Följ oss             Nyhetsbrev

”Guys and dolls” roar och berör - KB Johan Bentzel

"Med ”Guys and dolls” har Underhållningspatrullen förärat Kristianstad med ytterligare en uppsättning som är en fröjd för alla sinnen. ”Underhållningspatrullen presenterar lite stolt” står det på programbladet. De kan gott vara mycket stolta. I ”Guys and dolls” smälter artistprestationer, musik, texter, dekor, ljus och alla andra beståndsdelar ihop till en ljuvlig helhet. Jag sitter med ett konstant leende på läpparna. ”Guys and dolls” är precis som Underhållningspatrullens många tidigare uppsättningar en välkänd musikal av klassiskt snitt, som de sätter sin egen prägel på. Och vilken prägel sedan!"
" Men allra bäst är kemin mellan frälsningssoldaten Sarah Brown och storspelaren Sky Masterson, i Karoline Dons respektive Erik Espinozas gestalt. ”Guys and dolls” är en lättsmält feelgoodmusikal, avsedd att få publiken att dra på smilbanden, men dessa två lyckas också beröra på djupet. De blir föreställningens klarast lysande stjärnor. I synnerhet Karoline Dons imponerar med osviklig tajming i både sång och komik. Att hon bara är praktikant är svårt att förstå. Hon känns redan som ett helgjutet proffs. En annan som berör och roar på djupet är Ingmar Jonson som Arvide Abernathy, som får sitt eget bejublade sångnummer i ”Men mest av allt”. Annars är det David Rix som Tipp-Topp Johnson som stjäler varenda scen han medverkar i, med en mimik som är som en sällsam korsning mellan Stan Laurel (Halvan), Buster Keaton och den svenske komikern Per Andersson. Han får också ett pluspoäng för sin klingande skånska. När han tar ton i ”Sitt ner i båten” vill man inget hellre än att ställa sig upp."
Läs hela recensionen här: http://www.kristianstadsbladet.se/noje/guys-and-dolls-roar-och-beror/?fbclid=IwAR2FrhS7tuJKpoaPDNl15KAXKHQlTyCVqUdFtEnr5qrV2rH25qB4nJeMVxo

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå