Följ oss             Nyhetsbrev

School of Rock

Vi på UnderhållninsgPatrullen är mycket stolta över att vi hösten 2022 kommer ha Nordenpremiär på musikalen School of Rock på Kristianstads Teater. Musikalen som har gjort succé på Broadway och West End baseras på Paramountfilmen skriven av Mike White. För manus står Julian Fellowes, sångtexter Glenn Slater och musik Andrew Lloyd Webber.

I huvudrollen som Dewey Finn ses det nya stjärnskottet, Tobias Johansson som studerat på Balettakademin i Stockholm och Performing Art School i Göteborg. Rollen som rektorn Rosalie Mullins spelas av Miranda Engholm som gör sin praktik hos oss från Artisten, Högskolan för scen och musik. Josef Isaksson gör rollen som Ned och Tilda Strid gör rollen som hans flickvän Patty. Dessa två lysande stjärnor kunde senast ses i vår produktion Alice i Underlandet där Tilda gjorde den skönsjungande sköldpaddan och Josef den komiska Hjärter Knekt. I rollen som rocksångaren ser vi Kristianstads David Rix och rollen som Miss Sheinkopf görs av Amelie Haegeman.

I övriga roller och ensemble ses: Max Hansen, Lina Axerup, Leo Carlsson, Samuel Lindgren, Fredrik Eliasson, Sara Hansen, Theo Hansen, Cecilia Johnfors, Lisa Nilsson, Linda Thureson, Rickard Andersson & Liz Jonsson.

Bandet och övriga barnroller görs av:

LAG AC / DC

Tomika: Miranda Boulton
Summer: Tova Turesson
Lawrence: Felix Andersson
Freddie: Emil Gannby
Zack: Lukas Korp
Billy: Wilmer Franzén
Katie: Frida Berggård
Shonelle: Julia Svendsrud
Marcy: Billie Melander
Sophie: Louise Johnfors
Madison: Isabelle Johnfors
James: Vilde Lundell
Mason: Folke Ohlander
Barnensemble: Signe Eliasson, Emely Thureson & Amalia Lövenskiold Giertz

LAG QUEEN

Tomika: Eva Jumatate
Summer: Hilda Eriksson
Lawrence: Elias Palmquist
Freddie: Ville Liljeqvist
Zack: Amadeus de la Motte
Katie: Alice de la Motte
Billy: Olle Cardell
Shonelle: Tilda Lundin
Marcy: Saga Modig
Sophie: Tuva Darin
Madison: Edith Johnsson
James: Malte Eklund
Mason: Jonatan Falkstedt
Barnensemble: Asta Croon, Yanna Elgaard & Sofia Nilsson

LAG AC / DC:
23/9 19.00, 1/10 15.00, 7/10 19.00, 8/10 15.00, 13/10 19.00, 15/10 19.00, 16/10 15.00, 22/10 19.00, 23/10 15.00, 29/10 19.00, 3/11 19.00, 10/11 19.00, 11/11 19.00, 12/11 15.00, 19/11 15.00

LAG QUEEN:
24/9 kl 15.00, 1/10 19.00, 2/10 15.00, 8/10 19.00, 9/10 15.00, 14/10 19.00, 15/10 15.00, 21/10 19.00, 22/10 15.00, 29/10 15.00, 5/11 15.00, 12/11 19.00, 13/11 15.00, 19/11 19.00, 20/11 15.00

Tobias Johansson - Dewey Finn

Utbildad på Performing Arts School i Göteborg och på Balettakademin i Stockholm. I somras spelade han en av Mattisrövarna i sagan om Ronja Rövardotter på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Han har medverkat som dansare på Mary-Kay Galan i Scandinavium och i hemstaden Borlänge har han medverkat i bla Cabaret, Footloose, Pippi på de sju haven och i den lokala nyårsrevyn.

Drömroll: Konferencieren i Cabaret. Okänd egenskap: Expert på kokkaffe. Favoritrocklåt: Rock n’ roll med Led Zeppelin. Rockstjärna jag velat vara: Paul Stanley

Miranda Coral Engholm - Rosalie Mullins

Miranda studerar för närvarande musikalprogrammet på Högskolan för Scen och Musik (Artisten) i Göteborg. Hon arbetar även med sitt musikaliska soloprojekt Coral, vars debutalbum Spoon släpptes i mars 2021. På musikalscenen är hon senast aktuell i huvudrollen Unni i uruppsättningen av den nyskrivna musikalen IDE med Vurpa Scenkonst i Göteborg. Utöver det har hon även medverkat som skådespelare och musiker på Rynge Teater i bland annat Fröken Julie och som Indras Dotter i Ett Drömspel. Under uppväxten på Österlen var hon även med i sex uppsättningar sommarteater på Scen Österlen, däribland i rollen som Lucille Frank i Parade och som Anybodys i West Side Story. Hon spelade även Sally Bowles i Cabaret då den gjordes som slutproduktion på Malmö Latinskola. Drömroll: Kristina i Kristina från Duvemåla. Okänd egenskap: Är väldigt bra på att klippa hår! Favoritrocklåt: Pedestrian at Best med Courtney Barnett. Rockstjärna jag velat vara: Patty Smith

Josef Isaksson - Roger

Josef har gått på teaterlinjen på C4-gymnasiet samt studerat dans och musikal i två år på Löftadalens folkhögskola. Han har under tio års tid medverkat i olika uppsättningar på Kristianstads Teater med bl a Underhållningspatrullens School of Rock, Alice i Underlandet, Singin´in the Rain och nu senast My Fair Lady. Hos Emil Sigfridsson medverkade han senast i The Phantom of the Opera. Josef bor ett stenkast från teatern och arbetar som boendestödjare inom omsorgen i Kristianstad.

Tilda Strid

Tilda har gått gymnasiet med inriktning musik och efter det studerade hon på Musikteaterskolan i Bjärnum i ett år. Sedan några år tillbaka uppträder hon på bröllop, allsånger och ger konserter. 2022 startade hon sitt eget företag inom sång och underhållning. Hon har tidigare varit med i musikalen Alice i Underlandet i rollen som Den falska sköldpaddan och i musikalen School of Rock i rollen som Patty med oss på UnderhållningsPatrullen. Idag studerar Tilda till mellanstadielärare samt jobbar som egen företagare inom sång och underhållning.

David Rix - Alfred P Doolittle

David är utbildad vid bland annat Spegelteatern i Stockholm. Han har regisserat Emil Sigfridssons produktioner sedan Sound of Music 2012, senast The Phantom of the Opera. David har medverkat i flertalet av UnderhållningsPatrullens föreställningar, däribland Little Shop of Horrors, Annie, Guys & Dolls, Chess på svenska och nu senast School of Rock. Han arbetar som Skådespelare, regissör, artist, författare, konferencier och som bartender på Bishop Arms i Kristianstad.

Amélie Haegeman - Mrs Pearce

Amélie kommer från Ängelholm men bor i Kristianstad sedan 2015. Hon har huserat på Kristianstads teater sedan 2014 med både produktioner av UnderhållningsPatrullen och Emil Sigfridsson. Med UnderhållningsPatrullen har det blivit Little Shop of Horrors, Trollkarlen från Oz (Elaka häxan från väst), Bröderna Lejonhjärta (Veder), CHESS på svenska, Singin' in the rain (Dora Bailey), Alice i Underlandet (Hattmakaren) och School of rock (Miss Scheinkopf). Med Emil Sigfridsson har hon medverkat i Peter Pan (Tingeling), Ronja Rövardotter (Undis), We will rock you samt Phantom of the opera (Auktionsförrättare, Passarino). Amélie jobbar till vardags som Administratör på ABF i Kristianstad.

Max Hansen - Vince Fontaine

Max började spela teater redan i högstadiet men valde att lägga det åt sidan till förmån för
musiken. 2017 återfann han teatern och har sedan dess stått på scen i Kristianstad.
Max har haft allt från större roller med solosång till mindre ensemble-roller i bl a Chess på svenska,
Singin´ in the rain, Guys and dolls och Alice i underlandet.
I höstas såg vi Max i rollen som överste Pickering i My Fair Lady.
När han inte står på scen arbetar han med produktionsteknik på Volvo Cars komponentfabrik i Olofström.

Lina Axerup

Lina har varit med i en rad olika uppsättningar på Kristianstads teater bl a, Chess på svenska, Bröderna Lejonhjärta, Little shop of horrors, Singin ́in the Rain och nu senast School of Rock med UnderhållningsPatrullen. Hon är utbildad vid Musikteaterskolan i Bjärnum samt Gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Lina driver ett eget företag inom skönhetsbranschen och jobbar som lärare i textilslöjd.

Leo Carlsson

Leo började sitt intresse för kultur redan som liten med att ta dans och teaterkurser och han fortsatte sedan in i gymnasiet med teater. Efter gymnasiet så har han tagit blandade kurser på folkhögskolor. Han har medverkat med UnderhållningsPatrullen i många år i bl a Alice i underlandet , Guys and dolls, Bröderna Lejonhjärta, Singin ́in the Rain, Chess på svenska, Trollkarlen från oz, School of Rock och nu senaste My Fair Lady.

Samuel Lindgren

Samuel arbetar som skådespelare och musikalartist och har gått musikalutbildning på Balettakademin Stockholm. Han har på Tibble Teater medverkat i Twelve Angry Men, Tillståndet, Grease, Wedding Singer och Legally Blonde. På Balettakademin i Stockholm har han varit med i Närmare Kanten & Spring Awakening.

Fredrik Eliasson

Fredrik startade sin vuxna scenkarriär hos Underhållningspatrullen förra året i School of Rock och i år så är han gladeligen tillbaka. Han har tidigare sjungit i kyrkokör och spelat i orkester. Bortsett från musiken så jobbar han annars som specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård.

Sara Hansen - Cha-Cha

Sara är utbildad dansare vid Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare medverkat i UnderhållningsPatrullens produktioner My Fair Lady, School of Rock (Mrs. Mooneyham) och Alice i Underlandet (Cheshire- katten). Hon har nyligen gjort en Tysklands-turné som dansare i operan Aida - Das Arena Opern Spektakel. Under 2024 kommer hon även arbeta som skådespelare på Funnys Äventyr och i sagolandet Trolska Skogen.

Theo Hansen - Doody

Theo har medverkar i UnderhållningsPatrullens Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, School of Rock och CHESS på svenska och hos Emil Sigfridsson har medverkat i bl a Sound of Music, Jesus Christ Superstar, We will rock you och Peter Pan. Theo har gått musikalutbildningen på Lunds dans- och musikalgymnasium och på Östra Grevie Folkhögskola.

Cecilia Johnfors

Cecilia har sjungit i flera körer, uppträtt som solist, dansare och är utbildad drillflicksinstruktör. På Kristianstads Teater har hon varit med i olika operetter och musikaler som Lilla Helgonet, Läderlappen, Czardasfurstinnan och Vita hästen. Med UnderhållningsPatrullen har hon medverkat i Singin ́in the Rain, Guys and Dolls, Alice i Underlandet och nu senast i School of Rock. Hon medverkade i våras hos Emil Sigfridsson i The Phantom of the Opera. När hon inte står på scen så arbetar hon som lärare.

Lisa Nilsson

Lisa gör sin sjunde stora produktion på Kristanstad Teater. Tidigare har hon varit med i Trollkarlen från Oz, Singin in the rain, och Guys and Dolls med Underhållningspatrullen och sågs senast i ensemblen till Emil Sigfridssons The Phantom of the Opera. Lisa har även varit med i mindre teater- och musikalproduktioner och sjungit i olika körer. Utöver detta både studerar Lisa till och arbetar som högstadielärare i tyska och engelska.

Linda Thureson - Mrs Forbes, Mrs. Hathaway

Linda har medvekat i flertalet operetter och musikaler på Kristianstad teater, bl a RENT och WE WILL ROCK YOU med Emil Sigfridsson och Little shop of horrors med UnderhållningsPatrullen. Nyligen sågs hon i Ronja Rövardotter i Karlshamn. Till vardags är hon lärare i svenska och engelska. Drömroll: Little Voice/Laura Hoff i pjäsen The Rise and Fall of Little Voice. Okänd egenskap: Kan sjunga som mössen i Askungen. Favoritrocklåt: Who Wants to Live Forever med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Tina Turner

Rickard Andersson - Mr. Wagner & Säkerhetsvakt

Rickard har gått på C4 gymnasiets teaterlinje. Han har spelat teater på Scenforum samt Rickarums Byateater sen 2010. Med UnderhållningsPatrullen har han tidigare gjort Singin' in the Rain och Guys and Dolls. Drömroll: Fagin i Oliver , eller anden i Aladdin. Okänd egenskap: Memorerat alla Disneys tecknade filmer i ordning. Favoritrocklåt: It´s my life med Bon Jovi. Rockstjärna jag velat vara: Dee Snider i Twisted Sister

Liz Jonsson

Liz har studerat musikal på Löftadalens Folkhögskola, gått en 3-årig gymnasieutbildning i musik och show samt dansat massor i flera olika stilar. Hon har medverkat i fem musikaler, Arbetar till vardags som danspedagog och Barista.

Miranda Boulton - Tomika (Lag AC/DC)

Ålder: 15 år. Skola: Korsbackaskolan. Scenisk erfarenhet: Matilda the Musical på Malmö Opera. Fritidsintressen: Sjunga, spela piano, vara med vänner. Drömyrke: Sångerska/skådespelerska eller advokat. Drömroll: Annie. Okänd egenskap: Jag gillar att vara organiserad. Favoritrocklåt: Hold the Line av Toto eller 505 av Arctic Monkeys. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Tova Turesson - Summer (Lag AC/DC)

Ålder: 15 år. Skola: Malmö latinskola, teaterlinjen. Scenisk erfarenhet: Medverkat i Matilda på Malmö Opera och gjort rollen som Alice i Alice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen. Fritidsintressen: Läsa och vara med vänner. Drömyrke: Flygvärdinna. Drömroll: Sandy i Grease. Okänd egenskap: Kan läsa av människor väldigt bra. Favoritrocklåt: Heart-Shaped Box med Nirvana. Rockstjärna jag velat vara: Joan Jett

Felix Pyungkang Andersson - Lawrence (Lag AC/DC)

Ålder: 14 år. Skola: Lerbäcksskolan, Lund. Fritidsintressen: Dans, konst och sång. Drömyrke: Musikalartist och ev. doktor/advokat. Drömroll: Någon roll ur musikalen Hamilton. Okänd egenskap: Kreativ. Favoritrocklåt: Bohemian Rhapsody med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Ingen speciell

Emil Gannby - Freddie (Lag AC/DC)

Ålder: 11 år. Skola: Musikklass Fröknegårdskolan. Fritidsintressen: Spela trummor, saxofon och gitarr. Drömyrke: Skådespelare. Drömroll: Troy i High school musical. Favoritrocklåt: Sweet Child O´ Mine med Guns N´ Roses. Rockstjärna jag velat vara: Elvis Presley

Lukas Korp - Zack (Lag AC/DC)

Ålder:13 år. Skola: Sätoftaskolan i Höör. Fritidsintressen: Tävlingssimning. Drömyrke: Forskare. Drömroll: Harry Potter. Okänd egenskap: Bra på härma dialekter. Favoritrocklåt: Thunderstruck med AC/DC. Rockstjärna jag velat vara: Angus Young

Wilmer Franzén - Billy (Lag AC/DC)

Ålder: 14 år. Skola: Lerbäcksskolan, Lund. Scenisk erfarenhet: Matilda the musical och Så Som I Himmelen på Malmö Opera, samt Klassen med SVT. Fritidsintressen: Sjunga, dansa, skådespela och spela piano och trummor. Drömyrke: Låtskrivare eller skådespelare. Drömroll: Joey i Friends. Okänd egenskap: Kan göra fisljud med händerna. Favoritrocklåt: The Weight of Dreams med Greta van Fleet. Rockstjärna jag velat vara: Josh Kiszka

Frida Berggård - Katie (Lag AC/DC)

Ålder: 16 år. Skola: Lars-Erik Larsson-gymnasiet (LEL) Scenisk erfarenhet: Medverkat i musikaler genom Lovewell Institute of The Creative Arts sedan 10 års ålder. Fritidsintressen: Dans, att spela och komponera låtar på piano (mitt egentliga huvudinstrument), att skriva berättelser, måleri, matlagning och att spela mina andra instrument; bas, gitarr, trummor och munspel. Drömyrke: Jobba med musikproduktion. Drömroll: Riff i West Side Story. Favoritrocklåt: Coraline av Måneskin, på grund av texten. Okänd egenskap: Mästare i att tappa bort saker. (Har någon förresten sett mina hörlurar?) Rockstjärna jag skulle velat vara: Bowie är alltid cool…

Julia Svendsrud - Shonelle (Lag AC/DC)

Ålder: 16 år. Skola: Lunds dans och musikalgymnasium. Scenisk erfarenhet: Har medverkat i Annie, Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta och Alice i underlandet med Underhållningspatrullen, Dracula med Emil Sigfridsson och Sound of music med Julius produktion. Fritidsintressen: Sjunga, dansa och spela musikal. Drömyrke: Musikalartist. Drömroll: Gabriella från High School musical. Okänd egenskap: Alltid vunnit i Limbo. Favoritrocklåt: Sweet Child O´Mine med Guns N´ Roses. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Billie Melander - Marcy (Lag AC/DC)

Ålder: 11 år. Skola: Furutorpskolan. Fritidsintressen: Handboll, sjunga och dansa. Drömyrke: Skådespelare eller mäklare. Drömroll: Annie på Broadway. Okänd egenskap: Konstnärlig. Favoritrocklåt: Master of puppets med Metallica. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Louise Johnfors - Sopfie (Lag AC/DC)

Ålder: 16 år. Skola: Ekonomiprogrammet på Söderportsgymnasiet. Scenisk erfarenhet: Medverkat i Bröderna Lejonhjärta, Singin’ in the rain och Alice i underlandet med Underhållningspatrullen. Är även en av artisten Pidde P:S dansare. Fritidsintressen: Sjunga, dansa och vara med vänner. Drömyrke: Ekonom, jurist eller artist, skådespelare. Drömroll: Sophie i Mamma Mia. Okänd egenskap: Jag kan vicka på öronen och är vänsterfotad. Favoritrocklåt: Another one bites the dust med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Har faktiskt ingen aning, lyssnar inte på så mycket rock.

Isabelle Johnfors - Madison (Lag AC/DC)

Ålder: 14 år. Skola: Rönnowskolan, Åhus. Scenisk erfaranhet: Alice i underlandet med Underhållningspatrullen. Fritidsintressen: Friidrott, dans, sång och teater. Drömyrke: Jag älskar att spela teater och sjunga så det hade varit roligt att jobba som musikalartist men det hade också varit kul att jobba inom ekonomi som affärsutvecklare. Drömroll: Sophie i Mamma Mia. Okänd egenskap: Det många inte vet eller förväntar sig är att jag är 1:a i Skåne i slägga. Favoritrocklåt: Don't stop me now med Queen. Rockstjärna jag velat vara: AC/DC

Vilde Lundell - James (Lag AC/DC)

Ålder: 13 år. Skola: Holstagårdsskolan, Helsingborg. Scenisk erfarenhet: Medverkat i Skönheten och odjuret på Calle flygare teaterskola, Alice i underlandet med UnderhållningsPatrullen, Out of the Blue och Så som i himmelen (Gabriellas son) på Malmö Opera. Har gjort radioreklamjinglar, Kortfilmen Horunge och div mindre roller i filmer. Fritidsintressen: Teater, sång, friidrott och padel. Drömyrke: Skådespelare eller jurist. Drömroll: Huvudroll på Broadway. Okänd egenskap: Löser snabbt en Rubiks kub. Favoritrocklåt: We will rock you med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Ed Sheeran

Folke Ohlander - Mason (Lag AC/DC)

Ålder: 14 år. Skola: Bergaskolan, Malmö. Scenisk erfarenhet: Medverkat i ett antal produktioner på Malmö Opera. Fritidsintressen: Basket, spela gitarr, bas och trummor och lyssna på musik. Drömyrke: Rockstjärna. Drömroll: Alexander Hamilton i Hamilton. Okänd egenskap: Jag är bra på att laga mat. Favoritrocklåt: Heart-shaped box med Nirvana eller Saliva med Viktor Vaughn. Rockstjärna jag velat vara: Kurt Cobain

Signe Eliasson - Barnensemble (Lag AC/DC)

Ålder: 12 år. Skola: Kulltorpskolan. Scenisk erfarenhet: Alice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen. Fritidsintressen: Vara med kompisar, spela teater och sjunga. Drömyrke: K-popartist. Drömroll: Simba i Lejonkungen. Okänd egenskap: Kan typ 10 life-hacks. Favoritrocklåt: Should I Stay Or Should I Go med The Clash. Rockstjärna jag velat vara: Olivia Rodrigo

Emely Thureson - Barnensemble (Lag AC/DC)

Ålder: 11 år. Skola: Fröknegårdskolan. Fritidsintressen: Karate, åka bergochdalbana, rita och sjunga. Drömyrke: Musikalartist. Drömroll: Ronja i Ronja Rövardotter. Okänd egenskap: Kan låta som en delfin. Favoritrocklåt: Another One Bites the Dust med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Amalia Lövenskiold Giertz - Barnensemble (Lag AC/DC)

Ålder: 11 år. Skola: Axonaskolan, Tollarp. Fritidsintressen: Sång/musik, jollesegling, tecknar och tennis. Drömyrke: Någonting inom teater/film/musik och arkitekt. Drömroll: Anne Wheeler i The greatest showman. Okänd egenskap: Bra på att skissa/teckna, bra på engelska eftersom jag levde mina första år i New york. Favoritrocklåt: Highway to hell med AC/DC och Should i stay or should I go med The Clash. Rockstjärna jag velat vara: Billie Eilish

Eva Jumatate - Tomika (Lag QUEEN)

Ålder: 14 år. Skola: Nosabyskolan. Scenisk erfarenhet: 2019 gjorde Eva huvudrollen Matilda i musikalen med samma namn på Malmö Opera. På Malmö Opera har hon även sjungit i barnkören i Tosca. Samma år fick Eva sitt genombrott när hon hamnade i topp 3 i TV4 programmet Talang. Sommaren 2019 medverkade Eva som gästartist i Lotta på Liseberg och sjöng tillsammans med Robert Wells i Sölvesborgs musikfestival. Hon har synts i rollen som Bianca i SVT-serien Kär och rollen som Anja i SVT-serien Klassen, säsong 5. Nyligen har Eva spelat in säsong 6 av Klassen. Hösten 2021 gjorde Eva huvudrollen Alice iAlice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen. Fritidsintressen: Musik, teater, idrott och inredning. Drömyrke: Artist. Drömroll: En roll I Mamma Mia. Okänd egenskap: Konstnärlig. Favoritrocklåt: I don’t want to Miss A thing med Aerosmith. Rockstjärna jag velat vara: Sångerskan i The Cranberries

Hilda Eriksson - Summer (Lag QUEEN)

Ålder: 14 år. Skola: Västerportskolan, Ystad. Scenisk erfarenhet: Alice i underlandet med UnderhållningsPatrullen och Sommarteatern Ystad’s teater/musikalskola sedan 6 år som varje termin avslutas med olika föreställningar. Där har Hilda gjort två huvudroller: P.T Barnum i The greatest showman och titelrollen i Lilla Sjöjungfrun. Fritidsintressen: Sjunga, spela teater/musical, piano, fotboll och vara med familjen och mina djur. Drömyrke: Musikalartist/sångerska och/eller förskollärare. Drömroll: Annie. Okänd egenskap: Skriver just nu en egen låt. Favoritrocklåt: Born in the U.S.A. med Bruce Springsteen. Rockstjärna jag velat vara: Vet ej, aldrig riktigt tänkt på det.

Elias Palmquist - Lawrence (Lag QUEEN)

Ålder: 13 år. Skola: Fröknegårdsskolan. Scenisk erfarenhet: Alice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen och medverkat i musikalgruppen Stars. Fritidsintressen: Sjunga, dansa, spela piano och teater. Drömyrke: Låtskrivare. Drömroll: Lafayette i Hamilton. Okänd egenskap: Kan beatboxa. Favoritrocklåt: Bohemian Rhapsody med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Ville Liljeqvist - Freddie (Lag QUEEN)

Ålder: 11 år. Skola: Parkskolan. Fritidsintressen: Spelar trummor, fotboll och handboll. Drömyrke: Uppfinnare. Drömroll: Freddie i School of Rock. Okänd egenskap: Jag har en grekisk fot. Favoritrocklåt: Yippie Aye Yay med Gotthard. Rockstjärna jag velat vara: Tomas Ledin

Amadeus de la Motte - Zack (Lag QUEEN)

Ålder: 13 år. Skola: Fröknegårdsskolan. Scenisk erfarenhet: Medverkat i musikalen Peter Pan på Kristianstad Teater och En hyllning till- föreställningarna på kulturkvarteret. Fritidsintressen: Spela fotboll och gitarr. Drömyrke: Mäklare eller Musikalartist. Drömroll: Alexander i Hamilton. Okänd egenskap: Uselt lokalsinne. Favoritrocklåt: Master Of Puppets med Metallica. Rockstjärna jag velat vara: Kurt Cobain

Alice de la Motte - Katie (Lag QUEEN)

Ålder: 15 år. Skola: Antonskolan Blekedamm. Scenisk erfarenhet: Alice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen och En hyllning till- föreställningarna på kulturkvarteret. Fritidsintressen: Dansa och spela bas. Drömyrke: Journalist eller filmregissör. Drömroll: Maria eller Liesl i Sound of music. Okänd egenskap: Tycker sommar och sol är överskattat. Favoritrocklåt: Somebody to love med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Olle Cardell - Billy (Lag QUEEN)

Ålder: 15 år. Skola: Strandängskolan, Båstad. Scenisk erfarenhet: Har spelat Emil i Emil i Lönneberga 2017 och Lasse i musikalen LasseMajas Detektivbyrå på Kalmar Slottsteater. Medverkat i tre säsonger av populära barnprogrammet KOKOBÄNG som vann ärofyllda Gösta Ekmans humorpris på Barncancergalan 2021. Medverkat i säsong 5 och 6 av ungdomsserien KLASSEN på SVT. Spelade Adam i nya filmen EVA & ADAM- Att vara eller inte var ihop 2021. Medverkar i olika barnprogram på SVT Barn. Stått flertalet gånger på scen och sjungit med gänget i Kokobäng, kända från SVT. Nu senast på HX Festivalen och Malmöfestivalen. Fritidsintressen: Gillar att spela piano och sjunga. Drömyrke: Att Skådespelare. Drömroll: Huvudroll eller biroll i en action eller skräckfilm! Okänd egenskap: Att jag kan lära mig saker snabbt! Favoritrocklåt: Master Of Puppets med Metallica. Rockstjärna jag velat vara: Elton John

Tilda Lundin - ensemble

Jag heter Tilda Lundin och kommer från Kristianstad. Jag studerar natur på Österänggymnasiet och håller på med musik och dans på min fritid. Musiken och dansen är ett sätt för mig att varva ner och bara kunna vara mig själv, därför är jag så tacksam att jag fått delta i denna produktionen!

2022 var jag med i musikalen ”School of rock” på Kristianstad teater. Det var sjukt roligt så jag ser verkligen framemot att tillbringa även denna hösten på teatern.

Saga Modig - Marcy (Lag QUEEN)

Ålder: 13 år. Skola: Musikklass på Fröknegårdsskolan. Scenisk erfarenhet: Alice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen. Fritidsintressen: Sjunga, spela teater, rida och taekwondo. Drömyrke: Musikalartist. Drömroll: Mimi i Rent, Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar eller Elphaba i Wicked. Okänd egenskap: Jag kan vika tungan i tre delar. Favoritrocklåt: Bohemian Rhapsody med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury för han har så vansinnigt cool röst!

Tuva Darin - Sophie (Lag QUEEN)

Ålder: 15 år. Skola: Nosabyskolan. Scenisk erfarenhet: Detta är fjärde gången på Kristianstads Teater, har tidigare medverkat i Ronja rövardotter, Singing in the rain och Alice i underlandet. Fritidsintressen: Tävlar och coachar inom cheerleading. Älskar att umgås med vänner och familj. Drömyrke: Varierar för varje dag som går. Drömroll: Rapunzel. Okänd egenskap: Kan göra en bakåtvolt. Favoritrocklåt: Killer Queen med Queen och Iris med God God Dolls. Rockstjärna jag hade velat vara: Freddie Mercury, jag hade velat rocka en scen såsom han gjorde.

Edith Johnsson - Madison (Lag QUEEN)

Ålder: 11 år. Skola: Musikklass på Fröknegårdsskolan. Fritidsintressen: Taekwondo, spela harpa & musik. Drömyrke: Skådespelare, artist eller författare. Drömroll: Annie. Okänd egenskap: Darra på ögonen, göra grimaser och konstiga ljud. Favoritrocklåt: Allt med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Malte Eklund - James (Lag QUEEN)

Ålder: 11 år. Skola: Fröknegårdsskolan. Fritidsintressen: Hockey och sjunga. Drömyrke: Skådespelare eller hockeyproffs. Drömroll: Zac Efron i The Greatest Showman. Okänd egenskap: Att gå från huvudstående till handstående. Favoritrocklåt: Bohemian Rhapsody med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Jonatan Falkstedt - Mason (Lag Queen)

Ålder: 11 år. Skola: TF Axona. Scenisk erfarenhet: Alice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen. Fritidsintressen: Teater, sång och dans. Drömyrke: Musikalartist. Drömroll: Draco Malfoy i Harry Potter. Okänd egenskap: Sjunger bättre än de flesta tror, har jag märkt. Favoritrocklåt: Jump med Van Halen. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Asta Croon - Barnensemble (Lag QUEEN)

Ålder:12 år. Skola: Sånnaskolan, Åhus. Fritidsintressen: Teater, musik, bakning och vara med kompisar. Drömyrke: Artist eller programledare. Drömroll: Susan i Narnia-filmerna om de sätts upp som musikal. Okänd egenskap: Älskar att snorkla och allt med havet. Favoritrocklåt: Another one bites the dust med Queen. Rockstjärna jag velat vara: Joan Jett

Yanna Elgaard - Barnensemble (Lag QUEEN)

Ålder: 15 år. Skola: Hästvedaskolan. Fritidsintressen: Sång, dans, teater och musikal. Drömyrke: Skådespelerska eller musikalartist. Favoritrocklåt: Heart-shaped box med Nirvana. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Sofia Nilsson - Barnensemble (Lag QUEEN)

Ålder: 15 år. Skola: Hästvedaskolan. Fritidsintressen: Sång, musik och fotboll. Drömyrke: Lärare/jobba med människor. Drömroll: En roll i Jägarna hade varit häftigt. Okänd egenskap: Har 200+ pennor. Favoritrocklåt: Imagine med John Lennon. Rockstjärna jag velat vara: Freddie Mercury

Lukas Elgmo - Musikaliskt ansvarig, Instudering, Kapellmästare, Trumset och Blockflöjt

Lukas har gått på Sundsgårdens folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö. Han har medverkat i musikaler från teaterdiket i Kristianstad sedan 2008. School of rock är tredje gången han gör det som kapellmästare. Lukas jobbar som arrangör, kapellmästare, musiker och pedagog. Drömroll: Ett arenagig med typ Phil Collins hade varit trevligt. Okänd egenskap: Rätt så grym på wakeboard. Favoritrocklåt: Monkey Wrench med Foo Fighters. Rockstjärna jag velat vara: Keith Richards, för han verkar odödlig.

Edvin Sydmark - Gitarr

Edvin är snart färdigutbildad ämneslärare på Musikhögskolan i Malmö. Han har medverkat i ett par musikaler i Växjö såsom Legally Blonde, Pippin & Jesus Christ Superstar. Verksam frilansmusiker i södra Sverige och spelar i olika partyband och orkestrar. Har i sommar spelat med bl.a Nanne Grönwall och Kalle Moreaus på Allsången i Växjö. Drömroll: Trollkarlen i Wicked. Okänd egenskap: Kan locka till sig en stor drös kossor på bara några sekunder. Favoritrocklåt: Superstitous med Europe. Rockstjärna jag velat vara: Paul Stanley

Lisa Frisk - Keyboard 2

Lisa är utbildad vid Malmö Latinskola, Furuboda Folkhögskola, Skurups Folkhögskola och musiklärarutbildning på Musikhögskolan i Malmö. Hon har även spelat i olika band och orkestrar samt spelat med olika artister som frilansande musiker. Drömroll: Maria i Sound of Music. Okänd egenskap: Lagar en väldigt god risotto. Favoritrocklåt: You Shook Me All Night Long med AC/DC. Rockstjärna jag velat vara: Tina Turner

Fredrik Silfverberg - Gitarr

Fredrik har spelat gitarr sedan tredje klass och var med i sitt första rockband när han var tolv. Han är utbildad på Malmö Musikhögskola och arbetar som gitarrlärare på musikskolorna i Höör och Hörby. Drömroll: Woof i Hair. Okänd egenskap: Gillar att snickra och fixa. Favoritrocklåt: Såå många men jag säger My Curse med Killswitch Engage. Rockstjärna jag velat vara: Angus Young

Timmie Flygare - Gitarr

Timmie har studerat på Mega Musik i Helsingborg och Furuboda folkhögskola. Han började spela i band tidigt och har spelat i flera olika band samt orkestrar innefattande olika genres/stilar och kategorier. Förutom att han spelar gitarr i School of rock studerar Timmie på Malmö Musikhögskola.
Drömroll: Zack i School of Rock. Okänd egenskap: Pysslig. Favoritrocklåt: Cherokee. Rockstjärna jag velat vara: John Norum

Mathias Tofte - Bas

Mathias har en diger erfarenhet inom musikbranschen med över 20 år i bagaget och 75 gig per år, så det har blivit många toner. Han frilansar som basist och jobbar på Kulturhuset Anders i Höör. Drömroll: Morfar/Farfar till ett gäng barnbarn. Okänd egenskap: Ganska okej längdskidåkare - en gång i tiden! Favoritrocklåt: Jump med Van Halen. Rockstjärna jag velat vara: Elvis Presley eller Bono i U2, men bara på prov...

Staffan Widerström - Keyboard 1

Staffan är utbildad på Musikhögskolan i Malmö och arbetar som musiklärare på Spykens gymnasieskola i Lund samtidigt som han frilansar som musiker. Drömroll: Keyboardist i School of Rock. Okänd egenskap: Huslig. Favoritrocklåt: Stairway to Heaven med Led Zeppelin. Rockstjärna jag velat vara: Bruce Springsteen

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå