Följ oss             Nyhetsbrev

Chess på svenska

Hösten 2017 gav vi på UnderhållningsPatrullen musikalen CHESS på svenska på Kristianstad Teater, premiären var den 23 september. Över 16 500 personer var och såg föreställningen, och vi tackar för en fantastiskt rolig spelperiod!

"Det ska bli spännande att höra UnderhållningsPatrullens uppsättning av CHESS på svenska. För första gången i Anders Eljas omorkestrerade version. Vi glädjer oss åt att CHESS får möte en ny publik i Skåneregionen, där den aldrig tidigare spelats." Benny Andersson och Björn Ulveus

Om föreställningen:
Ett spel, två världar, tre viljor, fyra människor… Kärlek, drama och svek. Finns det en vinnare i ett spel där insatsen hela tiden ändras och är man beredd att betala priset för att få det man verkligen vill ha? Ett drama om människans innersta, utspelat i offentlighetens obarmhärtiga ljus. Med musik som inte lämnar någon oberörd. Här återfinns bland annat Där jag ville vara (Where I Want to Be), Lämna inga dörrar på glänt (Nobody's side), Inte jag (Someone Else's Story), I mitt hjärtas Land (Anthem), Vem ser ett barn (Pity the Child), Jag vet vad han vill (I Know Him So Well) och Drömmar av glas (You and I).

Regi: Ola Hörling, Kapellmästare: Nils-Petter Ankarblom, Producent: Åsa Jensen, Kostym: Fredrika Liliius, Scenografi: Leif Persson, Musikalisk instudering & Pianist: Jonas Svensson. Mer information finns här.

Johan Wikström - Anatolij - Johan har en skådespelarutbildning från Teaterhögskolan i Malmö. Han arbetar idag som musikalartist, skådespelare och sångare. Han musikaldebuterade i Leksand som 15-åring som Johannes Döparen i musikalen Godspell. Har medverkat i musikaler på Värmlandsoperan, Malmö Opera, GöteborgsOperan och Theater des Westens i Berlin. Johan har tidigare gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder och Athos i 3 Musketiere. På Kristianstad teater har Johan spelat Sky Masterson i Guys & Dolls och Georg von Trapp i Sound of Music. Han skar halsen av Londonborna i titelrollen Sweeney Todd i hösten 2011, han tog av sig allt i musikalen Allt eller inget hösten 2012. Året därpå begicks operadebuten i Barberaren i Sevilla som Don Bartolo. Stenrik magnat i musikalen Annie, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och fackpampen Big Davey i Billy Elliot är några andra roller han gjort. Wallanderfilmen Hämnden och Camilla Läckbergs Predikanten är ett par av hans insatser framför kameran. Favoritmusikal: Sweeney Todd. Drömroll: Sweeney Todd. Okänd egenskap: Kan teckenspråk. Favoritspel: Schack. Är en talanglös nybörjare men fascineras av spelet och med en dåres envishet försöker jag bli bättre.
Johan Wikström - Anatolij
Frida Modén Treichl - Florence - Frida är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik, även kallad Artisten, i Göteborg med examen 2008. Sedan dess har hon gjort stora roller på scener runt om i Sverige, som bland annat Maria i Sound of Music på Uppsala Stadsteater, Anita i West Side Story på GöteborgsOperan, Wendla i Spring Awakening, Linda i Blodsbröder och Sally Bowles i Carabet på turné med Malmö Opera. Nu senast gjorde Frida huvudrollen Alison Bechdel i Fun Home på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Favoritmusikal: Fun Home. Drömroll: Elphaba i Wicked. Okänd egenskap: Kan spela Valthorn. Favoritspel: Uno, det spelar jag med släkten i Österrike och det går fort som bara den!
Frida Modén Treichl - Florence
Patrik Martinsson - Freddie - Sedan 1992 har Patrik arbetat som skådespelare och musikalartist. Hans första jobb på scen var som Judas i Jesus Christ Superstar. Efter det har han gjort Judas fyra gånger. Patrik har spelat huvudroller på de flesta stora teatrar i Sverige, senast spelade han Georgio i Passion på Norrlandsoperan. Han har bland annat gjort Evita, Priscilla och Jesus Christ Superstar på Göta Lejon. På Chinateatern har han medverkat i Hairspray och Leva Livet. På GöteborgsOperan har han spelat ex. Les Miserables, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar, och Cats. På Malmö Opera har Patrik spelat i musikaler som Les Miserables, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar, West Side Story och Blodsbröder. På Cirkus spelade han cirka 400 föreställningar av Mamma Mia!. Han har även producerat och spelat en av rollerna i Skandinavienpremiären av Murder Ballad. Favoritmusikal: Les Miserables Drömroll: Jean Valjean Okänd egenskap: Jag tävlar i Discgolf (Frisbeegolf). Favoritspel och varför: Kortspel, spelet Plump.
Patrik Martinsson - Freddie
Hanna Le Fleur - Svetlana - Hanna har jobbat som serverande artist i Partyfabriken i många år, hon är fältartist med fyra nationella uppdrag i bagaget, har gjort julshow med Danne Stråhed. Chess blir hennes tionde musikalproduktion. Tidigare har hon medverkat i bl.a. Sound of Music, Dracula och Trollkarlen från Oz med UnderhållningsPatrullen. Idag jobbar hon som lärare på Antonskolan Österäng när hon inte tar sig an sånguppdrag. Favoritmusikal: Wicked Drömroll: Christine i Phantom of the Opera Okänd egenskap: Älskar att göra tårtor och kan sitta i timmar och göra sockerblommor. Favoritspel: Kortspelet Plump, för jag hoppas att en dag kunna vinna över mina motståndare.
Hanna Le Fleur - Svetlana
Peter Järnstedt - Molokov - Peter är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Han har tidigare bland annat gjort rollen som Billy Flynn i musikalen Chicago, Juan Peron i Evita och Fagin i Oliver. När han inte spelar i Chess, arbetar han för staten Favoritmusikal: Chess & Les Miserables. Drömroll: Javert i Les Miserables. Favoritspel: Trivial Pursuit. Är även barnsligt förtjust i datorspel.
Peter Järnstedt - Molokov
David Rix - Domaren - David har arbetat som skådespelare sedan 2001 och arbetar även som elevcoach på Antonskolan. Han är också författare, kompositör och frilansande artist. David har varit med i flera av Underhållningspatrullens uppsättningar sedan uppsättningen av Oliver!. Senast medverkade han som Pjuke och Orvar i
David Rix - Domaren
Irene Andersson - Ensemble - Detta är Irenes 12:e produktion på Kristianstads teater, senast medverkade hon i Bröderna Lejonhjärta i Underhållningspatrullens regi. Vanligen arbetar hon inom barn- och ungdomspsykiatrin. Favoritmusikal: Just nu - Chess. Drömroll: Donna i Mamma Mia. Okänd egenskap: En fena på att baka pajer! Favoritspel: Kubb, det står för en känsla av sommar, kämparanda och härliga skratt i goda vänners lag.
Irene Andersson - Ensemble
Lina Axerup - Ensemble - Lina har gått Musikteaterskolan i Bjärnum och har medverkat i musikaler som Little shop of horrors, Trollkarlen från Oz och Bröderna Lejonhjärta tillsammans med UnderhållningsPatrullen och varit med i Peter Pan på Kristianstad teater. Hon studerar nu vid gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Favoritmusikal: La cage aux folles. Drömroll: Tracy i Hairspray. Okänd egenskap: Är duktig på att virka. Favoritspel: Med andra ord för det är ett trevligt spel som många kan spela tillsammans.
Lina Axerup - Ensemble
Leo Carlsson - Ensemble - Leo har gått gymnasiet med teater- och musikinriktning och har tidigare medverkat i Underhållningspatrullens uppsättningar av Trollkarlen från Oz och Bröderna Lejonhjärta. Nu studerar han konst på en folkhögskola. Favoritmusikal: Rocky horror picture show. Drömroll: Dr Fran ´n Further eller konferencieren i Cabaret. Favoritspel: Cluedo
Leo Carlsson - Ensemble
Fredrik Davidsson - Ensemble - Fredrik har hållit på med teater sedan han var åtta år. Han har varit med i en del pjäs- och musikaluppsättning genom åren, bland annat UnderhållningsPatrullens uppsättning av Trollkarlen från Oz, Pipedream Productions musikal En Julsaga och den skotska teatergruppen Fear No Colour Theatre´s uppsättning av Sarah Kane´s 4.48 Psychosis. I nuläget är han aktiv inom Lunds Studentteater och medverkar i Pipedream Production. Till vardags studerar Fredrik kandidatprogrammet i Religion och Teologi på Lunds Universitetet och skriver sin kandidatuppsats. Favoritmusikal: Come From Away. Drömroll: Quasimodo från Hunchback of Notre Dame. Okänd egenskap: Jag har placeringen Keeper inom spelet Quidditch som jag spelade när jag bodde i Glasgow, Skottland. Favoritspel: Monopol, det växte jag upp med och det var ett sätt att få familjen att samlas.
Fredrik Davidsson - Ensemble
Joanna Ekdala Bergstrand - Ensemble - Joanna gjorde sin debut på scen när hon var fyra, då som clown. Som barn medverkade hon i talangtävlingar och hon fortsatte i samma bana genom att vara en del av musikaler och föreställningar. Hon har dansat sedan barnsben och har arbetat som danslärare. I dagsläget studerar hon genusvetenskap med juridisk inriktning och jobbar natt på ett äldreboende, men ibland kan man hitta henne på scen som singer/songwriter och som konferencier. Favoritmusikal: Chess, såklart! Drömroll: Någon som är modig, stark och en gnutta arrogant. Okänd egenskap: Jag är grym på att rappa. Favoritspel: Speak out. Varför? Har du testat? Gör det, och försök säga
Joanna Ekdala Bergstrand - Ensemble
Andrea Erfors - Ensemble - Andrea är utbildad på musikteaterskolan i Bjärnum och Performing arts school i Göteborg. Hon har sedan dess jobbat som Showartist för Sunwing flera säsonger och gjort roller som Demeter i Cats och Gertie Cummings i Oklahoma på Linneateatern. Andrea har även jobbat som regiassistent och medverkat i ensemblen i Sound of music på Linneateatern, sjunger hon med ett jazzband ibland samt jobbar som danslärare. Hon har precis tagit examen från Personalvetarprogrammet i Lund och jobbar nu med HR på IKEA. Favoritmusikal: Kristina från Duvemåla. Drömroll: Christine i Phantom of the Opera. Okänd egenskap: Har ett detaljerat episodiskt minne. Favoritspel: Kortspelet Plump eftersom jag tycker det är lite kul när andra plumpar, mindre kul när jag plumpar själv...
Andrea Erfors - Ensemble
Jenny Frisk - Ensemble - Jenny har studerat vid teaterlinjen på Christian 4:s gymnasium. Hon har medverkat i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Bröderna Lejonhjärta på Kristianstads Teater och medverkat i flera av amatörteaterföreningen Kuppmakarnas uppsättningar. När hon inte står på scen är Jenny arbetssökande och ständigt på jakt efter nya utmaningar. Favoritmusikal: Fantomen på Operan. Drömroll: Pippi Långstrump. Okänd egenskap: Jag kan spela fiol. Favoritspel och varför: Frågesport, jag älskar att få sätta mina kunskaper på prov.
Jenny Frisk - Ensemble
Amelie Haegeman - Ensemble - För UnderhållningsPatrullen har Amelie medverkat som ensemble i Little shop of horrors, spelat den elaka häxan från väst i Trollkarlen från Oz, och gestaltat Veder i Bröderna Lejonhjärta. Amelie har också spelat Undis och Turre i Ronja Rövardotter och Tingeling i Peter Pan på Kristianstad Teater. Till vardags arbetar hon som frilansande scenograf och som köksbiträde på Kulturkvarteret i Kristianstad. Favoritmusikal: Ringaren i Notre Dame och Something Rotten. Drömroll: Clopin (eller vem som helst) i Ringaren i Notre Dame eller Hedda Hopper i Chaplin the musical. Okänd egenskap: Är riktigt skicklig på att karva pumpor. Favoritspel: Med andra ord! Skrattar alltid så jag gråter när jag spelar detta spel.
Amelie Haegeman - Ensemble
Max Hansen - Ensemble - Max är en klassiskt skolad sångare som sjungit i körer och haft diverse solouppdrag sedan barnsben. Han har bland annat sjungit för musikdirektör Torbjörn Gustafsson och sångpedagog Ingrid Esbjörnsson. Just nu sjunger han i Trefaldighetskören Christianstad samt i Gustafssons Gossar.Max arbetar som chef för sammansättningsberedningen på Volvo Cars i Olofström. Favoritmusikal: Fantomen på Operan Drömroll: Måste ju bli Fantomen. Okänd egenskap: I så fall okänd även för mig... Favoritspel: Rumikub, både strategi och matematik, en ingenjörs dröm.
Max Hansen - Ensemble
Theo Hansén - Ensemble - Theo har medverkat i Sound of Music som Kurt 2011, som den lilla Jesus i Jesus Christ Superstar 2012, spelat John i Peter Pan 2015 och medverkat som ensemble i Trollkarlen från Oz och Bröderna Lejonhjärta. 2017 spelade han Jutis i Ronja Rövardotter. Theo har gått teaterkurser på Barbacka kulturhus sedan 2014, nu går han på Lunds Dans- och Musikalgymnasium. Favoritmusikal: Jesus Christ Superstar Drömroll: Jean Valjean i Les Miserable. Okänd egenskap: Jag kan klappa med en hand. Favoritspel: Monopol. För att jag alltid vinner.
Theo Hansén - Ensemble
Anna Jalking - Ensemble - Anna läste musikalinriktningen på Heleneholms Gymnasium. Hon har spelat nyårsrevyer i Svedala och barnteater på Barnens scen i Malmö. I Underhållningspatrullens regi har hon tidigare medverkat i Annie, Trollkarlen från Oz och Bröderna Lejonhjärta. Hon medverkade även i Ronja Rövardotter på Kristianstads teater. Anna arbetar vanligen som ordförande och projektsamordnare i SHEDO, som jobbar med psykisk hälsa. Favoritmusikal: Chess såklart. Drömroll: Mimi i Rent. Okänd egenskap: Minns i kläder! Vad jag än gjort eller var jag än varit så minns jag vad jag hade på mig. Om detta är för att jag är ytlig eller har ett speciellt minne är oklart... Favoritspel: Vill kunna svara schack, men måste lära mig det först, så då får jag svara Monopol. Mina bröder lärde mig att fuska snyggt så jag vinner alltid.
Anna Jalking - Ensemble
Vera Kronbäck - Ensemble - Vera har medverkat i UnderhållningsPatrullens uppsättningar flera gånger tidigare, då i Annie, Little shop of Horrors, Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta och som sångsolist i flera olika sammanhang. Hon läser nu på Lunds dans- och musikalgymnasium. Favoritmusikal: Billy Elliot och Fantomen på Operan Drömroll: Billy Elliot Okänd egenskap: Jag kan vifta på öronen. Favoritspel: Monopol, för att jag brukar vara väldigt bra på det spelet.
Vera Kronbäck - Ensemble
Andreas Lundström - Ensemble - Andreas började ta danslektioner vid 10-års ålder. Han har tidigare varit med i Vita Hästen, Sweet Charity, Skönheten & Odjuret, Sound of Music och Peter Pan på Kristianstads teater och har även jobbat mycket med Partyfabriken som serverade artist. Andreas har också medverkat i dansföreställningar och spelat revy. Senast kunde man se honom som drugan Candy i dragshowen Drag med Nicole & Candy under prideveckan i Kristianstad. Till vardags jobbar han som handläggare. Favoritmusikal: Mamma Mia Drömroll: Känns som att jag redan har fått spela min drömroll, jag spelade Tootles i musikalen Peter Pan. En roll som var fruktansvärt rolig att göra, då Tootles var rätt klumpig och lite efter alla andra var det en mycket komisk roll. Okänd egenskap: Är en jäkel på att att gå i högklackat. Favoritspel: Är inte så bra på spel, men äger faktiskt ett och det är Skibo. Perfekt att ha med sig när man är ute och reser.
Andreas Lundström - Ensemble
Linda Mårtensson - Ensemble - Linda har gått en artistutbildning på Musikteaterskolan i Bjärnum. När hon inte är på scen arbetar hon som montör för belysningsarmaturer på Ateljé Lyktan. Favoritmusikal: Wicked och Chess, båda innehåller fantastisk musik! Drömroll: Elphaba i Wicked Okänd egenskap:
Linda Mårtensson - Ensemble
Fanny Paulsson - Ensemble - Fanny är utbildad vid Musikteaterskolan i Bjärnum där hon gick deras förberedande artistutbildning. I juni månad examen från den treåriga utbildningen på Performing Arts School i Göteborg. Nu kan hon titulera sig som musikalartist. Hon har tidigare medverkat i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Cats, 2012, på Kristianstad Teater som rollen Exotica. Under sju somrar har hon även turnerat med Skånska Operan. Där har hon arbetat som produktionsassistent, sminkös/håruppsättare, påkläderska och de senaste två åren i ensemblen, då i Barberaren i Sevilla och Cosi fan tutte. Idag arbetar hon med olika konstnärliga uppdrag som dansare, sångerska, skådespelare och musikalartist. Favoritmusikal: Just nu är det Hamilton och Wicked. Drömroll: Nina i In the Heights, Esmeralda i Notre-Dam de Paris och Nala i The Lion King. Okej, måste nämna Elphaba i Wicked med. Okänd egenskap: Har gått på matchboxning i fem år och ska uppta det igen i höst. Favoritspel: Rappa Kalja. Hur kul är inte det att hitta på olika beskrivningar på ord man aldrig hört förut?
Fanny Paulsson - Ensemble
Astrid Persdotter - Ensemble - Astrid har i två år varit en del av musikalgruppen Flash på Kristianstads kommunala musikskola. Just nu gör hon praktik via Tekniksprånget, som är ett praktikprogram för de som läst natur/teknikinriktning i gymnasiet och är under 21 år. Favoritmusikal: Just nu är det Chess och Hamilton. Drömroll: Angelica eller Eliza Schuyler i Hamilton, eller Sophie i Mamma Mia. Okänd egenskap: Kan äta orimligt mycket glass utan att må illa. Favoritspel: Pictionary. Det är roligt att rita, gissa och tävla.
Astrid Persdotter - Ensemble
Tilda Sventorp - Ensemble - Tilda har studerat klassisk sång på Sankt Sigfrids folkhögskola och har tidigare medverkat i kommunala musikskolans musikalgrupp Flash i Kristianstad. Idag studerar hon till ämneslärare i klassisk sång vid Malmö musikhögskola. Favoritmusikal: Rent Drömroll: Kristina i Kristina från Duvemåla. Okänd egenskap: Blir otroligt rastlös när jag är ledig. Favoritspel: Rita och gissa, usel på att rita så blir ofta många roliga missförstånd.
Tilda Sventorp - Ensemble
Mikael Wesslund - Ensemble - Mikael är utbildad musiklärare på Malmö musikhögskola och arbetar nu som musiklärare på en mellan- och högstadieskola. På musikhögskolan fördjupade han sig inom kördirigering och studerade en termin på Royal Northern College of Music i Manchester. Han var också konferencier på riksfinalen av SMASK, en musiktävling för Sveriges musikhögskolor. Tidigare studerade han gospelmusik på Glimåkra folkhögskola. Idag är han tenor i gospelgruppen Asante. Han var även aktiv i uruppförandet av musikalen Förvandlingen, baserad på Kafkas novell med samma namn. Favoritmusikal: Les Misérables Drömroll: Elder Kevin Price i The Book of Mormon Okänd egenskap: Har kört stand up ett par gånger. Favoritspel: 7 Wonders, Magic the Gathering, Zombicide med flera!
Mikael Wesslund - Ensemble
Maja Gustavsson - Mischa - Maja har tidigare varit med i Underhållningspatrullens uppsättning av Trollkarlen från Oz och Bröderna Lejonhjärta. Hon har även varit med i Emil Sigfridssons musikaler Dracula och nu senast Ronja Rövardotter. Hon sjunger i kör, går i dramagrupp och spelar bowling på fritiden. Maja går i klass 5 på Östraby skola utanför Hörby. Favoritmusikal: Mamma Mia. Drömrollen: Sophie i Mamma Mia. Okänd egenskap: Maja gillar att vara med i köket och är duktig på att hjälpa till med matlagning. Favoritspel: Sequence är just nu favoritspelet. Det kan alla vara med på, barn som vuxen.
Maja Gustavsson - Mischa
Oscar Persson - Mischa - Oskar har tidigare varit med i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter på Kristianstads Teater. Han går i 5:e klass på Slättängskolan. Favoritmusikal: Bröderna Lejonhjärta Drömroll: Skorpan Okänd egenskap: Kan göra konstiga rörelser med ögonen Favoritspel: Monopol, för att det är kul när man lyckas göra bra affärer.
Oscar Persson - Mischa
Alice Hansen - Ung Florence - Alice gjorde sin teaterdebut som Rumpnisse i Ronja Rövardotter i våras. Hon har tidigare sjungit i Kristianstad Musikskolas kör Da Capo. Alice går i 2:e klass och på fritiden tränar hon Cheerleading i Kristianstad Starlight Cheer. Favoritmusikal: Ronja Rövardotter Drömroll: Ronja Okänd egenskap: Kan slicka sig på nästippen Favoritspel: Fyra i rad för att man tränar hjärnan.
Alice Hansen - Ung Florence
Linnea Sjöstrand - Ung Florence - Linnéa har tidigare spelat rumpnisse i Ronja Rövardotter. Hon går i första klass på Yngsjö skola. Favoritmusikal: Bröderna Lejonhjärta Drömroll: Florence Vaszi Okänd egenskap: Är vig som en katt. Favoritspel och varför: Plockepinn, det går fort och är roligt!
Linnea Sjöstrand - Ung Florence
Jacob Andersson - Kör - Jacob deltog i Underhållningspatrullens uppsättning av Bröderna Lejonhjärta på Kristianstad Teater hösten 2016. Han har även gått en teaterkurs på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad. Han har just börjat studera på Lunds Dans- och musikalgymnasium. Favoritmusikal: Har så många favoriter, men har blivit mer och mer kär i Chess, så just nu är det Chess. Drömroll: Jag har nog ingen speciell drömroll, mer en dröm att få medverka i en stor musikal, kanske på West End eller Broadway en dag. Okänd egenskap: Jag är en mästare på att äta choklad. Favoritspel: Jag älskar Monopol för att man kan sitta i flera timmar med det innan det är slut.
Jacob Andersson - Kör
Johanna Axerup - Kör - Johanna är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola och har gått programmet Teaterns teori och praktik på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har tidigare medverkat i musikalen La Cage aux Folles i Malmö och spelat Betty Lundberg i Lundbergs Korsettfabrik och Tora Borg i Fars Lilla Tös. Johanna turnerar också runt på skolor med monologföreställningen Rädda Molly/Rädda Vilda. Förra hösten medverkade hon i Underhållningspatrullens uppsättning av Bröderna Lejonhjärta. Johanna driver produktionsbolaget Axerup Production där hon jobbar som producent och skådespelare och arbetar dessutom som musiklärare på mellanstadiet. Favoritmusikal: Sound of Music. Drömroll: Blanche DuBois i Linje Lusta. Okänd egenskap: Bra på att improvisera. Favoritspel och varför: Åsnespelet eftersom jag har underbara minnen av min morfar från när vi spelade det när jag var barn.
Johanna Axerup - Kör
Ola Gunnarsson - Kör - Ola har medverkat som körsångare i hyllningsföreställningen B&B Tribute (2015) och i bakgrundskören i Vinterkonsert på Hovdala (2015). Han spelade i dansband under mitten av 90-talet. Idag sjunger han basstämma i Hässleholms kyrkas vokalensemble. Till vardags arbetar han som IKT-pedagog/-strateg i Hässleholms kommun. Favoritmusikal: Chess och The Phantom of the Opera delar första platsen! Drömroll: Att få medverka och bjuda på underhållning i olika sammanhang har nog alltid varit drömmen inom teater och musik, inte någon speciell roll. Så just nu lever jag verkligen drömmen! Okänd egenskap: Bra på att lura andra... hehe... Favoritspel: Julklappsspelet eftersom det får hämningarna att släppa och deltagarna börjar visa sitt rätta jag.
Ola Gunnarsson - Kör
Teija Hedin - Kör - Teija har tidigare jobbat med musikalen Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern i Helsingfors och på Cirkus i Stockholm. Hon är utbildad på Musikhögskolan i Malmö och jobbar som musiklärare. Favoritmusikal: Kristina från Duvemåla Drömroll: Kristina Okänd egenskap: Kan cykla med två sparkcyklar samtidigt. Favoritspel. Monopol, för att de små husen är söta och roliga.
Teija Hedin - Kör
Josefine Holmqvist - Kör - På gymnasiet gick Josefine i musikklass, efter det studerade hon show och musikal på Markaryds folkhögskola, gick en ettårig artistutbildning på Musikteaterskolan i Bjärnum och tre år på Performing Arts School i Göteborg. Hon har medverkat i Peter Pan och Ronja Rövardotter på Kristianstads teater samt arbetat med underhållningsföretaget Partyfabriken. I nuläget skolar hon om till förskolelärare på högskolan i Kristianstad. Favoritmusikal: Kristina från Duvemåla. Drömroll: Tracy i Hairspray. Okänd egenskap: Jag räknar alla trappsteg i alla trappor jag går i, varje gång. Favoritspel:
Josefine Holmqvist - Kör
Josef Isaksson - Kör - Josef har gått det estetiska programmet, teaterlinjen, på C4-gymnasiet. Han har varit med i musikskolans musikalgrupp Flash där de satt upp Hairspray, Little Shop of Horrors, Fame och Grease. Med Underhållningspatrullen har han varit en del av ensemblen i Annie och Little Shop of Horrors. Han har även medverkat i Ronja Rövardotter på Kristianstads teater. Idag pluggar han finsnickeri i Kristianstad. Favoritmusikal: Hair Drömroll: Judas i Jesus Christ Superstar Okänd egenskap: Kan vända pannkakor i luften. Favoritspel: Monopol, för det är kul att bygga upp ett eget litet imperium för en stund.
Josef Isaksson - Kör
Rebecca Kvist - Kör - Rebecca gjorde sin musikaliska debut som Gretl i ett utdrag ur Sound of Music med Hässleholms Operettförening, och medverkade därefter i två musikaler på Kristianstad Teater i Björn Forsbergs regi. Hon fick rollen som Märta i Sound of Music 2000 och barn i My Fair Lady 2001. Rebecca har sjungit i kör sedan hon var 10 år gammal och just nu i Hässleholms kyrkas Vocalensemble. Hon sjunger även i mindre ensembler i olika sammanhang och som solist på dop, bröllop och begravningar. Till vardags arbetar hon som lagerchef. Favoritmusikal: Chess Drömroll: Har ingen drömroll, men sedan jag såg Chess första gången så har det varit en dröm att få medverka i den musikalen. Okänd egenskap: Kommer ihåg andras födelsedagar utan att anteckna datumen. Favoritspel: Jag spelar helst något musikspel för då förlorar jag sällan.
Rebecca Kvist - Kör
Sandra Lindblom - Kör - Sandra har läst vid teaterlinjen på Markaryds folkhögskola och gått två år på Kulturamas vuxenutbildning med inriktning musikalartist. Normalt jobbar hon som aktivitetsvärd på Kolmårdens djurpark. Favoritmusikal: Rebecca och Kristina från Duvemåla. Drömroll: Eliza Dolittle från My fair lady. Okänd egenskap: Är en hejare på att baka glutenfria muffins. Favoritspel: Kortspel. Det är varierande och det slår aldrig fel med ett parti kort i gott sällskap.
Sandra Lindblom - Kör
Cecilia Nilsson - Kör - Cecilia har med TonTeatern medverkat i Evita, Chicago, Oliver, La Cage aux Folles samt olika musikalshower. Hon har även medverkat i Carmen med Skånska Operan och Trollkarlen från Oz med Underhållningspatrullen. Idag jobbar hon i familjeföretaget N Nilsson Fiolbyggare. Favoritmusikal: Jag älskar musikaler men kan omöjligt utse en absolut favorit. Drömroll: Elphaba i Wicked Favoritspel: Candy Crush för att jag är bäst på det.
Cecilia Nilsson - Kör
Louise Persson - Kör - Louise är en ny talang som gör oss sällskap i höst. Hon jobbar vanligtvis som sjukgymnast inom LSS. Favoritmusikal: Chess Drömroll: Om jag hade haft en smula mer talang skulle jag säga Glinda i Wicked. Okänd egenskap: Är extremt ordningsam men döljer det tyvärr väldigt väl. Favoritspel: Kortspel - oanade möjligheter, minimala förberedelser och får plats i en ficka.
Louise Persson - Kör
Sofia Samuelsson - Kör - Sofia började med musikteater då hon som 17-åring gick med i Hässleholms Operettförening. Hon har genom åren medverkat i flertalet musikalproduktioner i Hässleholm och Kristianstad. På Kristianstad Teater sågs hon senast 2014, då som vampyrkvinna i Dracula. Sofia anlitas för att sjunga på konserter och shower samt som solist vid dop och bröllop. Hon sjunger i Hässleholms kyrkas vokalensemble. Sofia arbetar som socialrådgivare med föräldraskapsstöd. Favoritmusikal: Före det att vi började repetera Chess skulle jag svarat Les Misérables, nu har jag ändrat mig... Drömroll: Ingen särskild faktiskt! Okänd egenskap: Enligt ena dottern är jag
Sofia Samuelsson - Kör
Thomas Van Hare - Kör - Thomas har tidigare sjungit i kör tillsammans med symfoniorkestrar. Han arbetar som försvars- och säkerhetsproffs i Vita Huset i USA, som sök- och räddningspilot, är flygbolagsdelägare, grafisk formgivare och konstnär. Favoritmusikal: Mamma Mia!. Drömroll: Att spela en del av den banbrytande piloten, Louis Blériot, i en film om sitt flyg över Engelska kanalen 1909. Okänd egenskap: Expertinstruktör med medeltida långt svärd. Favoritspel: Hnefatafl - vikingaspelet som många anser inspirerade det moderna spelet schack.
Thomas Van Hare - Kör
Isabella Walter - Kör - Tidigare har Isabella varit körledare, sångcoach, manusförfattare och regissör för Kalmarspexarna i Lund. Idag arbetar hon som vårdbiträde. Favoritmusikal: Chess och Kristina från Duvemåla Drömroll: Florens i Chess. Okänd egenskap: Utbildad arkeolog. Favoritspel: Schack eftersom man mentalt måste sätta sig i sin motspelares situation för att få övertaget.
Isabella Walter - Kör
Adrian Öjvidsson - Kör - Adrian har som barn gått i cirkusskola och medverkat i ett antal skolteatrar. Nu går han i 2:an på Christian den IV:s skola. Favoritmusikal: Skönheten & Odjuret och Cabaret. Drömroll: Emcee från Cabaret. Okänd egenskap: Är imitatör och dräktmakare. Favoritspel: Vågar man säga annat än Schack?
Adrian Öjvidsson - Kör
Nils-Petter Ankarblom - Kapellmästare - Nils-Petter är verksam kompositör, arrangör och dirigent, utbildad på Musikhögskolan i Malmö. Han är musikaliskt ansvarig för Lovewell Institute for the Creative Arts där han lett mer än 30 musikaler. Han dirigerade Tuck Everlasting på Broadway, New York och har även arbetat med produktioner som Sunday In The Park With George, Krampus (musik och text), Fugitive Songs på Short North Stage, Columbus, Ohio, Play It By Heart i Dayton, Ohio. Tuck Everlasting på Alliance Theater, Atlanta, Georgia. Favoritmusikal: The Phantom of the Opera som jag såg som 10-åring och som gjorde att jag blev fast i musikalernas värld. Drömroll: Den har jag redan - pappa till Aggie, 1 år. Okänd egenskap: Somnar rekordsnabbt. Favoritspel: Schack såklart. Eftertänksamheten - det strategiska älskar jag!
Nils-Petter Ankarblom - Kapellmästare
Thomas Bay - Alternerande kapellmästare - Thomas arbetar som pianist, kapellmästare, sångare och översättare. Han är utbildad på Den Danske Scenekunstskole, Fredericia och Mountview, London. Han har arbetat som pianist och kapellmästare i Skandinavien och England, senast bl.a. i Spamalot i Tivoli och Ringaren i Notre Dame på Kungliga Teatern i Köpenhamn. Som sångare har han medverkat i exempelvis Beuaty & the Beast (Det Ny Teater), Hair (Åbo Svenska Teater) och Sunset Boulevard (Göteborgsoperan). Favoritmusikal: Miss Saigon (inte för att den är bäst – men det var den som gjorde att jag som ung valde denna väg). Drömroll: Allt med underhållning och djup. Okänd egenskap: Kan äta 1 kg godis utan att få ont i magen. Favoritspel och varför: Monkey Island – ren nostalgi
Thomas Bay - Alternerande kapellmästare
Andreas Tillborg - Keyboard 2 - Andreas är utbildad lärare i instrumental/ensemble med inriktning arrangering/komposition vid Musikhögskolan i Malmö. Han arbetar idag som musiklärare, musiker och tonsättare. Favoritmusikal: Kristina från Duvemåla. Okänd egenskap: Har bra tidsuppfattning. Favoritspel: Pictionary, för att jag ritar uselt.
Andreas Tillborg - Keyboard 2
Jonas Svensson - Keyboard 3 - Sedan 2007 har Jonas har varit kapellmästare för 18 musikaler på Kristianstad teater, bland annat Cats, Rent, Skönheten och Odjuret och Annie. Han är verksam som kyrkomusiker i Vä pastorat, är köransvarig och arbetar som instuderare. Favoritmusical: Chess och Kristina från Duvemåla. Drömroll: Jag trivs bra i orkesterdiket. Okänd egenskap: hyfsad pastakock. Favoritspel: Kasta gris för det är helt oförutsägbart.
Jonas Svensson - Keyboard 3
Pella Holmberg - Gitarr - Pelle undervisar i elgitarr, ensemble och annat på Musikhögskolan i Malmö. Han leder sin egna grupp PHG som gjort åtskilliga turnéer, senast tillsammans med Georg Wadenius. Pelle har jobbat med de flesta av Sveriges artister och är kapellmästare tillika gitarrist i Lagaylia Fraziers band. Sist han var med i underhållningspatrullens regi var det i uppsättningen av Little Shop of Horrors. Favoritmusikal: Hair Drömroll: Musikalen om Jimi Hendrix Okänd egenskap: Var en framgångsrik brottare i yngre år. Favoritspel: Spela gitarr så klart, det roligaste jag vet!
Pella Holmberg - Gitarr
Marcus Anderberg - Elbas och kontrabas - Marcus har både gått på folkhögskola och läst musik och läst vid musikhögskolan. Han är musiker till vardags och arbetar som säljare i Malmö Musikaffär. Favoritmusikal: Fantomen på Operan Drömroll: Fantomen Okänd egenskap: Kan inte se 3D. Favoritspel: Monopol, för att det är så himla spännande.
Marcus Anderberg - Elbas och kontrabas
David Hahne - Trummor - David är utbildad på Musikhögskolan i Malmö. Han har tidigare varit en del av orkestern vid UnderhållningsPatrullens uppsättningar på Kristianstads teater. Till vardags arbetar han som Slagverkslärare på musikskolan i Kristianstad och frilansar som musiker. Favoritmusikal: Jesus Christ Superstar Okänd egenskap: Har ovanlig kontroll över mina ögonbryn. Favoritspel: Golf! Världens roligaste och mest frustrerande spel som kan utövas av alla oavsett ålder.
David Hahne - Trummor
Lukas Elgmo - Percussion - Lukas är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och hoppade ner i orkesterdiket på Kristianstad Teater under Tarzan 2008 och har suttit fast där sedan dess. Han har även bearbetat musiken till flertalet av UnderhållningsPatrullens uppsättningar. Lukas spelar, skriver, arrangerar och undervisar i musik. Favoritmusikal: Wicked. Drömroll: Drum roll. Okänd egenskap: Kan blåsa ut rök genom ögonen. Favoritspel och varför: Just nu är det Bamsememory för att jag alltid vinner stort mot min tvååring. Annars är det golf såklart.
Lukas Elgmo - Percussion
Agata Tucholka - Flöjt och piccola  - Agata har utbildat sig i Poznan i Polen, i Malmö och i Hartford (USA). Samtidigt som hon studerade spelade hon med många orkestrar och kammarmusikensembler i Polen, Sverige och i USA, exempelvis Poznan Opera Symfoniorkester, Collegium F Orkester, L’Autunno Orkester och Helsingborgs Symfoniorkester. Agata var en del av kvintetten No Strings Attached som var baserad vid Musikhögskolan i Malmö, de turnerade i Danmark, Sverige, Polen samt i Tyskland. Sedan januari bor hon i Malmö där hon frilansar och undervisar.
Agata Tucholka - Flöjt och piccola
Hanna Remle - Oboe och engelskt horn - Hanna har studerat vid Lunnevads Folkhögskola och Musikhögskolan Malmö. Hon har även varit med i Arméns Musikkår. Hanna arbetar som frilansande musiker till vardags. Favoritmusikal: Book of Mormon Drömroll: Rizzo i Grease Okänd egenskap: Jag är en expert på Paint. Favoritspel och varför: Yatzy, den strategiska utmaningen.
Hanna Remle - Oboe och engelskt horn
Peter Wilgotsson - Klarinett och basklarinett - Peter är musiker och solist med en utbildning från bland annat Musikhögskolan i Malmö. Favoritmusikal: Den som är aktuell för stunden. Drömroll: Prins Calaf. Okänd egenskap: Spela Didgeridoo. Favoritspel: Saxofonspel! (alla borde spela saxofon!)
Peter Wilgotsson - Klarinett och basklarinett
Rebecca Serrander - Klarinett och basklarinett - Rebecca har studerat på musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö, varav ett halvårs utbyte var vid Oslo Musikkhøgskole. Hon har spelat med exempelvis Malmö Symfoniorkester, Helsingborgs symfoniorkester, Marinens musikkår, Lundalands filharmoniska orkester och medverkat vid några av Opera på Skärets uppsättningar i Kopparberg. Rebecca spelar också med en blåskvintett i Köpenhamn vid namn Nordvind. Favoritmusikal: Kristina från Duvemåla och såklart Chess. Drömroll: Allt inom kammarmusik! Samspel är det roligaste som finns. Oväntad egenskap: Älskar handarbete och har stickat flera tröjor. Favoritspel: Twister. Fungerar utmärkt som isbrytare på festen och det är omöjligt att inte skratta när man hamnar i märkliga positioner.
Rebecca Serrander - Klarinett och basklarinett
Karin Brodin - Horn - Karin har en masterexamen i klassisk musik från musikhögskolan i Malmö. Hon arbetar som frilanshornist med Malmö som bas. Favoritmusikal: Fantomen på operan och Kristina från Duvemåla. Drömroll: Den hornist som får spela solot i Kristina från Duvemåla. Okänd egenskap: Oväntat bra på att spela vattenslang. Favoritspel: Från A till Ö.
Karin Brodin - Horn
Anna Petersson - Horn - Anna har sin utbildning från landstingets högre musikskola. Hon studerade vid Musikerlinjen på Musikhögskolan i Malmö mellan 1989-1995. Anna arbetade som orkestermusiker på Göteborgsoperan mellan 1994-1996. Sedan 16 år tillbaka arbetar Anna som kyrkvaktmästare i Tyringe, och hon har nyss påbörjat sina studier till entreprenadingenjör. Favoritmusikal: Kristina från Duvemåla. Favoritspel: TP, för att man lär sig nya saker.
Anna Petersson - Horn
Niklas Fredin - Trumpet - Niklas har sin utbildning från Malmös musikhögskolan och har tidigare spelat många musikaler, såsom Cats, I hetaste laget, Spamalot, West side story, Hair, Sällskapsresan, Sound of music, och ännu fler på Nöjesteatern i Malmö. Han jobbar som frilansmusiker. Favoritmusikal: West Side Story Drömroll: Jesus i Jesus Christ Superstar Okänd egenskap: Gillar lösgodis Favoritspel: Monopol, för att jag alltid vinner!
Niklas Fredin - Trumpet
David Strömberg - Trombon, bastrombon och tuba - David påbörjade sin utbildning till musiker med musikstudier vid Södra Latins gymnasium, och gick sedan vidare till Birkagårdens folkhögskola, Ingesunds folkhögskola och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han har faktiskt även medverkat på scen i en nerkortad version av Purcells En midsommarnattsdröm, där han spelade Poetens undermedvetna. Dock var det trombonen som fick ta ton även här, och inte han. Idag är han musiklärarstudent vid Musikhögskolan i Malmö och han inriktar sig på klassisk trombon och arrangering och komposition. Favoritmusikal: Just nu är det Chess förstås! Drömroll/musikalisk uppgift: Om jag vore bas (och sångare) hade jag velat göra Kaiafas i Jesus Christ Superstar. Okänd egenskap: Är svag för melankolisk och mörk musik. Favoritspel: Det finns så många bra sällskapsspel. Tror det beror lite på sällskap och situation. Men jag har generellt en förkärlek för spel med fina illustrationer.
David Strömberg - Trombon, bastrombon och tuba

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå