Följ oss             Nyhetsbrev

My fair lady

Hösten 2023 blir det en riktig musikalklassiker på Kristianstad Teater!

My Fair lady! Den har ofta kallast den perfekta musikalen och man förstår lätt varför. Fullmatad av sånger som idag är evergreens, en bra handling och karaktärer att engagera sig i, irritera sig på och skratta åt är den alltid lika välkommen upp på scenen.

Så kom till Kristanstads fina teater och låt er förföras av den odödliga historien om blomsterflickan Eliza som genom vadslagning får en utbildning som ska ta henne upp ur slummen. Men hon är inte den fogliga lilla viol ungkarlen Higgins tror. Det visar sig att han mött sin like i såväl intellekt som viljekraft. Runt omkring dem återfinns ett lika färgstarkt persongalleri med bl a Elizas pappa Doolittle, överste Pickering, den förälskade ädlingen Freddy och Higgins mamma i spetsen. Med sånger som t ex Det vore välan f´rúnderbart, Med en gnutta flax, Den spanska räven, Vänta ni Henry Higgins och I dina kvarter kommer vår enastående ensemble att ge en fullödig musikalkväll!

Vi spelar från den 23 september till den 19 november. Biljetterna är nu släppta och går att köpa HÄR
Grupper kan boka hos vår producent Åsa Jensen, asaproducent@hotmail.com, 0733423842

VÄLKOMNA!!

Jens Olsson - Mr Henry Higgins

Jens är skådespelare baserad i Malmö. Sedan början av 90-talet har han synts framförallt i fria grupper men även på Malmö- och Helsingborgs stadsteatrar och på Spira i Jönköping.

Åsa Sjöblom - Eliza Doolittle

Eliza spelas av det unga stjärnskottet Åsa Sjöblom. Åsa är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Under året jobbar hon på Göteborgsoperan, där vi bland annat kan se henne i Cabaret som inhoppare för Sally Bowles och som kammarjungfrun Mabel i Det var en gång på Grand Hôtel. Tidigare har hon jobbat på Malmö Opera, som Liesl i Sound of Music, inhoppare för Lena i Så som i himmelen och i ett flertal andra produktioner som Tänk Om och Tusen och en natt. Åsa har också spelat Romana i En alldeles Särskild dag på Helsingborgs stadsteater och har haft den skånsktalande huvudrollen Mackie i musikalen Dåliga Människor. Åsa är under våren aktuell i långfilmen Sockerexperimentet.

David Rix - Alfred P Doolittle

David är utbildad vid bland annat Spegelteatern i Stockholm. Har regisserat Emil Sigfridssons produktioner sedan Sound of Music 2012, senast The Phantom of the Opera 2023. Har medverkat i flertalet av UnderhållningsPatrullens föreställningar, däribland Little Shop of Horrors, Annie, Chess, Guys & Dolls och senast School of Rock. Han arbetar som skådespelare, regissör, artist, författare och musiklärare.

Birgitta Lowén - Mrs Higgins

Birgitta har genom åren setts på scen i framförallt Hässleholm, där hon medverkat i en rad produktioner, bla Cabaret där hon gjorde rollen som Frau Schneider. Hon är även standupkomiker och kan ses på scener från norr till söder.

Max Hansen - Överste Pickering

Max spelade skolteater på högstadiet men valde att lägga det till sidan till förmån för musiken. För ett par år sedan återfann han teatern och har sedan dess varit med i UnderhållningsPatrullens uppsättningar av Alice i underlandet, Chess på svenska, Singin' in the rain, Guys and Dolls och School of Rock samt i Emil Sigfridssons uppsättning av Phantom of the Opera. Till vardags jobbar han som chef för en grupp duktiga ingenjörer på Volvo Cars.

Theo Hansen - Freddy

Hos oss på UnderhållningsPatrullen har Theo medverkat som ensemble i Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, CHESS och senast School of Rock. Han har även här på Kristianstad Teater medverkat i Sound of Music som Kurt, gjort lilla Jesus i Jesus Christ Superstar, John i Peter Pan och Jutis i Ronja Rövardotter samt varit i ensemble i All Show Up och We Will rock you med Emil Sigfridsson. Theo har gått teaterkurser på Barbacka kulturhus samt gått på Lunds Dans- och Musikalgymnasium och musikteaterutbildningen på Östra Grevie Folkhögskola. Just nu arbetar han som koordinator Malmö Live Konserthus.

Amélie Haegeman - Mrs Pearce

Amélie kommer från Ängelholm men bor i Kristianstad sedan 2015. Hon har huserat på Kristianstads teater sedan 2014 med både produktioner av UnderhållningsPatrullen och Emil Sigfridsson. Med UnderhållningsPatrullen har det blivit Little Shop of Horrors, Trollkarlen från Oz (Elaka häxan från väst), Bröderna Lejonhjärta (Veder), CHESS på svenska, Singin' in the rain (Dora Bailey), Alice i Underlandet (Hattmakaren) och School of rock (Miss Scheinkopf). Med Emil Sigfridsson har hon medverkat i Peter Pan (Tingeling), Ronja Rövardotter (Undis), We will rock you samt Phantom of the opera (Auktionsförrättare, Passarino). Amélie jobbar till vardags som Administratör på ABF i Kristianstad.

Eva Andersson Bessman

Eva är mezzosopran och utbildad skådespelare på Guildford School of Acting (2000) och har tidigare varit verksam som musikalartist på Malmös scener, såsom Slagthuset, Nöjesteatern mm. Numera jobbar hon dagtid inom uthyrnings branschen. Eva har också ett jazzband som hon frilansar med och spelar på bröllop mm. Lite kuriosa är att Eva medverkade i den allra första produktionen som Ola & Åsa (UnderhållninsgPatrullen) satte upp tillsammans på Fredmans i Malmö, Safari.

Lina Axerup

Lina har varit med i en rad olika uppsättningar på Kristianstads Teater, bl a Chess på svenska, Bröderna Lejonhjärta, Little shop of horrors och Singin’ in the rain, Alice i Underlandet och School of Rock med UnderhållningsPatrullen och nu senast Phantom of the opera med Emil Sigfridsson. Hon är utbildad vid Musikteaterskolan i Bjärnum samt Gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Lina är en mångsysslare som studerar gospel på deltid samtidigt som hon jobbar som personlig assistent och även driver ett eget företag inom skönhetsbranschen.

Christel Bergquist

Glad pensionär och livsnjutare. Sjunger gärna gospel och är glad att åter vara tillbaka på vår fina teater. Har tidigare medverkat i UnderhållninsgPatrullens uppsättningar Oliver! och I hetaste laget.

Leo Carlsson

Leo har studerat dans och teater sedan sju års ålder, både på gymnasiet och på olika folkhögskolor. Med UnderhållningsPatrullen har han tidigare medverkat i School of Rock, Alice i underlandet, Guys and dolls, Bröderna Lejonhjärta, Singin' in the rain, Chess på svenska och Trollkarlen från Oz.

Fredrik Eliasson

Fredrik har sjungit i kör i Österängskyrkan och spelat slagverk i Christianstad Symfoniker. Förar hösten medverkade han i sin första musikalproduktion, School of Rock med oss på UnderhållningsPatrullen. Han arbetar som psykiatrisjuksköterska i Hässleholm.

Sara Hansen

Sara är utbildad dansare vid Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare medverkat i UnderhållningsPatrullens produktioner School of Rock och Alice i Underlandet (Cheshire-katten), Shrek på Lunds Stadsteater, The Phantom of the Opera med Emil Sigfridsson och gjort praktik i Les Misérables på Malmö Opera. Hon har dansat i evenemang som Melodifestivalen, Lotta på Liseberg, P3-guld-galan och koreograferat till Country Aid-galan på Vara Konserthus och Skövde Idrottsgala. Nu i vår är hon aktuell som dansare i en opera i Tyskland.

Josef Isaksson

Josef har medverkat i flera uppsättningar på Kristianstads Teater bl a School of Rock, Alice i Underlandet, Singin' in the rain, Chess på svenska och Annie med UnderhållninsgPatrullen och The Phantom of the Opera, We will rock you och Ronja Rövardotter med Emil Sigfridsson. Har läst teaterlinjen på C4-gymnasiet samt två års studier i musikal och dans på Löftadalens folkhögskola. Till vardags arbetar han som boendestödjare på ett LSS-boende i Kristianstad.

Anna Jalkling

I UnderhållningsPatrullens regi har hon tidigare medverkat i Annie, Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, Chess på svenska och Alice i Underlandet. Hon har även medverkat i skolföreställningar på Barnens scen i Malmö. Anna jobbar som projektsamordnare i en förening som arbetar med psykisk ohälsa.

Cecilia Johnfors

Cecilia har sjungit i flera olika körer och även uppträtt som solist, dansat och är utbildad drillflicksinstruktör. På Kristianstads Teater har hon varit med i olika operetter och musikaler som Sköna Helena, En natt i Venedig, Kiss me Kate, Läderstudenten, Lilla Helgonet, Läderlappen, Czardasfurstinnan och Vita hästen. Med UnderhållningsPatrullen har hon medverkat i Singin' in the rain, Guys and Dolls, Alice i underlandet och School of Rock och hos Emil Sigfridsson sågs hon i Phantom of the Opera. När hon inte står på scen arbetar hon som lärare.

Liz Jonsson

Liz har studerat musikal på Löftadalens Folkhögskola, gått en 3-årig gymnasieutbildning i musik och show samt dansat massor i flera olika stilar. Hon har medverkat i fem musikaler, där School of Rock var den första med UnderhållningsPatrullen. Arbetar till vardags som danspedagog och Barista.

Samuel Lindgren

Samuel arbetar som skådespelare och musikalartist och har gått musikalutbildning på Balettakademin Stockholm. Han har på Tibble Teater medverkat i Twelve Angry Men, Tillståndet, Grease, Wedding Singer och Legally Blonde. På Balettakademin i Stockholm har han varit med i Närmare Kanten & Spring Awakening. Förar hösten sågs han i Schollof of Rock med UnderhållningsPatrullen.

Lina Nilsson

Lina är 41 år och bor i Degeberga. Gick estetisk teaterlinje på gymnasiet och tanken var att läsa vidare på musikalhögskolan i Göteborg men livet hade andra planer. Nu har hon fått chansen att uppfylla sin dröm genom att medverkan i My fair lady!

Lisa Nilsson

Lisa gör sin sjunde stora produktion på Kristanstad Teater. Tidigare har hon varit med i Trollkarlen från Oz, Singin in the rain, Guys and Dolls och School of Rock med Underhållningspatrullen och sågs senast i ensemblen till Emil Sigfridssons The Phantom of the Opera. Lisa har även varit med i mindre teater- och musikalproduktioner och sjungit i olika körer. Utöver detta både studerar Lisa till och arbetar som högstadielärare i tyska och engelska.

Karna Palmquist

Detta blir Karnas fjärde uppsättning tillsammans med UnderhållningsPatrullen, hon har tidigare varit med i Singin' in the rain, Guys and Dolls och Alice i Underlandet. Till vardags arbetar hon som administratör.

Josefin Pettersson

Josefin har många års danserfarenhet och har medverkat som dansare i olika lokala föreställningar där ibland Eslövsrevyn 2023 med 14 föreställningar. Hon har också sedan 2018 sjungit i Malmö Flickkör och i samband med detta gjort många framträdanden på bl a Malmö Opera, Malmö Live och i Lunds domkyrka. Som sångsolist föredrar hon att sjunga musikal vilket hon fått möjlighet att framföra på olika scener i samband med sin musikutbildning på Malmö Latinskola. På fritiden skriver hon egen musik. Josefin har också erfarenhet från TV-produktion som deltagare i Supershowen (SVT), Sofias Änglar (Kanal 5) samt som statist eller mindre roller i flera serieproduktioner. Framtidsdrömmen är att stå på de stora musikalscenerna och utnyttja sina talanger.

Lova Skillborg

Lova är utbildad i musikal på Vimmerby Folkhögskola och har innan det läst musik på Christian 4:s Gymnasium. Hon har även jobbat som skådespelare på Skånes Djurpark. Drömmen är att jobba som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld.

Tilda Strid

Tilda har gått ett estetisk program med inriktning musik på gymnasiet, därefter gick hon Musikteaterskolan i Bjärnum, där de satte upp en musikalföreställning med musikalerna Hairspray, Bad Girls, The Greatest Showman och Rock of Ages. Hon har medverkat i Alice i underlandet med Underhållningspatrullen där hon spelade Den Falska Sköldpaddan samt i School of Rock där hon spelade Patty. Just nu studerar Tilda till grundskolelärare för klass 4-6 på Högskolan i Kristianstad och driver sitt egna företag inom sång och underhållning.

Agnes Tuneld

Agnes har hållit på hela livet med dans och sång och alltid brunnit för teater. Hon är utbildad på Lund dans och musikal gymnasium och har sedan studerat dans på Iwanson International School of Contemporary Dance, i München, Tyskland. Hon har arbetet länge som danslärare i Malmö och varit dansare/koreograf i Cabaret Candy club 2017. Agnes har varit tre vändor i Italien och arbetat som koreograf och entertainer och underhållit barn och familjer i diverse föreställningar och barnmusikaler. När hon inte jobbar med dans arbetar hon som sjuksköterska och gruppinstruktör på gym.

Isabella Wahlund

Isabella Wahlund är en snart 17-årig tjej från Åhus. Hon går jag första året på Lunds Dans och Musikal Gymnasium där hon dagligen tränas i dans och scenisk gestaltning. Isabellas största intressen är att dansa, sjunga, musikaler och spela piano. Drömmen är att komma till Broadway och bli bakgrundsdansare till en världsartist. På fritiden jobbar hon även som simlärare i Poseidon då hon har tävlingssimmat i många år.

Jakub Zulinski

Jakub jobbar som tandläkare och det här är första gången han medverkar i en musikalproduktion.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå