & tre liv. Drömmar, vänskap, förväntningar och insikter. Hur mycket ärlighet klarar vänskap av och vad kostar personlig frihet? Och är man beredd att betala det? UnderhållningsPatrullen har erhållit ett återstartsstöd av Statens Kulturråd som möjliggör denna unika satsning för vår verksamhet och vi är mycket glada för att kunna presentera detta spännande projekt och satsning! I musikalen får vi följa Kathy, Mary och Joanne från Texas. Tre bästa vänner som har samma drömmar. Eller? Från 60-talet, genom 70-talet och fram till 90-talet blir deras resa en presentation av kvinnans frigörelse. Från drömmen om man, barn och ett hus i förorten till insikten om sitt eget värde och vad det innebär.

På scen ses tre unga musikalartister; Sophia-Ismini Patras, Petra Björkman och Agnes Christensson, ackompanjerade av ett femmanna-band: Lisa Frisk - Keyboard, Edvin Sydmark - Gitarr, Per Knagg - Bas, Dan Holmström - Träblås under ledning av Lukas Elgmo. Ni kommer att bjudas på sång, dans och drama. Komik och tragedi, vänskap och uppbrott och tre liv som vi alla kan relatera till. Musik & Sångtexter: David Kirschenbaum, Manus: Jack Heifner. Regi & Översättning: Ola Hörling, producent: Åsa Jensen.

Vi spelar på Bastionen, Norra Vallgatan 28 i Malmö den 24, 25/2 kl 19.00, 26/2 kl 14.00, 1,2,3,4/3 kl 19.00 och 5 mars kl 14.00.
Biljetterna kostar endast 145 kr, samt 95 kr för barn, studerande och pensionärer!

Agnes Christensson

Agnes Christensson är 23 år gammal och uppvuxen i Värmland. Hon har tidigare studerat på Musikteaterskolan i Bjärnum, och Balettakademien i Göteborg. Våren 2022 blev hon tilldelad Anders Sandrews Stiftelses musikalstipendium. Under sin uppväxt har hon varit med i ett flertal föreställningar så som Sound of Music på Scalateatern och My Fair Lady på Säffleoperan. Senaste åren har hon gestalt Roxie Hart i Chicago och Emcee i Lucky Stiff på Balettakademien. Hösten 2022 turnerade hon tillsammans med Wermland Opera i föreställningen En minnesvärd Jul.

Sophia-Ismini Patras

Sophia-Ismini är en 26-årig musikalartist boendes i Stockholm. Hennes resa började när hon som liten älskade att stå på vardagsrumsbordet och uppträda till Antiques hit Opa Opa på högsta volym. Med rötter från Norrbotten och grekiska bergen i Nea Pefki, växte Sophia-Ismini upp i norra Stockholm i en miljö berikad av kultur och språk. Detta väckte hennes intresse för scenkonst redan i tidig ålder. Med en musikalartist-examen i bagaget gjorde hon sin debut i musikalen ”En Spricka i Spegeln” som sattes upp på Länsteatern på Gotland och har sedan dess medverkat i flertalet olika produktioner på scener runt om i landet. Nu ser hon fram emot att axla rollen som Mary i musikalen Vanities.

Petra Björkman

Petra tog i våras sin examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon debuterade som ficktjuv i musikalen Oliver på Kristianstads Teater med UnderhållningsPatrullen och har medverkat i Pelle Erövraren på Helsingborgs Stadsteater. På Östra Grevie Folkhögskola gjorde hon bland annat roller som Diana i Next to normal. ”She Loves Me” spelades på Spira i Jönköping och där fick Petra en lärorik praktik som ensemble samt swing/cover för ensemblen. På Högskolan tog hon sig an huvudrollen Betty i Tänk/Om som var deras slutproduktionen våren 2022. Petra ser mycket fram emot att ta sig an och få gestalta Kathy i Vanities.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå