Följ oss             Nyhetsbrev

Alice i Underlandet

Höstens föreställning av Alice i Underlandet är flyttad till hösten 2021!

Efter de senaste årens succéer med CHESS, Singin in the rain och Guys and Dolls tar vi oss nästa år an ett fantastiskt äventyr.

Ända sedan den första boken om Alice kom 1865 av Lewis Carroll har vi fascinerats av hennes äventyr i det märkliga och slumpartade Underlandet. Det är en trollbindande värld hon ramlar ner i, en värld där drömmens logik råder. Lika länge som vi fått ta del av Alice olika möten, lika länge har vi roat oss med att tolka vad allt betyder. En metafor över det politiska tillståndet? Parodiska porträtt av människor i vår omgivning? En färgstark illustration över en flickas resa från ett naivt och lite bortskämt barn till en mer insiktsfull ung dam? Eller är det bara en lek med associationer och fantasi?

Vi kommer att erbjuda er en storlagen feelgood-show där glädjen blir ledstjärnan och kärleken till teater vår kompromisslösa inspiration. Med medryckande melodier blir det en färgsprakande och fartfylld föreställning med massor av dans, sång och musik. Vår stora ensemble kommer bjuda på storslagna shownummer och livfulla scener i en scenografi som förflyttar oss till en magisk värld.

I den nyskrivna musikalen ”Alice i Underlandet”, med musik och texter av Janet Yates Vogt och Mark Friedman som har Norden premiär! med UnderhållningsPatrullen hösten 2020, finns alla de ingredienserna med som vi förknippar med berättelsen; De drömlika scenerna, med sin absurda dialog och osannolika karaktärer, det galna loppet - där ingen riktigt vet varför de springer eller hur man vinner- och ett riggat krocket-spel ingen kan vinna utom Drottningen. Och ALLA de berömda karaktärerna är med; den tokige Hattmakaren med sina ologiska samtal och en gåtfulle Kålmasken, de identiska syskonen Tweedelidee och Tweedelidum, den falska sköldpaddan och sömniga musen. För att inte tala om den helgalna Drottningen!

Vi kommer att bjuda på vår egen tolkning av figurerna och låta skaparglädjen få stort svängrum i kostymer och scenografi. Hela vårt team av erfarna medarbetare har lagt in en extra växel och tänker inte spara på krutet. Liksom Skönheten och odjuret och Matilda är detta en färgsprakande och underhållande musikal för alla åldrar.

Teaterförlag: Nordiska ApS - Köpenhamn

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå