Följ oss             Nyhetsbrev

My fair lady

Hösten 2023 blir det en riktig musikalklassiker på Kristianstad Teater!

My Fair lady! Den har ofta kallast den perfekta musikalen och man förstår lätt varför. Fullmatad av sånger som idag är evergreens, en bra handling och karaktärer att engagera sig i, irritera sig på och skratta åt är den alltid lika välkommen upp på scenen.

Så kom till Kristanstads fina teater och låt er förföras av den odödliga historien om blomsterflickan Eliza som genom vadslagning får en utbildning som ska ta henne upp ur slummen. Men hon är inte den fogliga lilla viol ungkarlen Higgins tror. Det visar sig att han mött sin like i såväl intellekt som viljekraft. Runt omkring dem återfinns ett lika färgstarkt persongalleri med bl a Elizas pappa Doolittle, överste Pickering, den förälskade ädlingen Freddy och Higgins mamma i spetsen. Med sånger som t ex Det vore välan f´rúnderbart, Med en gnutta flax, Den spanska räven, Vänta ni Henry Higgins och I dina kvarter kommer vår enastående ensemble att ge en fullödig musikalkväll!

Föreställningen är 3 timmar lång inkl en paus på 20 minuter.

Sångtexter & Dialog: Alan Jay Lerner
Musik: Frederick Loewe
efter George Bernard Shaws skådespel och Gabriel Pascals film PYGMALION
Teaterforlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk

Vi spelar från den 23 september till den 19 november. Biljetterna är nu släppta och går att köpa HÄR

Grupper kan boka hos vår producent Åsa Jensen, asaproducent@hotmail.com, 0733423842

VÄLKOMNA!!

Jens Olsson - Mr Henry Higgins

Jens är skådespelare baserad i Malmö. Han har arbetat med Ola Hörling som regissör en gång tidigare i Spöket på Cantershus på Moomsteatern. Annars har han sedan 90- talet mest setts i fria grupper såsom Ensembleteatern, Skånska Teatern, Sommarteater på Krapperup, Marsvinsholmsteatern och Public Plot. Första gången Jens gjorde renodlad musikteater var i Full Monty på Malmö Opera i början av 2000-talet. Där var han också med i ensemblen i West side story. Senare gjorde han rollen som Lasse i uruppförandet av Min vän Fascisten på Malmö Stadsteater och den senaste musikalen var Camera på kulturhuset Spira i Jönköping.

Åsa Sjöblom - Eliza Doolittle

Åsa är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Det senaste året har hon synts på Göteborgsoperan i musikalen Cabaret som inhoppare för Sally Bowles och som Mabel i Det var en gång på Grand Hôtel. Tidigare har hon jobbat på Malmö Opera, där hon gjort Liesl i Sound of Music, varit inhoppare för Lena i Så som i himmelen och medverkat i ett flertal andra produktioner som tex If/Then och Tusen och en natt. Åsa har också jobbat på Oscarsteatern i Stockholm som inhoppare för Lena i Så som i himmelen, spelat Romana i En alldeles särskild dag på Helsingborgs Stadsteater, varit inhoppare för Eponine i Les Misérables på SPIRA och haft den skånsktalande huvudrollen Mackie i musikalen Dåliga Människor.

David Rix - Alfred P Doolittle

David är utbildad vid bland annat Spegelteatern i Stockholm. Han har regisserat Emil Sigfridssons produktioner sedan Sound of Music 2012, senast The Phantom of the Opera. David har medverkat i flertalet av UnderhållningsPatrullens föreställningar, däribland Little Shop of Horrors, Annie, Guys & Dolls, Chess på svenska och nu senast School of Rock. Han arbetar som Skådespelare, regissör, artist, författare, konferencier och som bartender på Bishop Arms i Kristianstad.

Birgitta Lowén - Mrs Higgins

Birgitta har stått på scen sedan 1989, idag är hon pensionär och spenderar fortfarande sin tid på scenen. Hon har genom åren setts på scen i framförallt Hässleholm, där hon medverkat i en rad produktioner, bl a Cabaret där hon gjorde rollen som Frau Schneider. Hon är även standupkomiker och kan ses på scener från norr till söder.

Max Hansen - Överste Pickering

Max började spela teater redan i högstadiet men valde att lägga det åt sidan till förmån för musiken. För ett par år sedan återfann han teatern och har sedan dess stått på scen i Kristianstad och bidragit med allt från större roller och solosång till ensemble i bl a Alice i underlandet, Chess på svenska, Singin ́in the Rain, Guys and dolls och nu senast School of Rock. När han inte står på scen arbetar han med produktionsteknik på Volvo Cars komponentfabrik i Olofström.

Theo Hansen - Freddy

UnderhållningsPatrullen i Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, School of Rock och CHESS på svenska och hos Emil Sigfridsson har medverkat i bl a Sound of Music, Jesus Christ Superstar, We will rock you och Peter Pan. Theo har gått musikalutbildningen på Lunds dans- och musikalgymnasium och på Östra Grevie Folkhögskola. Han återfinns i rollen som koordinator för publicservice på Malmö Live Konserthus.

Amelie Haegeman - Mrs Pearce

Amélie har huserat på Kristianstads Teater sedan 2014 med produktioner både av UnderhållningsPatrullen och Emil Sigfridsson. Med UnderhållningsPatrullen har det blivit Little Shop of horrors, Trollkarlen från Oz - Elaka häxan från väst, Bröderna Lejonhjärta - Veder, Chess på svenska, Singin ́ in the Rain - Dora Bailey, Alice i underlandet - Hattmakaren och School of Rock - Ms Scheinkopf. Senaste musikalen på Kristianstads Teater var i Emil Sigfridssons The Phantom of the opera. Amélie jobbar annars som administratör på ABF i Kristianstad.

Eva Andersson Bessman

Eva började sin utbildning på Heleneholms gymnasium - Estetisk drama i Malmö. Hon fortsatte sedan på Guildford School of Acting i London och har även studerat pedagogisk drama på Malmö Universitet. Eva har stått på flertalet scener runt om i Skåne och medverkat i bl a West side story på Slagthuset och Czardasfurstinnan på Nöjesteatern. Till vardags har hon ett kontorsjobb på Företagsbostäder och frilansar som jazzsångerska, skådespelare och musikalartist.

Lina Axerup

Lina har varit med i en rad olika uppsättningar på Kristianstads teater bl a, Chess på svenska, Bröderna Lejonhjärta, Little shop of horrors, Singin ́in the Rain och nu senast School of Rock med UnderhållningsPatrullen. Hon är utbildad vid Musikteaterskolan i Bjärnum samt Gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Lina driver ett eget företag inom skönhetsbranschen och jobbar som lärare i textilslöjd.

Christel Bergquist

Christel har medverkat i åtta olika uppsättningar på Kristianstads Teater, bl a Evita, Oliver! och I hetaste med UnderhållningsPatrullen Hon har även studerat en kurs i dramapedagogik på Universitet. Hennes sysselsättning idag är att vara pensionär.

Anders Bohlin

Anders har medverkat i flera uppsättningar på Kristianstads Teater och med UnderhållningsPatrullen har det blivit I Hetaste Laget, Oliver!, Sweet Charity och Annie. Han arbetar som teknisk säljare och tekniker.

Leo Carlsson

Leo började sitt intresse för kultur redan som liten med att ta dans och teaterkurser och han fortsatte sedan in i gymnasiet med teater. Efter gymnasiet så har han tagit blandade kurser på folkhögskolor. Han har medverkat med UnderhållningsPatrullen i många år i bl a Alice i underlandet , Guys and dolls, Bröderna Lejonhjärta, Singin ́in the Rain, Chess på svenska, Trollkarlen från oz och nu senast School of Rock.

Fredrik Eliasson

Fredrik startade sin vuxna scenkarriär hos Underhållningspatrullen förra året i School of Rock och i år så är han gladeligen tillbaka. Han har tidigare sjungit i kyrkokör och spelat i orkester. Bortsett från musiken så jobbar han annars som specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård.

Sara Hansen

Sara är utbildad dansare vid Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare medverkat i

UnderhållningsPatrullens produktioner School of Rock och Alice i Underlandet - Cheshire- katten samt The Phantom of the Opera med Emil Sigfridsson och gjort praktik i Les Misérables på Malmö Opera. Hon har dansat i evenemang som Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och P3-guld-galan. Sysselsättning: Frilansande dansare och studerar.

Josef Isaksson

Josef har gått på teaterlinjen på C4 - gymnasiet samt studerat dans och musikal på Löftadalens Folkhögskola i två år. Han har medverkat i flera uppsättningar på Kristianstads Teater med UnderhållningsPatrullen, bl a Alice i Underlandet, Singin ́in the Rain, Chess på svenska, Annie och nu senast School of Rock. Hos Emil Sigfridsson har han medverkat i The Phantom of the Opera. Annars arbetar han som boendestödjare på ett LSS - boende i Kristianstad.

Anna Jalkling

Anna har spelat teater, revy och musikal i olika amatörteaterföreningar sedan hon var barn. I UnderhållningsPatrullens regi har hon medverkat i Annie, Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, Chess på svenska och Alice i Underlandet. Idag så är Anna föräldraledig på halvtid och jobbar resterande tid i en förening som arbetar med psykisk hälsa.

Cecilia Johnfors

Cecilia har sjungit i flera körer, uppträtt som solist, dansare och är utbildad drillflicksinstruktör. På Kristianstads Teater har hon varit med i olika operetter och musikaler som Lilla Helgonet, Läderlappen, Czardasfurstinnan och Vita hästen. Med UnderhållningsPatrullen har hon medverkat i Singin ́in the Rain, Guys and Dolls, Alice i Underlandet och nu senast i School of Rock. Hon medverkade i våras hos Emil Sigfridsson i The Phantom of the Opera. När hon inte står på scen så arbetar hon som lärare.

Liz Jonsson

Liz har studerat musikal på folkhögskola, undervisat i dans, studerat musik samt medverkat i flertalet musikaler där den senaste var School of Rock med just UnderhållningsPatrullen. Just nu studerar Liz till studie - och yrkesvägledare.

Samuel Lindgren

Samuel har utbildat sig på Balettakademin i Stockholm. Han har arbetat på Mamma Mia The Party i två år och innan dess medverkade han i pjäser och musikaler på Tibble Teater - De 12 Edsvurna Tillståndet Wedding Singe, Legally Blonde och Grease. Samuel har spelat Zorro på High Chaparral och förra året medverkade han i UnderhållningsPatrullens uppsättning av School of Rock. Samuel frilansar på heltid som skådespelare och musikalartist.

Lina Nilsson

Lina är ny till teatervärlden och det här är hennes första uppsättning med UnderhållningsPatrullen. Till vardags jobbar hon som medicinsk sekreterare.

Lisa Nilsson

Lisa gör sin sjunde stora produktion på Kristanstad Teater. Tidigare har hon varit med i Trollkarlen från Oz, Singin in the rain, Guys and Dolls och School of Rock med Underhållningspatrullen och sågs senast i ensemblen till Emil Sigfridssons The Phantom of the Opera. Lisa har även varit med i mindre teater- och musikalproduktioner och sjungit i olika körer. Utöver detta både studerar Lisa till och arbetar som högstadielärare i tyska och engelska.

Karna Palmquist

Detta blir Karnas fjärde uppsättning tillsammans med UnderhållningsPatrullen, hon har tidigare varit med i Singin' in the Rain, Guys and Dolls och Alice i Underlandet. Till vardags arbetar hon som anbud- och projektsamordnare på ett stort bygg- och anläggningsföretag.

Josefin Pettersson

Josefin har tidigare medverkat i Eslövsrevyn, diverse dansföreställningar och konserter samt en del TV- produktioner. Just nu så går hon tredje året på Malmö Latinskola där hon studerar Estetiska programmet med inriktning musik.

Lova Skillborg

Lova har gått den estetiska linjen med inriktning musik på C4 gymnasiet i Kristianstad samt musikallinjen på Vimmerby folkhögskola. Idag så är hon student på Kristianstad högskola där hon läser till att bli grundskollärare för lågstadiet.

Tilda Strid

Tilda har gått gymnasiet med inriktning musik och efter det studerade hon på Musikteaterskolan i Bjärnum i ett år. Sedan några år tillbaka uppträder hon på bröllop, allsånger och ger konserter. 2022 startade hon sitt eget företag inom sång och underhållning. Hon har tidigare varit med i musikalen Alice i Underlandet i rollen som Den falska sköldpaddan och i musikalen School of Rock i rollen som Patty med oss på UnderhållningsPatrullen. Idag studerar Tilda till mellanstadielärare samt jobbar som egen företagare inom sång och underhållning.

Agnes Tuneld

Agnes har utbildat sig på Lunds dans- och musikalgymnasium och Iwanson International School of Contemporary Dance i München. Hon har dansat och sjungit på diverse scener och event bl a på Lunds stadsteater, Malmö live, Tivoli konsertsal i Köpenhamn, Wallmans the stage och Malmöfestivalen. Hon har även arbetat som koreograf i Italien i tre säsonger och undervisat i dans i Malmö i flera år. Agnes har också medverkat som statist på två uppsättningar på Malmö Opera och dansat och sjungit i Cabaret Candy Club. Utanför scenen arbetar Agnes som sjuksköterska och gyminstruktör.

Isabella Wahlund

Isabella går just nu årskurs två på Lunds dans och musikalgymnasium, där hon deltagit i skolans koreografitävling. Isabella har uppträtt i diverse dansuppvisningar sedan barnsben. Bortsett från dansen och studierna så kan man hitta Isabella i simhallen där hon jobbar som simlärare.

Jakub Zulinski

Jakub är helt ny till teatervärlden och det här är hans första uppsättning. Annars jobbar Jakub som tandläkare.

Lukas Elgmo

Lukas har gått på Sundsgårdens folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö. Han har varit kapellmästare för flera musikaluppsättningar, med UnderhållningsPatrullen så har det blivit Guys & Dolls, School of Rock och Vanities. Han har även gjort Heathers och Addams Family med Lunds dans och musikalgymnasium. Lukas jobbar som arrangör, kapellmästare, musiker och pedagog.

Andreas Persson

Andreas är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Han arbeta som pianolärare och frilansande musiker.

Martin Lundberg

Kontrabas

Martin har gått instrument och ensemblelärarlinjen med jazzinriktning på Malmö Musikhögskola och studerat klassisk musik på Sundsgårdens folkhögskola. Därefter studerade han på det konstnärliga kandidatprogrammet med klassisk inriktning på Malmö musikhögskola 2018-2020, där coronapandemin tyvärr tvingade honom att avbryta utbildningen. Martin har jobbat som frilansmusiker sedan 2001 och har spelat i alla möjliga sammanhang. Han har bl a medverkat i Emil Sigfridssons musikaluppsättningar på Kristianstads Teater och spelat på Malmö Opera.

Mattias Carlsson

Klarinett och Flöjt

Mattias är en mångsidig musiker som jobbat på i trettio år, sin utbildning har han från Musikhögskolan i Malmö.

Niklas Fredin

Trumpet

Niklas är utbildad på Musikhögskolan i Malmö och jobbar som frilansande musiker.

Ulrika Floberg

Rekvisitör

Ulrika jobbar med scenografi, kostym och rekvisita för C4 - gymnasiets produktioner. Hon är även konstnär.

Lotta Vinberg Kronbäck

Producent

Lotta är utbildad kommunikatör vid Lunds universitet men har jobbat i minst 20 år som producent. Hon har producerat musikaler, teaterstycken, barnteater, konserter, festivaler och musikarrangemang. Högt och lågt men alltid kul!

Sissela Persson

Koreograf Assistent

Sissela är utbildad på Performing Arts School i Göteborg och sedan sin examen har hon arbetat både på och bakom scen i olika musikaler och pjäser. Hos oss på UnderhållningsPatrullen var hon senast koreografassistent i School of Rock och några år tidigare gjorde hon rollen som Kathy Selden i Singing in the Rain. Just nu studerar hon till internationell kulturprojektledare.

Martin Sventorp

Martin har jobbat som ljudtekniker i över trettio år och tillhör det tekniska teamet på Kristianstads Teater.

Rikard Persson

Rikard har en teaterteknisk utbildning från Dramatiska institutet. Han arbetar som teatertekniker och ljussättare på Kristianstad Teater och är även expert på alla tekniska små eller stora problem som kan tänkas uppstå i en produktion.

Fredrika Lilius

Efter sin utbildning på Stenebyskolan har Fredrika gjort kostym till ett femtiotal uppsättningar. I år så blir det hennes femtonde år tillsammans med UnderhållningsPatrullen. Hon arbetar även som kostymör på Skånska Operan. Innan tiden med Åsa och Ola jobbade Fredrika som Kostymassistent på Malmö Stadsteater och Malmö Opera.

Ola Hörling

Med en musikalartistutbildning från Balettakademien i Göteborg så har Ola utforskat det mesta inom musik och musikal. Han har bl a uppträtt på Nöjesteatern, Galateatern och Fredriksdalsteatern, dansat i Eurovision Song Contest, regisserat och koreograferat operor, musikaler, dansföreställningar, barnteater, fars och revy de senaste 30 åren. Ola har också skrivit musikaler och en opera och de senaste åren har han varit en återkommande gästlärare på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han driver UnderhållningsPatrullen och Skånska Operan tillsammans med Åsa Jensen.

Rigmor Grönwall - scenograf

Rigmor har jobbat med scenografi och dekor i elva år och haft den stora glädjen att få smycka scener till bl a Disneys Djungelboken, Shrek, Alice i underlandet, Pettson & Findus och Guys and Dolls. Rigmor jobbar på heltid som scenograf, musikalartist och producent

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå