Följ oss             Nyhetsbrev

School of Rock audition

Hösten 2022 kommer Underhållningspatrullen sätta upp musikalen "School of Rock" på Kristianstads Teater.

Därför söker vi nu med ljus och lykta efter duktiga barn & ungdomar mellan 9-15 år som spelar och/eller sjunger samt gillar att stå på en teaterscen.

Vi ber er som är intresserade av att medverka att maila oss en kort presentation av er själva samt en videoklipp på ca 30-60 sek där ni visar vad ni kan inom respektive genrer. Antingen att ni sjunger eller att ni spelar något av instrumenten elgitarr, keyboard, trummor eller bas. Om du spelar något annat instrument skriv det gärna i din presentation.
Maila din ansökan till info@underhallningspatrullen.se , eller hör av dig om du har frågor.

Vi kommer med urval av de videoklipp som vi fått in hålla en audition i början av nästa år där vi träffar er på riktigt.

Föreställningen kommer att ges 23 sep – 20 nov 2022. Totalt 33 föreställningar som delas upp mellan två barnlag så varje barn gör ca 16 föreställningar. Repperioden är 13 aug-22 sep, måndag-tisdag 18.00-20.00 samt lördagar och söndagar 10.00-16.00. Vi kommer även att repetera en gång i veckan under våren för vissa av barnen enligt överenskommelse.

Här följer en lista på de olika barnrollerna, vissa av rollerna kan vi komma att ändra kön på så fäst inte alltför stor vikt på att det står att rollen är en tjej eller kille.

Summer (Manager & Sång) Summer är en högpresterande tjej som hatar nonsens. Inledningsvis föraktar hon absolut Dewey, men kommer att älska bandet – eller kanske kraften som kommer med det – och är villig att göra vad som helst för att se det uppnås. Summer är en av de smartaste eleverna på Horace Green, vilket framgår av det faktum att hon har betydligt fler guldstjärnor på prestationstavlan än någon av hennes jämnåriga. Genom hela showen, är hon övertygad om att vinst i "Battle of the Bands" kommer att se bra ut på hennes college-ansökan.

Tomika (Sång) Tomika blev antagen till Horace Green efter att ha stått på väntelistan. Hon är blyg och pratar inte med någon i skolan, och tror att hon inte är lika intelligent som de andra eleverna. Det visar sig dock att hon är en mycket begåvad sångerska, och blir back-up-sångerska i School of Rock. Hon är adopterad av två män som är ett par.

Zack (Elgitarr & Sång) Zack är son till en spänd affärsman som inte har tid för sina barn. På grund av det håller Zack mycket inom sig och har problem med att släppa loss i sitt gitarrspel till en början. Men Dewey upptäcker att Zack faktiskt är ett musikaliskt underbarn, vilket visas när Zack skriver bandets hymn, Teacher's Pet, efter bara någon månad efter att börjat spela rockmusik.

Lawrence (Keyboardist) Lawrence är en osäker pojke och är även glutenintolerant. Han tror till en början att han inte är tillräckligt cool för att vara en del av bandet, men Dewey övertygar honom om att han är fantastisk. I början av showen är Lawrences enda vän Tomika, men han tror inte att hon räknas eftersom hon aldrig pratar. Han är en mycket fantasifull keyboardspelare och begåvad på att improvisera.

Freddie (Trummor & Sång) Freddie är en lite uppkäftig pojke, vilket visas när han upprepade gånger slår ihop cymbaler störande under musiklektionerna. Han får ständigt höra att han inte är intelligent – av både sin egen far och Summer – men både Freddie och Dewey tycker båda att han är intelligent på ett annat sätt, och att Freddies far helt enkelt inte ser det.

Katie (Elbas) Katie är en tystlåten, seriös tjej som håller sig mest för sig själv. Hon spelar cello i skolan, men är snabb med att ta upp basen på Deweys uppmuntran. Hon är stenhård när hon spelar och tar sitt instrument och bandet på största allvar, men inte lika mycket som Summer går in för att vara "manager".

Shonelle och Marcy (Körsång) Shonelle och Marcy är tysta tjejer som tenderar att smälta in i bakgrunden. De är School of Rocks körsångare och även begåvade dansare. Dewey berättar för sina föräldrar att de har änglars röster.

Billy (Stylist & Sång) Billy är en flamboyant pojke med kärlek till stil och modetidningar. Han är äcklad över Deweys outfitval, och hur ingen annan i bandet delar hans konstnärliga vision, men är säker på sina stylingval oavsett. Billy kommer från en lång rad fotbollsspelare, och hans far vill att han också ska bli det, men Billy har absolut inget intresse av det.

Mason (Teknik) Mason är en supersmart, nördig, teknikkunnig pojke som designar all ljussättning och specialeffekter för bandet School of Rock med sin bärbara dator. Han är också väldigt förlåtande, eftersom han är den första att acceptera Rosalie när hon bestämmer sig för att släppa sin högtravande inställning, kramar henne och säger "Du är bäst, Ms Mullins". Dessutom verkar han också ha erfarenhet av pyroteknik.

James (Säkerhet) James är en tuff pojke som blir bandets säkerhetsvakt. Under repetitionerna låter Dewey honom stå nära dörren, och om James ser någon som potentiellt kan upptäcka School of Rocks planer – som Rosalie eller en av lärarna – har han till uppgift att varna resten av bandet så att de kan gömma instrumenten.

Sophie and Madison (Roadies) Sophie och Madison är School of Rocks roadies, men eftersom bandet inte åker på turné är de i grunden backup-dansare. Båda två är begåvade dansare och de ses tillsammans, ungefär som Marcy och Shonelle. De brukar dansa nära Freddie och trumsetet.

Nedan följer en länk till en av akterna i musikalen och bifogat finns även en mer utförlig beskrivning av de olika karaktärerna.

https://www.youtube.com/watch?v=5BXk3QK5NF0

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå