Följ oss             Nyhetsbrev

Singin' in the rain

Efter framgångarna med Chess tar vi nya tag för att ge er nästa musikalföreställning på topp-nivå i det intima formatet!

I höst blir det också något man känner igen och som många har en varm relation till, en riktig klassiker, nämligen Singin' in the rain. Den har ofta benämnts som världens bästa musikalfilm och med nummer som ”Goodmorning” ”Make èm laugh” och titlesången ”Singin´in the rain” är det lätt att förstå varför.

Ni kommer få följa filmsstjärnan Don Lockwood och hans odrägliga motspelerska Lina när de ska anpassa sig till övergången från stumfilm till talfilm. Kan man göra musikalfilm med en diva som varken kan sjunga eller dansa? Och hur löser man det när personen ifråga är helt omedveten om problemet?
Tillsammans med sin bäste vän Cosmo och den unga lovande Cathy lyckas de lösa uppgiften. Längs med vägen bjuds ni på stepp och slapstick, stumfilm och sång, dans, skratt, kärlek och förstås REGN!

Singin´in the rain är en kärleksfull hyllning till tiden då Hollywood gick från stumfilm till ljudfilm. Med humor och oemotståndliga sånger berättas historien om de problem som uppstod. Vi kommer att bjuda er på allt det Singin' in the rain ”ska” innehålla, i en mix av igenkänning och vår egen tolkning, vilket är vårt signum.

I huvudrollen ses Erik Höiby som Don Lockwood och Viktor Johnsson ikläder sig rollen som Cosmo Brown. Erik är en av Sveriges mest lovade unga musikalartister och har tidigare setts i bli Evita, Jesus Christ Superstar och senast Bullets over Broadway på Göta Lejon. På Göteborgsoperan har han medverkat i Cracy for you, Sunset Boulevard, My fair lady och Guys and dolls. Viktor är Skånepåg och nyligen utexaminerad från Balettakademin, hans första roll var i Spelman på taket på Uppsala Stadsteater, i vintras medverkade han i The Elf på Tivoli i Köpenhamn och i sommar syns han på Fredriksdalsteater och i höst är vi glada att ha honom som den spralliga, galna och skönsjungandes Cosmo. I rollen som den koleriska regissören syns Kristianstads egen stolthet David Rix. Den kvinnliga huvudrollen Kathy Selldon görs av Sissela Persson från Österlen som precis går ut Performing Arts School i Göteborg. Lina Lamont gestaltas av Malin Karlsson som tidigare bl a setts somLovis i Ronja Rövardotter på Kristianstads Teater.

Övriga medverkande: Jakob Andersson, Rickard Andersson, Helena Arvidsson, Johanna Axerup, Lina Axerup, Brad Bowers, Leo Carlsson, Ilyn Dejos, Jenny Frisk, Rickard Gomes Göthe, Max Hansen, Filip Hällestad, Josef Isaksson, Cecilia Johnfors, Ellen Jonsson, Nelly Masri, Adlaine Mårtensson, Lisa Nilsson, Karna Palmquist, Fanny Paolsson, Filippa Svendsrud, Thomas von Hare, Isabella Walther och Mimmi Wikdahl.

Dom Lockwood och Cosmo Brown som unga spelas av Hugo Cederlund, Tuva Darin, Annie Fridh, Maja Gustafsson, Louise Johnfors och Albin Palmquist, .

Albin & Hugo: 22/9 kl19.00, 5/10 kl 19.00, 6/10 kl 15.00, 13/10 kl 19.00, 14/10 kl 15.00, 20/10 kl 19.00, 21/10 kl 15.00, 2/11 kl 19.00, 3/11 kl 15.00, 10/11 kl 19.00, 11/11 kl 15.00, 17/11 kl 19.00

Maja & Annie: 28/9 kl 19.00, 29/9 kl 15.00, 6/10 kl 19.00, 7/10 kl 15.00, 19/10 kl 19.00, 20/10 kl 15.00, 26/10 kl 19.00, 27/10 kl 15.00, 4/11 kl 15.00, 15/11 kl 19.00, 18/11 kl 19.00

Tuva & Louise: 29/9 kl 19.00, 30/9 kl 15.00, 12/10 kl 19.00, 13/10 kl 15.00, 18/10 kl 19.00, 27/10 kl 19.00, 28/10 kl 15.00, 9/11 kl 19.00, 10/11 kl 15.00, 16/11 kl 19.00, 17/11 kl 15.00

Missa inte denna charmiga klassiker!

Erik Höiby

Don Lockwood

Erik är musikalartist och har sin utbildning från Balettakademin i Göteborg. Han har tidigare medverkat i flertalet uppsättningar, så som My fair lady, Guys and dolls och Sunset boulevard på Göteborgsoperan, Crazy for you på Malmö Opera och Värmlandsoperan och Jesus Christ superstar, Priscilla queen of the desert och Bullets over Broadway på Göta Lejon. 2019 kommer han att medverka i Melodifestivalen med sin duo ”The lovers of Valdaro”.

Viktor Johansson

Cosmo Brown

Viktor är musikalartist utbildad vid Balettakademin i Göteborg. Han har synts på scener runt om i både Sverige och Danmark. Bland hans tidigare produktioner hittar vi bland annat Djungelboken, där han spelade Kung Luis, La Cage aux folles, West side story, Spelman på taket, Förklädet, Sound of Music, och Elf The musical. Nu senast arbetade han på Fredriksdalsteatern med uppsättningen av Fars lilla tös.

Malin Karlsson

Lina Lamont

Malin är frilansande musikalartist utbildad vid Kulturamas musikalutbildning. Vi har sett henne i en mängd roller tidigare, bland annat som Chava i Spelman på taket på Lunds stadsteater, som Lily i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Annie, som Regina i Rock of Ages och Lovis i Ronja Rövardotter. Under våren 2018 har hon spelat Åsnan i Shrek, både på Lunds stadsteater och på Nöjesteatern i Malmö. Sommaren spenderades på Astrid Lindgrens värld.

Sissela Persson

Kathy Selden

Sissela är utbildad musikalartist och har studerat vid Performing Arts School i Göteborg. Hon har tidigare synts på Scen Österlen där hon bland annat spelat Tingeling i Peter Pan, Jill i Grease, och Maureen i Rent. 2016 var hon dansare i Eldfågeln när den sattes upp på Göteborgsoperan.

David Rix

Roscoe Dexter

David har arbetat som skådespelare sedan 2001 men arbetar också som elevcoach på Antonskolan i Kristianstad. Han har medverkat i flertalet musikaler på Kristianstads teater med både UnderhållningsPatrullen och Emil Sigfridsson. David är också regissör och författare och har regisserat Emils produktioner på Kristianstads teater sedan 2011, härnäst Queen-musikalen We Will Rock You våren 2019. Bland andra roller kan nämnas Beadle Bamford i Pipedream Productions uppsättning Sweeney Todd på Lunds stadsteater och Buddy Keno i Goodshow Productions uppsättning Allt eller Inget på Hässleholms Kulturhus. Under hösten arbetar han också med den egna föreställningen Across the universe med premiär i maj 2019.

Max Hansen

R.F Simpson

Teaterintresset föddes då han spelade Claude Bukowski i Hair, en skolmusikal i högstadiet. Det dröjde dock ända till hösten 2017 innan han gjorde comeback, och då i fjolårets hyllade uppsättning av Chess på svenska där han var en del av ensemblen. Max är en klassiskt skolad sångare som sjungit i körer och haft diverse solouppdrag sedan barnsben. Han har i huvudsak skolats av Musikdirektör Torbjörn Gustafsson men även av sångpedagog Ingrid Esbjörnsson. Just nu sjunger han i Trefaldighetskören Christianstad samt i Gustafssons Gossar. Han är chef inom processberedning på Volvo Cars.

Fanny Paulsson

Zelda Zanders

Fanny är utbildad vid Musikteaterskolan i Bjärnum och Performing Arts School i Göteborg. Hon har tidigare medverkat i UnderhållningsPatrullens uppsättningar av Cats och Chess på svenska. Under sju somrar har hon turnerat med Skånska Operan där hon haft olika uppdrag. De två sista åren var hon med i ensemblen i Barberaren i Sevilla och Cosi fan tutte. Hon gjorde sin filmdebut våren 2017, i kortfilmen Winter Bird / Vinterfågel som huvudrollen Vilda. Idag arbetar hon som dansare, sångerska, skådespelerska och musikalartist. Han arbetar också som barista och försäljare i en sneakers-butik.

Josef Isaksson

Rod

Josef har gått teaterlinjen på C4-gymnasiet. På Kristianstads Teater har han tidigare medverkat i All Shook Up, Chess på svenska, Ronja Rövardotter, Little Shop of Horrors och Annie. Med musikskolans musikalgrupp har han spelat Grease, Little Shop of Horrors, Fame och Hairspray. Till vardags arbetar han som boendestödjare.

Amelie Haegeman

Dora Bailey

Amelie har varit med i ensemblen i UnderhållningsPatrullen länge nu. Vi har sett henne i Little shop of horrors, hon har spelat den elaka häxan från väst i Trollkarlen från Oz, Veder i ”Bröderna Lejonhjärta” och nu senast medverkade hon i popkören och ensemblen i Chess på Svenska. Hon har även spelat Tingeling i Peter Pan och Undis i Ronja Rövardotter med Emil Sigfridsson. Amelie arbetar som frilansande scenograf, har varit scentekniker och rekvisitör och arbetar som café- och kassabiträde. Till hösten kommer hon studera Teater vid Markaryds folkhögskola.

Isabella Walther

Miss Dinsmore

Isabella har tidigare varit körledare och sångcoach. Hon har även medverkat i Chess på svenska och musikalen All shook up. Hon jobbar som vårdbiträde på halvtid i kombination med musiken.

Filip Hällefors

Philips

Filip har arbetat både med UnderhållningsPatrullen och Emil Sigfridsson på Kristianstads Teater i flera uppsättningar. De senaste produktionen var Dracula där han spelade Arthur Holmwood och Cats där han spelade Mungojerrie. På Kristianstads Teater har han även jobbat som koreograf, regiassistent m.m. Just nu jobbar han med sin nästa egna produktion; Vinterkonsert på Hovdala slott. Till vardags arbetar han även som lärare, producent och säljare.

Brad Bowers

Filmtenoren

Det här är Brads första produktion med UnderhållningsPatrullen och även hans första produktion på svenska! Musikalscenen är dock inte ny för honom, i USA har han spelat musikal i 14 år. Han har bland annat gjort rollen som Melchior i Spring Awakening, Seymour i Little Shop of Horrors och Emmett i Legally Blonde. Han pluggade musikal och teater i 4 år på gymnasiet också. Nu är han student i Lund.

Mimmi Wikdahl

Femme fatale

Mimmi har gått på Lunds Dans- och Musikalgymnasium och sedan studerat vidare på Performers College i London. Hon jobbar även som receptionist.

Tuva Darin

Unge Don Lockwood (alt.)

Det är andra gången Tuva spelar teater på Kristianstads Teater. Hon har tidigare medverkat i Emil Sigfridssons Ronja Rövardotter där hon spelade rumpnisse. Tuva går i femte klass på Hammarskolan och på fritiden tränar hon fotboll och cheerleading i tävlingslag.

Annie Fridlund

Unge Don Lockwood (alt.)

Annie har tidigare medverkat i Trollkarlen från Oz. Vi har också sett henne i Allsång vid Immeln två gånger. Hon går i sjätte klass på Snapphaneskolan i Knislinge och på fritiden tränar hon gymnastik och dansar och sjunger.

Albin Palmquist

Unge Don Lockwood (alt.)

Detta är den första musikalen Albin är med i. Han har dansat på Barbacka kulturhus och Funky School of dance tidigare och har spelat trombon i sex år. Albin går i musikklassen på Fröknegårdsskolan.

Maja Gustavsson

Unge Cosmo Brown (alt.)

Maja har stått på scen många gånger tidigare. Hon medverkat i Emil Sigfridssons musikaler Dracula och Ronja Rövardotter och i UnderhållningsPatrullens uppsättningar har vi sett henne i Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta och Chess på svenska där hon spelade rollen som Micha. Hon är 12 år gammal och går i sjätte klass på Östraby skola. På fritiden är hon med i en teatergrupp, spelar bowling och sjunger i kör.

Louise Johnfors

Unge Cosmo Brown (alt.)

Louise har vi sett på Kristianstads Teater förut, då i musikalen Bröderna Lejonhjärta. Hon har även uppträtt med kören Con Angeli och dansgruppen Funky School of Dance. Louise går i årskurs 6 på Åhus Montessoriskola och på fritiden tycker hon om att spela piano, träna friidrott, dansa, sjunga och spela golf.

Hugo Peterson Cederlund

Unge Cosmo Brown (alt.)

Hugo har tidigare medverkat i Ronja Rövardotter på Kristianstads teater och varit med i konserter med sin musikklass, en luciakonsert 2017 och en vårkonsert 2018. Han går i musikklass på Frökengårdsskolan.

Jacob Andersson

Ensemble

Detta blir 3:e hösten i rad som Jacob deltar i Underhållningspatrullens uppsättningar. Hösten 2016 var det Bröderna Lejonhjärta och hösten 2017 medverkade han i Chess på Svenska. Jacob studerar till vardags på Lunds dans- och musikalgymnasium där han går musikallinjen.

Rickard Andersson

Ensemble

Rickard har gått på C4 gymnasiets teaterlinje. Han har spelat i Scenforum. Nu senast såg vi honom i Rickarums Byateater där han varit med sedan 2010. Till vardags är han vikarie i kommunens skolor och arbetar som fritids- och elevassistent.

Helena Arvidsson

Ensemble

Helena har tidigare varit med i Gycklare och hycklare av Jan Erik Sääf 2004. Hon har också sjungit i diverse körer, allt från gospel till joy voice. Till vardags arbetar hon som förskolelärare i Kristianstad.

Johanna Axerup

Ensemble

Johanna är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola och har gått programmet Teaterns teori och praktik på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har tidigare medverkat i musikalen La Cage aux Folles i Malmö, Bröderna Lejonhjärta i Kristianstad och spelat Betty Lundberg i Lundbergs Korsettfabrik och Tora Borg i Fars Lilla Tös. Johanna turnerar också runt på skolor med monologföreställningen Rädda Molly/Rädda Vilda. Förra hösten medverkade hon i Underhållningspatrullens uppsättning av Chess på svenska. Johanna driver produktionsbolaget Axerup Production där hon jobbar som kulturproducent och skådespelare.

Lina Axerup

Ensemble

Lina har gått på Musikteaterskolan i Bjärnum och på gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Hon har varit med i UnderhållningsPatrullen förut, bland annat i föreställningarna Little shop of Horrors, Bröderna Lejonhjärta och Chess på svenska. Lina jobbar som lärare.

Leo Carlsson

Ensemble

Leo har studerat dans och teater sedan 7 års ålder, både på gymnasiet och olika folkhögskolor. Han har också sjungit i gospelkör halva sitt liv. Med UnderhållningsPatrullen har han tidigare varit med i Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta och Chess på svenska. Nu studerar han till konstnär på folkhögskola.

Ilyn Dejos

Ensemble

Efter att Ilyn var färdig med sina universitetsstudier jobbade hon som lärare i engelska på dagen och spelade teater på kvällarna. Ibland uppträdde hon med elddans också. Hon har varit i Sverige i ett år nu och hoppas kunna fortsätta att sprida glädje till alla människor genom sina uppträden. Just nu studerar hon svenska som andraspråk på Komvux och jobbar deltid.

Jenny Frisk

Ensemble

Jenny har gått teaterlinjen på Christian den 4:es gymnasium. Hon har tidigare medverkat i UnderhållningsPatrullens uppsättningar av Bröderna Lejonhjärta och Chess på svenska. Jenny studerar historia vid Lunds Universitet.

Rickard Gomes Göthe

Ensemble

Rickard har dansat på scen sedan sex års ålder och medverkat i två musikaliska produktioner tidigare. Han har studerat vid Lunds dans- och musikalgymnasium och tog studenten förra sommaren, slutproduktionen vid skolan var den senaste han medverkade i. Nu arbetar han som chaufför hos PostNord.

Cecilia Johnfors

Ensemble

Cecilia har varit drillflicka, sjungit i många körer och haft en hel del sånguppdrag på bröllop, dop och begravningar. På scen på har vi sett henne i ensemblen i bland annat Sköna Helena, Kiss me Kate, Läderlappen, En natt i Venedig, Csardasfurstinnan, Lilla Helgonet samt i Vita Hästen där hon spelade Klärchen. Cecilia arbetar som lärare på en montessoriskola.

Ellen Jonsson

Ensemble

Ellen har sjungit i kör sedan hon var liten, nu studerar hon musik på C4-gymnasiet. Hon har tidigare medverkat i två produktioner med musikalgruppen Flash.

Nelly Masri

Ensemble

Nelly har varit med i en teatergrupp på Barbacka Kulturhus och har medverkat i två musikaler med musikalgruppen Flash. Hon går på Lunds Dans och Musikalgymnasium.

Adlaine Mårtensson

Ensemble

Adlaine har tidigare medverkat UnderhållningsPatrullens produktioner av Annie, Trollkarlen från Oz och Bröderna Lejonhjärta. Med musikalgruppen Flash har vi också sett henne i Footloose och Legally Blond. Till vardags studerar hon på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Lisa Nilsson

Ensemble

Lisa har varit med i kommunala musikskolans musikalgrupp i fem år i bland annat Hairspray, Footloose och Little shop of horrors på Kristianstads Teater. Hon har även spelat fars med Axerup Production. Hösten 2015 medverkade hon i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Trollkarlen från Oz. När hon inte står på scen jobbar hon med personlig assistans och som vikarie inom skolan.

Karna Palmquist

Ensemble

Karna har tidigare sjungit i kör och dansat, men det här är hennes premiär på musikalscenen. Till vardags arbetar hon som administratör.

Filippa Svensrud

Ensemble

Detta blir Filippas tredje uppsättning på Kristianstads Teater, hon har tidigare medverkat i UnderhållningsPatrullens Annie och Trollkarlen från Oz. Filippa går i nionde klass på Göingeskolan i Broby. På fritiden tar hon sånglektioner, dansar och spelar piano.

Thomas Van Hare

Ensemble

Thomas är en Sverigeboende amerikan som sjunger i ett antal körer och som tidigare spelat KGB-agent i Chess på svenska och medverkat i All Shook Up på Kristianstads Teater. Han har arbetat i Vita Huset i tre omgångar som specialist i säkerhetsfrågor och utrikespolitik, är en före detta sök- och livräddningspilot, tidigare verkställande direktör för ett internationellt flygbolag samt har varit chef för en reklambyrå. Just nu är han säkerhetsansvarig inom Pentagon.

Jonas Svensson

Musikaliskt ansvarig, kapellmästare & Keyboard 1

Jonas är utbildad kyrkomusiker och körledare, verksam 28 år i Köpinge Församling. Singin’ in the rain blir hans 21:a musikal på Kristianstad teater.

Dianna Bennekov

Keyboard 2

Dianna har studerat vid musikhögskolan i Malmö och vid Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Hon är idag både student, musiker och lärare.

Lukas Elgmo

Slagverk

Lukas har sin utbildning från Sundsgårdens folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö. Han gör sitt tionde år i diket och sitt sjätte år som arrangör av musiken vid musikaluppsättningar på Kristianstad Teater. Han arbetar som arrangör, multimusiker och pedagog.

Markus Anderberg

Kontrabas

Markus har sin musikaliska utbildning både från musikhögskola och folkhögskola. Han arbetar som musiker och som säljare hos Malmö Musikaffär.

Niklas Fredin

Trumpet

Niklas är heltidsmusiker utbildad på Malmö Musikhögskola.

Peter Wilgotsson

Klarinett & Saxofon

Peter arbetar med musikproduktion och är musiker och solist. Han har sin utbildning från musikhögskolor och universitet.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå