Följ oss             Nyhetsbrev

Grease

Underhållningspatrullen presenterar lite stolt musikalen Grease!
Kärlek, vänskap och drömmar. Svek, mobbing och besvikelser. Det är inte en dramaserie på SVT.
Inte heller en såpa på Tv 5. Det är Grease!

Manus, musik och sångtexter av: Jim Jacobs och Warren Casey.

I rollerna:

Sandy - Nora Aurdal
Danny - Simon Oscarsson
Rizzo- Sofia Wikström
Kenickie - Jakob Wallgård

Sonny - John Michael Johansson
Doody - Theo Hansen
Roger - Josef Isaksson
Eugene - Gabriel Nilsson

Marty - Polly Ericsson
Frenchy - Siri Amundsen
Jan - Josefin Pettersson
Patty - Matilda Bodén

Cha-Cha - Sara Hansen
Mary-Lou - Ronja Sjöstrand
Rektorn/tonårsängeln - Anna Jalking
Vince Fontaine - Max Hansen

Ensemble:
Ella Andersson Bessman
Glenn Björkman
Axel Bodelsson
My Burton
Leo Carlsson
Tilde Heij
Tilda Lundin
Ellen Modig
Tova Narling
Texas Nilsson
Agnes Regnér
Kelvin Selva

Kristianstad Teater. Spelperiod: 21 sep- 17 nov 2024.

För att köpa biljetter tryck HÄR!

Nora Aurdal

Sandy

Nora Aurdal är 25 år och är född och uppvuxen på västkusten av Norge. Hon har ägnat stora delar av sitt liv till sång, musik och dans och drömmen om musikal kom tidigt i livet. Hon har studerat på operalinjen på den yrkesförberedande folkhögskolan Toneheim i Norge, och började på musikteaterprogrammet på Høyskolen Kristiania i Oslo innan hon flyttade till Göteborg för att börja kandidatprogrammet i musikal vid Högskolan för Scen och Musik (HSM). Under sina ungdomsår tog hon del i flera föreställningar på Opera Nordfjord som ”Sound of Music” och ”Hoffmanns Äventyr”. 2019 deltog hon i ”The Voice Norge” där hon gick till livesändningarna. 2023 spelade Nora rollen som April i musikalen Company på HSM samt våren 2024 i rollen som Diana i musikalen Next to Normal, också på HSM. GREASE på Kristianstad teater kommer att bli hennes första professionella möte med den svenska musikalbranschen.

Simon Oscarsson

Danny

Simon är utbildad vid Balettakademin Göteborgs musikalutbildning.
Efter examen jobbade han en säsong på Astrid Lindgrens Värld som Lill-klippen i sagan om Ronja Rövardotter. Därefter har han spelat Tony Elliot i "Billy Elliot" på Säffle operan, Mark i Stockholm Stadsteaters uppsättning av "A Chorus Line", Hugo Klang i Bruksspelet i Klippan och Alvar i "Alla skriker ingen hör" på Kulturhuset Spira.
Nyligen har man kunnat se Simon som Lord Redmoore i pjäsen "Lord Redmoore "med Teateri. Men även som Roger Davis i "Rent" på Malmö Live.

Grease blir debut för Simon både på Kristianstads teater men även tillsammans med Underhållningspatrullen.

Sofia Wikström

Rizzo

Sofia är född och uppvuxen i Stockholm. Hon har utbildat sig på Balettakademien i Stockholm och på Högskolan för scen och musik (HSM) i Göteborg.
I slutproduktion på Högskolan för scen och musik spelade Sofia Häxan i "Into the woods" (våren 2023), som Ola Hörlingregisserade. Sofia gjorde sin praktik på Säffleoperan i deras uppsättning av "Så som i himmelen" som US (under study) till Lena (hösten 2022).
Hösten 2023 spelade Sofia Ena i den nyskrivna musikalen "Alla skriker, ingen hör"på Kulturhuset Spira i Jönköping. Rollen som Rizzo i Grease blir Sofias första möte med Kristianstads teater.

Jakob Wallgård

Kenickie

Jakob Wallgård är utbildad vid Stockholms musikalartist utbildning (SMU) och tog sin examen 2021.
Senast kunde vi se honom spela i Rockmusikalen NOICE i både i Stockholm och Malmö.
Utöver att arbeta som musikalaartist frilansar han som musiker och har medverkat i drös olika musikaler och event sammanhang. Jakobs medverkan i Grease blir hans första möte med Kristianstads teater.

Anna Jalkling - Rektorn/tonårsängeln

Anna är uppvuxen i malmö och bor nu på landet utanför vinslöv med sin familj. Anna jobbar som projektsamordnare i en förening som arbetar med psykisk ohälsa. Sång, musik och dans har alltid varit en stor del av hennes liv. I UnderhållningsPatrullens regi har hon tidigare medverkat i Annie, Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, Chess på svenska, Alice i Underlandet och My fair lady.

Josefin Pettersson - Jan

Josefine är 19 år och har precis tagit studenten från Malmö Latinskola där hon studerade Estetiska programmet med musikalfördjupning. Hon har sjungit och dansat sedan ung ålder och har i samband med detta framträtt på b.la Malmö Live, Malmö Opera och Malmö Arena. Hon har tidigare medverkat i Eslövsrevyn, diverse dansföreställningar, konserter och olika TV- produktioner. Förra hösten medverkade hon i Undehållningspatrullens uppsättning av My Fair Lady och i våras spelade hon huvudrollen som Elle Woods i Malmö Latinskolas uppsättning av musikalen Legally Blonde. Nu ser hon fram emot en fartfylld höst med Grease!

Theo Hansen - Doody

Theo har medverkar i UnderhållningsPatrullens Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, School of Rock och CHESS på svenska och hos Emil Sigfridsson har medverkat i bl a Sound of Music, Jesus Christ Superstar, We will rock you och Peter Pan. Theo har gått musikalutbildningen på Lunds dans- och musikalgymnasium och på Östra Grevie Folkhögskola.

Josef Isaksson - Roger

Josef har gått på teaterlinjen på C4-gymnasiet samt studerat dans och musikal i två år på Löftadalens folkhögskola. Han har under tio års tid medverkat i olika uppsättningar på Kristianstads Teater med bl a Underhållningspatrullens School of Rock, Alice i Underlandet, Singin´in the Rain och nu senast My Fair Lady. Hos Emil Sigfridsson medverkade han senast i The Phantom of the Opera. Josef bor ett stenkast från teatern och arbetar som boendestödjare inom omsorgen i Kristianstad.

Sara Hansen - Cha-Cha

Sara är utbildad dansare vid Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare medverkat i UnderhållningsPatrullens produktioner My Fair Lady, School of Rock (Mrs. Mooneyham) och Alice i Underlandet (Cheshire- katten). Hon har nyligen gjort en Tysklands-turné som dansare i operan Aida - Das Arena Opern Spektakel. Under 2024 kommer hon även arbeta som skådespelare på Funnys Äventyr och i sagolandet Trolska Skogen.

Max Hansen - Vince Fontaine

Max började spela teater redan i högstadiet men valde att lägga det åt sidan till förmån för musiken. För ett par år sedan återfann han teatern och har sedan dess stått på scen i Kristianstad och bidragit med allt från större roller och solosång till ensemble i bl a Alice i underlandet, Chess på svenska, Singin ́in the Rain, Guys and dolls, School of Rock och nu senaste My Fair Lady. När han inte står på scen arbetar han med produktionsteknik på Volvo Cars komponentfabrik i Olofström.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå