Följ oss             Nyhetsbrev

My fair lady

Hösten 2023 blir det en riktig musikalklassiker på Kristianstad Teater!

My Fair lady! Den har ofta kallast den perfekta musikalen och man förstår lätt varför. Fullmatad av sånger som idag är evergreens, en bra handling och karaktärer att engagera sig i, irritera sig på och skratta åt är den alltid lika välkommen upp på scenen.

Så kom till Kristanstads fina teater och låt er förföras av den odödliga historien om blomsterflickan Eliza som genom vadslagning får en utbildning som ska ta henne upp ur slummen. Men hon är inte den fogliga lilla viol ungkarlen Higgins tror. Det visar sig att han mött sin like i såväl intellekt som viljekraft. Runt omkring dem återfinns ett lika färgstarkt persongalleri med bl a Elizas pappa Doolittle, överste Pickering, den förälskade ädlingen Freddy och Higgins mamma i spetsen. Med sånger som t ex Det vore välan f´rúnderbart, Med en gnutta flax, Den spanska räven, Vänta ni Henry Higgins och I dina kvarter kommer vår enastående ensemble att ge en fullödig musikalkväll!

Sångtexter & Dialog: Alan Jay Lerner
Musik: Frederick Loewe
efter George Bernard Shaws skådespel och Gabriel Pascals film PYGMALION
Teaterforlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk

Vi spelar från den 23 september till den 19 november. Biljetterna är nu släppta och går att köpa HÄR

Grupper kan boka hos vår producent Åsa Jensen, asaproducent@hotmail.com, 0733423842

VÄLKOMNA!!

Jens Olsson - Mr Henry Higgins

Jens är skådespelare baserad i Malmö. Han har arbetat med Ola Hörling som regissör en gång tidigare i Spöket på Cantershus på Moomsteatern. Annars har han sedan 90- talet mest setts i fria grupper såsom Ensembleteatern, Skånska Teatern, Sommarteater på Krapperup, Marsvinsholmsteatern och Public Plot. Första gången Jens gjorde renodlad musikteater var i Full Monty på Malmö Opera i början av 2000-talet. Där var han också med i ensemblen i West side story. Senare gjorde han rollen som Lasse i uruppförandet av Min vän Fascisten på Malmö Stadsteater och den senaste musikalen var Camera på kulturhuset Spira i Jönköping.

Åsa Sjöblom - Eliza Doolittle

Åsa är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Det senaste året har hon synts på Göteborgsoperan i musikalen Cabaret som inhoppare för Sally Bowles och som Mabel i Det var en gång på Grand Hôtel. Tidigare har hon jobbat på Malmö Opera, där hon gjort Liesl i Sound of Music, varit inhoppare för Lena i Så som i himmelen och medverkat i ett flertal andra produktioner som tex If/Then och Tusen och en natt. Åsa har också jobbat på Oscarsteatern i Stockholm som inhoppare för Lena i Så som i himmelen, spelat Romana i En alldeles särskild dag på Helsingborgs Stadsteater, varit inhoppare för Eponine i Les Misérables på SPIRA och haft den skånsktalande huvudrollen Mackie i musikalen Dåliga Människor.

David Rix - Alfred P Doolittle

David är utbildad vid bland annat Spegelteatern i Stockholm. Han har regisserat Emil Sigfridssons produktioner sedan Sound of Music 2012, senast The Phantom of the Opera. David har medverkat i flertalet av UnderhållningsPatrullens föreställningar, däribland Little Shop of Horrors, Annie, Guys & Dolls, Chess på svenska och nu senast School of Rock. Han arbetar som Skådespelare, regissör, artist, författare, konferencier och som bartender på Bishop Arms i Kristianstad.

Birgitta Lowén - Mrs Higgins

Birgitta har stått på scen sedan 1989, idag är hon pensionär och spenderar fortfarande sin tid på scenen. Hon har genom åren setts på scen i framförallt Hässleholm, där hon medverkat i en rad produktioner, bl a Cabaret där hon gjorde rollen som Frau Schneider. Hon är även standupkomiker och kan ses på scener från norr till söder.

Max Hansen - Överste Pickering

Max började spela teater redan i högstadiet men valde att lägga det åt sidan till förmån för musiken. För ett par år sedan återfann han teatern och har sedan dess stått på scen i Kristianstad och bidragit med allt från större roller och solosång till ensemble i bl a Alice i underlandet, Chess på svenska, Singin ́in the Rain, Guys and dolls och nu senast School of Rock. När han inte står på scen arbetar han med produktionsteknik på Volvo Cars komponentfabrik i Olofström.

Theo Hansen - Freddy

UnderhållningsPatrullen i Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, School of Rock och CHESS på svenska och hos Emil Sigfridsson har medverkat i bl a Sound of Music, Jesus Christ Superstar, We will rock you och Peter Pan. Theo har gått musikalutbildningen på Lunds dans- och musikalgymnasium och på Östra Grevie Folkhögskola. Han återfinns i rollen som koordinator för publicservice på Malmö Live Konserthus.

Amelie Haegeman

Amélie har huserat på Kristianstads Teater sedan 2014 med produktioner både av UnderhållningsPatrullen och Emil Sigfridsson. Med UnderhållningsPatrullen har det
blivit Little Shop of horrors, Trollkarlen från Oz - Elaka häxan från väst, Bröderna Lejonhjärta - Veder, Chess på svenska, Singin ́ in the Rain - Dora Bailey, Alice i underlandet - Hattmakaren och School of Rock - Ms Scheinkopf. Senaste musikalen på Kristianstads Teater var i Emil Sigfridssons The Phantom of the opera. Amélie jobbar annars som administratör på ABF i Kristianstad.

Eva Andersson Bessman

Eva började sin utbildning på Heleneholms gymnasium - Estetisk drama i Malmö. Hon fortsatte sedan på Guildford School of Acting i London och har även studerat pedagogisk drama på Malmö Universitet. Eva har stått på flertalet scener runt om i Skåne och medverkat i bl a West side story på Slagthuset och Czardasfurstinnan på Nöjesteatern. Till vardags har hon ett kontorsjobb på Företagsbostäder och frilansar som jazzsångerska, skådespelare och musikalartist.

Lina Axerup

Lina har varit med i en rad olika uppsättningar på Kristianstads teater bl a, Chess på svenska, Bröderna Lejonhjärta, Little shop of horrors, Singin ́in the Rain och nu senast School of Rock med UnderhållningsPatrullen. Hon är utbildad vid Musikteaterskolan i Bjärnum samt Gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Lina driver ett eget företag inom skönhetsbranschen och jobbar som lärare i textilslöjd.

Christel Bergquist

Christel har medverkat i åtta olika uppsättningar på Kristianstads Teater, bl a Evita, Oliver! och I hetaste med UnderhållningsPatrullen Hon har även studerat en kurs i dramapedagogik på Universitet. Hennes sysselsättning idag är att vara pensionär.

Anders Bohlin

Anders har medverkat i flera uppsättningar på Kristianstads Teater och med UnderhållningsPatrullen har det blivit I Hetaste Laget, Oliver!, Sweet Charity och Annie. Han arbetar som teknisk säljare och tekniker.

Leo Carlsson

Leo började sitt intresse för kultur redan som liten med att ta dans och teaterkurser och han fortsatte sedan in i gymnasiet med teater. Efter gymnasiet så har han tagit blandade kurser på folkhögskolor. Han har medverkat med UnderhållningsPatrullen i många år i bl a Alice i underlandet , Guys and dolls, Bröderna Lejonhjärta, Singin ́in the Rain, Chess på svenska, Trollkarlen från oz och nu senast School of Rock.

Fredrik Eliasson

Fredrik startade sin vuxna scenkarriär hos Underhållningspatrullen förra året i School of Rock och i år så är han gladeligen tillbaka. Han har tidigare sjungit i kyrkokör och spelat i orkester. Bortsett från musiken så jobbar han annars som specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård.

Sara Hansen

Sara är utbildad dansare vid Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare medverkat i

UnderhållningsPatrullens produktioner School of Rock och Alice i Underlandet - Cheshire- katten samt The Phantom of the Opera med Emil Sigfridsson och gjort praktik i Les Misérables på Malmö Opera. Hon har dansat i evenemang som Melodifestivalen, Lotta på Liseberg och P3-guld-galan. Sysselsättning: Frilansande dansare och studerar.

Josef Isaksson

Josef har gått på teaterlinjen på C4 - gymnasiet samt studerat dans och musikal på Löftadalens Folkhögskola i två år. Han har medverkat i flera uppsättningar på Kristianstads Teater med UnderhållningsPatrullen, bl a Alice i Underlandet, Singin ́in the Rain, Chess på svenska, Annie och nu senast School of Rock. Hos Emil Sigfridsson har han medverkat i The Phantom of the Opera. Annars arbetar han som boendestödjare på ett LSS - boende i Kristianstad.

Anna Jalkling

Anna har spelat teater, revy och musikal i olika amatörteaterföreningar sedan hon var barn. I UnderhållningsPatrullens regi har hon medverkat i Annie, Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, Chess på svenska och Alice i Underlandet. Idag så är Anna föräldraledig på halvtid och jobbar resterande tid i en förening som arbetar med psykisk hälsa.

Cecilia Johnfors

Cecilia har sjungit i flera körer, uppträtt som solist, dansare och är utbildad drillflicksinstruktör. På Kristianstads Teater har hon varit med i olika operetter och musikaler som Lilla Helgonet, Läderlappen, Czardasfurstinnan och Vita hästen. Med UnderhållningsPatrullen har hon medverkat i Singin ́in the Rain, Guys and Dolls, Alice i Underlandet och nu senast i School of Rock. Hon medverkade i våras hos Emil Sigfridsson i The Phantom of the Opera. När hon inte står på scen så arbetar hon som lärare.

Liz Jonsson

Liz har studerat musikal på Löftadalens Folkhögskola, gått en 3-årig gymnasieutbildning i musik och show samt dansat massor i flera olika stilar. Hon har medverkat i fem musikaler, där School of Rock var den första med UnderhållningsPatrullen. Arbetar till vardags som danspedagog och Barista.

Samuel Lindgren

Samuel har utbildat sig på Balettakademin i Stockholm. Han har arbetat på Mamma Mia The Party i två år och innan dess medverkade han i pjäser och musikaler på Tibble Teater - De 12 Edsvurna Tillståndet Wedding Singe, Legally Blonde och Grease. Samuel har spelat Zorro på High Chaparral och förra året medverkade han i UnderhållningsPatrullens uppsättning av School of Rock. Samuel frilansar på heltid som skådespelare och musikalartist.

Lina Nilsson

Lina är 41 år och bor i Degeberga. Gick estetisk teaterlinje på gymnasiet och tanken var att läsa vidare på musikalhögskolan i Göteborg men livet hade andra planer. Nu har hon fått chansen att uppfylla sin dröm genom att medverkan i My fair lady!

Lisa Nilsson

Lisa gör sin sjunde stora produktion på Kristanstad Teater. Tidigare har hon varit med i Trollkarlen från Oz, Singin in the rain, Guys and Dolls och School of Rock med Underhållningspatrullen och sågs senast i ensemblen till Emil Sigfridssons The Phantom of the Opera. Lisa har även varit med i mindre teater- och musikalproduktioner och sjungit i olika körer. Utöver detta både studerar Lisa till och arbetar som högstadielärare i tyska och engelska.

Karna Palmquist

Detta blir Karnas fjärde uppsättning tillsammans med Underhållningspatrullen, hon har tidigare varit med i Singin' in the rain, Guys and Dolls och Alice i Underlandet.

Josefin Pettersson

Josefin har många års danserfarenhet och har medverkat som dansare i olika lokala föreställningar där ibland Eslövsrevyn 2023 med 14 föreställningar. Hon har också sedan 2018 sjungit i Malmö Flickkör och i samband med detta gjort många framträdanden på bl a Malmö Opera, Malmö Live och i Lunds domkyrka. Som sångsolist föredrar hon att sjunga musikal vilket hon fått möjlighet att framföra på olika scener i samband med sin musikutbildning på Malmö Latinskola. På fritiden skriver hon egen musik. Josefin har också erfarenhet från TV-produktion som deltagare i Supershowen (SVT), Sofias Änglar (Kanal 5) samt som statist eller mindre roller i flera serieproduktioner. Framtidsdrömmen är att stå på de stora musikalscenerna och utnyttja sina talanger.

Lova Skillborg

Lova är utbildad i musikal på Vimmerby Folkhögskola och har innan det läst musik på Christian 4:s Gymnasium. Hon har även jobbat som skådespelare på Skånes Djurpark. Drömmen är att jobba som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld.

Tilda Strid

Tilda har gått ett estetisk program med inriktning musik på gymnasiet, därefter gick hon Musikteaterskolan i Bjärnum, där de satte upp en musikalföreställning med musikalerna Hairspray, Bad Girls, The Greatest Showman och Rock of Ages. Hon har medverkat i Alice i underlandet med Underhållningspatrullen där hon spelade Den Falska Sköldpaddan samt i School of Rock där hon spelade Patty. Just nu studerar Tilda till grundskolelärare för klass 4-6 på Högskolan i Kristianstad och driver sitt egna företag inom sång och underhållning.

Agnes Tuneld

Agnes har hållit på hela livet med dans och sång och alltid brunnit för teater. Hon är utbildad på Lund dans och musikal gymnasium och har sedan studerat dans på Iwanson International School of Contemporary Dance, i München, Tyskland. Hon har arbetet länge som danslärare i Malmö och varit dansare/koreograf i Cabaret Candy club 2017. Agnes har varit tre vändor i Italien och arbetat som koreograf och entertainer och underhållit barn och familjer i diverse föreställningar och barnmusikaler. När hon inte jobbar med dans arbetar hon som sjuksköterska och gruppinstruktör på gym.

Isabella Wahlund

Isabella Wahlund är en snart 17-årig tjej från Åhus. Hon går jag första året på Lunds Dans och Musikal Gymnasium där hon dagligen tränas i dans och scenisk gestaltning. Isabellas största intressen är att dansa, sjunga, musikaler och spela piano. Drömmen är att komma till Broadway och bli bakgrundsdansare till en världsartist. På fritiden jobbar hon även som simlärare i Poseidon då hon har tävlingssimmat i många år.

Jakub Zulinski

Jakub jobbar som tandläkare och det här är första gången han medverkar i en musikalproduktion.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå